Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

BYE-BYE, COVID: A horvát válságtörzs feloldott szinte minden járványügyi korlátozást

siraly maszk
KIMENT A DIVATBÓL: Az horvátországi Omišban a maszk helyett most "hadigatyákat" gyártanak
Olvasási idő: 2 perc

A válságtörzs ma (péntek) éjféltől számítva feloldott szinte minden ügyi korlátozást az országban, az egészségügyi és szociális intézményekben bevezetett különleges intézkedéseken kívül. Így már a zárt helyiségekben sem kötelező a maszk viselése – a gyógyszertárak kivételével – és a tömegrendezvényekre sem vonatkoznak többé a megszorítások, aminek legjobban a szurkolók örülnek, mert a horvát NB I. rendkívül izgalmas hajrája éppen folyamatban van.

Bye-bye, Szergej!

A ülésen Andrej Penković miniszterelnök üdvözölte a válságtörzs határozatát, mondván, hogy az élet ezzel közelít a járvány előtti normális állapotokhoz, aminek kedvező hatása lesz a gazdasági helyzetre is.

A horvát kormányfő gratulált Tomislav Žigmanovnak a vajdasági vezetőjének, akinek sikerült bejutni a szerbe parlamentbe, és a kormány nevében elítélte az orosz rakétatámadást a kramatorszki vasúti pályaudvar ellen, aminek nagyszámú civil esett áldozatul.

Amint a tengerparti sajtószervek (Dubrovački list, Slobodna Dalmacija) ül adták, Kupari a Jugoszláv Néphadsereg egykori legendás hírű ója ismét tulajdonost cserélt. Orosz kézből most szingapúri gazdához került a dubrovnik közeli reszort, amely az ifjabb Kalapis közvetlen tapasztalatai alapján (a múlt ősszel éjszakázott itt) igencsak lepukkant állapotban van.

A sztori különben úgy szól, hogy Szergej Glyadelykin orosz beruházó 2015-ben 99 évre szóló koncessziót szerzett a volt katonai nyaraló felett. Ígéretei szerint az új luxusszállónak és kísérő létesítményeknek 2020-ban kellett volna fogadniuk a turistákat. A tervekbe nyilván berondított a covid, majd az elleni orosz támadás, illetve a válaszul meghozott nyugati .

A lényeg, hogy a szingapúri HPL (Hotel Properties Ltd.), amelynek tulajdonában világszerte 38 luxusszálló van, köztük 18 a Four Seasons láncból, tavaly megvásárolta a részvények 50, majd az idén a részvények további 40 százalékát, és így a Kupari reszort többségi tulajdonosává vált.

A szingapúriak, pontosabban Ong Beng Seng, a HPL 75 éves alapítója és tulajdonosa már régebbtől fogva szeretett volna egy Four Seasons szállót dubrovnik közelében, és e kívánsága most egészen közel került a megvalósításhoz. Ha minden igaz, a megújult Kupari szálló 2025-ben fogadja az első vendégeket.

Horvát “hadigatya”

A tengerparti portálokat olvasgatva lettem figyelmes egy hírecskére, amelynek értelmében a közeli Omiš városkában tevékenykedő Galeb (Sirály) alsónemű gyár aláírta a szerződést a védelmi minisztériummal 34-34 ezer olajzöld póló és alsónadrág leszállításra, kisebb mennyiségű homokszín és sötétkék alsóneművel egyetemben.

Miután korábban maszkokat gyártottak a Covid ellen, így most zökkenőmentes lesz az átállás.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

De hogy a hadigatya komolyabb biznisz, mint ez az első pillantásra tűnik, kiviláglik abból is, hogy az omiši üzem az utóbbi nyolc évben kétszer is megfelelt a beszerzési pályázatai követelményeinek.

Ha tehát egy NATO-katonát lát bárki is, jusson eszébe, hogy esetleg horvát gatya van rajta.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: