Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

A HASONLÓSÁG ELVE: Egy horvát hazafi szerint a szerb diplomatákat is utasítsák ki Horvátországból

PRESS SAJTO
MACSKÁZNAK: Beszabadultak a fotóriporterek Bucsába, a legnépszerűbb egy macska volt (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 2 perc

A Brüsszelben bejelentette, hogy is kiutasít néhány diplomatát, ahogy azt már számos EU- és -tag megtette. hangsúlyozta, hogy ezt a Bucsából és más ukrán régiókból érkező borzalams felvételeket látva teszik.

Szolidaritás

A horvát külügyminiszter hangsúlyozta, hogy a mostani események őt erősen a 30 évvel ezelőtti vukovári tragédiára emlékeztetik, a ottani hősies védekezésére és természetesen a vukovári áldozatokra.

Grlić Radman szerint az kiutasítása szolidaritásként is értelmezhető a Bucsában történtekkel kapcsolatban.

 A mellékelt videót 18 éven aluliaknak nem ajánljuk, felülieknek se nagyon. 

A horvát azt írja: egyelőre nem tudni, hogy hány orosz diplomatának kell elhagynia Horvátországot. A zágrábi esti lap szerint Horvátország esetében ezek a számok nem lehetnek impozásak, merthogy ilyenkor általában a reciprocitás elve érvényesül, és mivel Horvátországnak kis missziója van Moszkvában, így a kiutasítások esetében nincs túl nagy mozgástér.

Magyarán: ha a horvátok “túl sok” orosz diplomatatát küldenek haza, akkor lábon lövik magukat, mivel a reciprocitás elve alapján a Moszkvában tartózkodó összes horvát diplmatának csomagolnia kellene.

Hazafias buzgóság

A jobboldali Hazafias Mozgalom egyik országgyűlési képviselője azonnal buzgólkodni kezdett: ő is párhuzamot vont a vukovári és a bucsai események között, csak nem egészen arra a következtetésre jutott, mint az előbb említett külügyminiszter.

Stipo Mlinarić ugyanis kijelentette, hogy az orosz diplomaták mellett Horvátországnak ki kellene utasítania a szerb diplomatákat is, ha már hasonlóságról van szó.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Én kiutasítanám a szerb diplomatákat, ezért felszólítom a külügyminisztert és a öt, hogy utasítsák ki a szerb nagykövetet Zágrábból

– mondta a buzgó horvát hazafi, amikor arról kérdezték, hogy Horvátország – néhány más európai országhoz hasonlóan – utasítson-e ki orosz diplomatákat.

Mlinarić elmondta hogy az ukrán védelmi miniszter is összehasonlította Bucsa városát, ahol 300 ember vesztette életét egy szörnyű bűncselekményben, a horvátországi Vukovárral, ahol a város eleste előtt 1200 embert öltek meg a szerb erők & Jugoszláv Néphadsereg, utána pedig további 260-at.

Ha már a Vukovár és a Bucsa közötti hasonlóságoknál tartunk, akkor ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a vukovári események miatt több szerb katonatisztet is felelősségre vontak háborús bűncselekmények elkövetésének okán, előfordulhat-e ez esetleg a bucsai gyilkosok esetében is, a hasonlóság elve alapján.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: