Connect with us

Szerbia

Orbán arról beszélt Vučićnak, hogy hülye történeteket hall Brüsszeltől Kína hanyatlásáról

A szerb elnök elmondása szerint a magyar miniszterelnök elpanaszolta neki, hogy tizenöt éve azt kell hallgatnia Brüsszeltől, hogy Kína hanyatlik, de ez eddig nem történt meg, és nem is fog megtörténni

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Ez a különbség a tigrisszemű kínaiak és a hülye európaiak között
Ez a különbség a tigrisszemű kínaiak és a hülye európaiak között
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Az mindig rejt magában némi veszélyt, ha valakinek a barátja sokat fecseg. Aleksandar Vučić már nemcsak a szerb médiában fordul elő agyba-főbe, hanem a külföldi televízióknak, portáloknak és hírügynökségeknek is egyre gyakrabban nyilatkozik. A szerb elnök nemrégiben interjút adott a kínai CGTN First Voice televíziónak is, amelynek arról beszélt, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel a kínai és európai gazdasági fejlődés közötti különbséget hasonlították össze.

Orbán Brüsszel hülye történeteit hallgatja

Szerbia már évek óta egyetlen fejezetet sem nyit meg az uniós csatlakozási tárgyalások során, ennek az okát megtalálhatjuk abban az interjúban, amelyet a szerb elnök a kínai China Global Television Network (CGTN) televíziónak adott.

De milyen csatornáról is van szó? A mindentudó Wikipédia szerint az Egyesült Államok igazságügyi minisztériuma 2018-ban utasította a CGTN amerikai részlegét, hogy az ottani szuverenitásvédelmi rendelet, vagyis a Foreign Agents Registration Act értelmében külföldi ügynökként regisztráltassa magát. 2019. február 1-jén a CGTN America közölte, hogy nem ért egyet a döntéssel, de ennek ellenére regisztráltatta magát.

Ennyi felvezető után nézzük, hogy a szerb elnök miként fényezte magát és a magyar miniszterelnököt a kínai riporternek nyilatkozva. A történet arra az időszakra vonatkozik, amikor együtt voltak Pekingben a “selyemutas” találkozón.

Vučić azzal kezdte, hogy együtt járt Kínában Orbánnal, ahol a magyar miniszterelnök azt mondta neki, hogy minden évben Brüsszel hülye történeteit hallgatja a kínai növekedésről, ami 5-6 százalék között van, a Covid idején pedig 3 százalék volt.

Orbán ezzel kapcsolatban megkérdezte a brüsszelieket, hogy miként lehet Európát hozzájuk hasonlítani, mert hogy az uniós növekedés nulla és egy százalék között van, vagy még mínuszba is lemegy.

A szerb elnök elmondása szerint a magyar miniszterelnök azt is elpanaszolta, hogy tizenöt éve azt kell hallgatnia a brüsszeliektől, hogy Kína hanyatlik, de ez eddig nem történt meg, és nem is fog megtörténni.

A tigrisszemű kínaiak

A szerb elnök a magyar miniszterelnök szavait hallva igazolni láthatta a saját teóriáját, és ebből kifolyólag megerősödött abban a hitében, hogy vajon milyen irányba is kell haladni.

– Ezért ragaszkodom a kínai barátaimhoz, mert hiszek abban, hogy tudják, hogy mit csinálnak

– vonta le a tanulságot Orbán szavaiból a szerb elnök, amihez még azt is hozzátette, hogy a kínaiak jobb terveket készítenek, jobb programokat dolgoznak ki, és van valami, amivel az itteniek, illetve amivel mi mindannyian nem rendelkezünk.

A szerb elnök, akinek már nincs tigrisszeme (Forrás: Screenshot)

A szerb elnök, akinek már nincs tigrisszeme (Forrás: Screenshot)

A szerb elnök szerint ez pedig a kitartás, ráadásul a kínaiaknak, olyan szemük van, mint a tigrisnek, amilyen “nekünk európaiaknak már nincs”.

Nos, ezek után már csak az a költői kérdés maradt, hogy a hülye meséket szövögető európaiakkal, vagy a tigrisszemű kínaiakkal szeretne-e Szerbia együtt haladni. És Magyarország?


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.


Ha nem tetszenek a felkínált opciók, magad is adhatsz hozzá egy újabb válaszadási javaslatot. Ehhez kattints a megfelelő mezőbe, és kezdj el gépelni! Az általad felkínált javaslat szerkesztőségi jóváhagyást követően kerül a listára.


302
Fel kell-e venni Szerbiát az Európai Unióba?

Fel kell-e venni Szerbiát az Európai Unióba? - ez itt a kérdés!

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.

Mi lesz Magyarországgal, ebben a változó világban ez is kérdés?

24
A világ folyamatosan változik, a változások idén Európát sem kerülik el

Mi legyen Magyarországgal?

If 'Other' is filled, checked answers are ignored.
Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 1 Átlag: 5]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava