Connect with us

Horvátország

KÖZELEG A VILÁGVÉGE: A horvát fociválogatott is rendszeresen látogatja Međugorjét

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Számos jele van annak, hogy közeleg a világvége
A cikk meghallgatása

Számos jele van annak, hogy közeleg a világvége. Itt nem a kelet-európai szörnyű vágóhídra gondolok, ahol a lefitymált orosz tüzérség “buta lövedékei” városokat, falvakat törölnek el a föld színéről – csak az összehasonlítás erejéig, a legutóbbi iraki invázió folyamán a szövetségesek összesen 60 ezer gránátot lőttek ki, míg az oroszok most körülbelül napi 50 ezer tüzérségi lövedéknél tartanak. Ennyit a háborús helyzetről, vissza az Armageddón szaporodó jeleire.

Megszállta a szentlélek

Valószínűleg mindenki hallotta már a hercegovinai Međugorje zarándokhely nevét, amely még az múlt évszázad 80-as éveiben vált világszerte ismeretessé, miután a “látók” (vidilice) néven emlegetett hat gyermek azt újságolta, hogy ismételten megjelent nekik Szűz Mária, aki mondott mindenféle dolgokat.

A Vatikán által csak 2019-ben “legalizált” zarándokhelyre azóta is tódulnak a hívek az élelmes hercegovácok őszinte örömére. Rengeteg sztori fűződik Međugorjehez, amelyet a horvát fociválogatott is rendszeresen látogat.

A legutóbbi eset azonban mindenen túltesz. Patrick Latta kanadai milliomos mindig is istentagadó életet folytatott, és gyermekeit is ebben a szellemben nevelte. Felesége Nancy Latta a zágrábi Večernji list hercegovinai kiadásának adott interjújában azt mesélte, hogy egyszer fiának adott húsz dollárt azzal a megjegyzéssel, hogy “itt van fiam az igazi Isten”.

Szóval ez az úr valamikor a 90-es évek elején kezébe fogta a Szűz međugorjei üzeneteit tartalmazó könyvecskét, és miután felütötte, sírva fakadt, a könyv ugyanis annál az idézetnél nyílott ki, hogy “Utoljára figyelmeztetlek, hogy térj meg. Azért jöttem, hogy elmondjam neked, Isten létezik.”

Nancy asszony tanúsítása szerint Patrickot ebben a pillanatban elárasztotta a mennyei kegyelem, és zokogva fohászkodott a Szűzanyához. Az esemény után kinyilvánította, hogy többé nem érdekli semmi a világon, és hogy Međugorjeben akarja leélni fennmaradó napjait. Úgy is lőn.

Elköltöztek a vadregényes Kanadából, és a kies hercegovinai hegyek között leltek új otthonra, nem is akármilyenre. Patrick egy elképesztő kastélyt építtetett – állítólag a Szentegyháznak ajánlva. A kastély – harminc év után! – még a mai napig is épül, eddig 2000 teherautónyi követ építettek be hercegovinai Disneylandbe.

A Večernji list tudósítása szerint három nappal ezelőtt, az interjú készítésének pillanatában a kastélyban egy 180 fős lengyel zarándokcsoport tartózkodott, arról viszont nem érkezett hír, hogy ez az elszállásolás kommerciális alapon történt-e, vagy csak úgy, ingyen laktak ott a lengyelek, a Szűz és Patrick kegyelméből.

Sonkás, szalonnás csokoládé

Bogdan Komparić pólai (Pula) hentesmester története nem kevésbé borzasztó. A biblikus stílusnál maradva úgy is fogalmazhatnánk, hogy a Sátán incselkedett vele, amikor gondolt egyet, és sonkás (prosciutto) meg szalonnás (pancetta) csokoládét dobott a piacra. Korunkra jellemző módon – az emberek belehülyültek a jómódba – a szörnyűség átütő sikert aratott, különösen az Adria eme részére látogató turisták körében.

A Glas Istre (Isztria Hangja) napilap híradása szerint egy Pólába tévedő svájci csokoládékészítő mestert olyannyira elragadtatta készítmény, hogy ennek Svájcba történő exportálása is szóba került. Lucifer közben a padlón fetrengve röhögött.

A szépreményű hentes ugyanakkor további termékkülönlegességek fejlesztését is bejelentette. Miután méhészkedéssel is foglalkozik, úgy gondolta, összeköti a kellemeset a hasznossal, és az elkövetkező időszakban mézes szalámival kedveskedik a vevőknek. Nem hiszem, hogy a szegedi Picknek aggódnia kellene, de hát, az ember sohasem tudja…

Szöcskeinvázió Šibeniknél

Ha mindez még nem volt elég, a Šibenski portal tudóstása szerint a hátországban, Štikovo faluban szöcskeinvázióval kellett megküzdeniük a helybelieknek. A szó szoros értelmében tűzzel-vízzel harcoltak a milliós tömegekben támadó rovarok ellen.

Az egyik szemtanú beszámolója értelmében annyi szöcske volt, hogy nem látszott tőlük az aszfalt.

Szóval meglehetősen világos, hogy közeleg a világvége, ezért melegen ajánlom mindenkinek, hogy még egyszer, talán utoljára, menjen el nyaralni.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Öt nap legjava