Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Oroszország

PUTYINNAL KAMPÁNYOL: Orosz barátságra építi választási hadjáratát a szerb radikális vezető és pártja

seselj vojislav premijer
Egy egész képernyőt betöltő politikus (Screenshot)
Olvasási idő: 2 perc

Az ember néha azt érzi, hogy a szerbiai politikai színtéren megállt az idő, folyamatosan a kilencvenes évek figurái köszönnek vissza. Kampányidőben ez az érzés fokozódik, midőn növekszik a politikusok egyébként sem lebecsülendő jelenléte a szerbiai médiában. Arról már beszámoltunk, hogy miként próbálja felvidítani a választókat a fridzsiderből előlépő Aleksandar Vučić szerb államfő, miközben Vojislav Šešelj szerb radikális vezető Szent György-szalagot ött ki. Nézzük, hogy ő miként kampányol.

A szerb sárkányölő

barátságra építi választási át Vojislav Šešelj és radikális pártja, amelynek reklámarca maga a pártvezér, aki mostanában gyakran fehér ingben és nyakkendőben, de mindenképpen orosz kitüntetéssel és Szent György-szalaggal flangrál, miközben elfoglalja a baráti és Happy televízió stúdióit.

Szerbiában a holdudvarába tartozó pártok vezetői csak a miniszterelnöki posztra startolnak rá, mert az ő világukban, és az ő világértelmezésükben indulásával az elnökválasztáson az “államfői poszt betelt”. Ehhez igazodnak a kampányvideók is, Ivica Dačić ugyanúgy a miniszterelnöki posztot pályázza meg, mint Vojislav Šešelj, aki a “kampányarca”.

A Szerb Radikális Párt hivatalos reklámfilmjében, amely nemcsak a YouTube-on látható, hanem a baráti televíziókban is, Šešelj szintén ebben a felszerelésben jelenik meg egész estét és egész képernyőt betöltő termetével: szépen vasalt fehér ing és csíkos nyakkendő, amely kitűnően harmonizál a jókora Szent György-szalag csíkjaival.

Az utóbbi időben már csetnikvajdaként csak ritkán aposztrofált politikus a kampányvideó elején arról beszél, hogy a szerb radikálisok számítanak a legkövetkezetesebb és az egyetlen felelősségteljes politikai pártnak Szerbiában, amely kiáll a szerb nemzeti érdekek védelme mellett.

Eközben megjelenik az első vágókép, amelyen Vojislav Šešelj látható, amint kezet ráz Vlagyimir Putyin orosz államfővel, majd a következő vágóképen az orosz elnök már szemtől szembe vigyorog a szerb választókkal, akár csak a mögötte látható Maja Gojković, aki szintén a radikális inkubátorban kelt ki, akárcsak Aleksandar , de miután átigazolt a haladó táborba, fontos állami pozíciókhoz jutott.

A videó folytatásában azt halljuk, hogy ha a radikálisok a parlamentben vannak, akkor a szerbiai szavazópolgárok mindig biztosak lehetnek abban, hogy ennek a pártnak a képviselői megtörhetetlen harcot folytatnak politikai ellenfeleik, valamint a rossz kormányzat és az ellen, de soha, soha-soha nem fordulnak a saját hazájuk ellen.

Az elhangzottak szemantikai elemzésébe nem mélyednénk bele, megelégszünk a politikai konnotációk feltárásával, miután a Hágából szabadult/szökött rab ma már nemcsak megtűrt, hanem erősen aktív szereplője a szerb politikai színtérnek.

Nemzetien velős

A Šešelj és a Vučić közötti korábbi alá-fölérendeltségi kapcsolat már rég megfordult, Šešelj pedig jó alattvalónak bizonyult, mert ha nem is kiszolgálja, de legalább nem támadja, több esetben pedig támogatja is egykori főtitkárát, Aleksandar Vučićot.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Arról nem is beszélve, hogy majdnem ugyanazokat a stúdiókat járja, mint a szerb államfő, bár az utóbbit több szerbiai televízióba beengedik, mint volt főnökét.

A kampányvideót tovább pörgetve értesülhetünk arról, hogy ha a radikálisok bekerülnek a képviselőházba, akkor senki sem fog szerbellenes terveket végrehajtani sem Koszovóban, sem a boszniai Szerb Köztársaságban, és sehol máshol.

A szerb radikálisokra leadott szavazattal a szerb egységere, és a erejére szavaznak

– zárta rövid, de “nemzetien velős” üzenetét dr Vojislav Šešelj, a Szerb Radikális Párt miniszterelnök-jelöltje.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: