Connect with us

Magyarország

SEGÍTENEK: Több magyar rendőrautót kaptak lencsevégre Belgrádban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

madjarska policrra
play icon A cikk meghallgatása

A szerbiai Nova.rs ellenzéki hírportál egyik olvasója dél körül egy magyar rendőrautót fényképezett le a belgrádi Vračar község területén lévő Molerova utcában. A sárga vonalból arra lehet következtetni, hogy a magyar rendőrautó a tilosban várakozott.

Az utca Petar Nikolajević Moler első szerb miniszterelnökről kapta a nevét, és nem Molière francia drámaíróról, a modern komédia megteremtőjéről, mint azt egyes hírportálok állították.

Az utca Belgrád belvárosában van, a magyar nagykövetség közelében.

A Nova olvasója több képet is készített a magyar rendőrautóról, és megkérdezte az “autóhoz tartozó rendőröket”, hogy vajon mit keresnek Belgrádban vasárnap délben, a választások napján.

A fényképeket beküldő nő szerint a “kocsiban ülő srác” úgy reagált, hogy a “szerb rendőrök hívták őket, hogy segítsenek nekik”.

masik auto

Közben az is kiderült, hogy nem is egy magyar rendőrautó volt Belgrád említett városrészében, az N1 televízió nézői ugyanis több felvételt is készítettek egy másik magyar rendőrségi tulajdonban lévő járműről.

A képeket bemutatva az ellenzékhez közeli csatorna is azt a kérdezte, hogy a magyar rendőrök mi járatban voltak Belgrádban?

Végül pedig, Moler vagy Molière, teljesen mindegy, a fordulat ugyanis eléggé furcsa, egyelőre mi sem tudjuk, hogy mire irányult a segítség, bár az esettel kapcsolatban vannak elképzeléseink.

Az mindenesetre kiderült, hogy a felfokozott közhangulat miatt nem ez volt a legmegfelelőbb időpont egy kis belgrádi városnézésre magyar rendőrségi járművekkel.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava