Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

MOST RIASZTOTT A NATO: Ismét hamisnak bizonyult a bombafenyegetés, az Air Serbia a magyar légteréből fordult vissza

szerb gepek
Az Air Serbia gépe a seremetyjevói repülőtéren. A Nikola Tesla arcképét viselő gép korábban a Belgrád-New York közötti járaton közlekedett
Olvasási idő: 3 perc

Ezúttal is hamis volt a bejelentés, miszerint a szerb légitársaság - útvonalon repülő gépében robbanószerkezet van – közölte a Szerbiai Belügyminisztérium. A közlemény szerint ezt a rendőrség diverzió elleni egysége állapította meg, miután az gépe a magyar légtérből visszafordult Belgrádba. Az utóbbi napokban ez már a második ilyen fenyegetés volt. Az Air Serbia az egyetlen európai légitársaság amely repül Moszkvába az ellen bevezetett nyugati szankcióktól függetlenül, amiről itt írtunk.

Most riasztott a

Egy eddig ismeretlen személy hétfőn egy ukrajnai e-mail címről érkező üzenetben tájékoztatta a belgrádi Nikola Tesla repülőteret, hogy a Moszkvába tartó járaton pokolgép van. A gép hétfőn koradélután már a magyar légtérben volt, ezért a belgrádi légi irányítás értesítette a magyar illetékes szerveket.

A honvédelmi minisztérium közleménye szerint az Air Serbia gépe a magyar-szlovák határról fordult vissza, miközben a NATO Déli Egyesített Légi Hadműveleti Központja riasztotta a magyar honvédség Gripenjeit.

A készenléti géppár rövid időn belül azonosította a szerb A319-est, és kikísérte légteréből. A két Gripen addig maradt a légtérben, amíg a visszafordított repülőgép nem szállt le Belgrádban.

Ezúttal tehát riasztott a NATO, nem úgy mint a múlt héten Zágrábba becsapódó drón esetében.

A kettős mérce

A szerb rendőrség a leszállás után azonnal evakuálta a 125 utast, és átvizsgálta a gépet, amelyen nem talált robbanószerkezetet, akárcsak a március 11-én történt bejelentést követően sem.

A szerbek nyomozást indítottak a hamis riasztást tartalmazó e-mail feladójának felkutatása érdekében, akit minden bizonnyal az Ukrajna elleni orosz agresszió motivált.

A szerb légitársaság korábban heti nyolc járatot tartott fenn a Belgrád-Moszkva-Belgrád vonalon, de ezek számát előbb tizenkettőre, majd tizenötre emelték.

Az Air Serbia azonban tegnap a honlapján közölte, hogy az Air Serbia a külföldi nyomás miatt csökkenti a Belgrádból Oroszországba irányuló tevékenységét. Tehát nem önszántából, hanem mondjuk washingtoni vagy brüsszeli sugallatra.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezt természetesen az ország mindenese, Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke jelentette be, aki megjegyezte hogy törlik az extra járatokat, így ismét csak heti hét-nyolc járat lesz Belgrád és Moszkva között. Az átállás, illetve a visszaállás azonban némi időt vesz igénybe.

Azt mondják, hogy hasznot húzunk az vérből… Az igazság az, hogy egy járat helyett kettő van most, de ahogyan erről beszélnek, azt gondolhatnánk, hogy 100-ról 200-ra növeltük a járatok számát. Viszont nem kritizálják azokat, akik NATO-tagok és részben Európában vannak, akik harmincszor több járattal rendelkeznek, mint mi, például Törökország

– jelentette ki , aki ezáltal kettős mérce alkalmazásával vádolta meg a Nyugatot.

Miért nem kritizálják azokat az Öböl-menti országokat, amelyeknek tizenötször több járatuk van Oroszországba, mint nekünk, a kritikák helyett inkább ért kuncsorognak náluk

– jegyezte meg a szerb államfő, aki így folytatta:

Semmi baj, visszatérünk a régi menetrendhez, napi egy járattal, így senki sem bírálhat bennünket, hogy pénzt keresünk a háborún. Mert 30.000 euró a probléma. Oké, nem probléma. A dupla járatsűrűséget még öt-hat napig megtartjuk, mivel az emberek már lefoglalták a jegyeket, majd a napi egy járatra állunk vissza. Akkor újra boldogok lesznek.


Az Air Serbia egyelőre nem módosította menetrendjét, de ez bármely pillanatban megtörténhet, vagy nem. A szerb légitársaság repül Szentpétervárra is, és a nyáron járatot indítana Szocsiba, de lehet, hogy a háború miatt abból nem lesz semmi.

A szerb légitársaság keserűen jegyezte meg, hogy számos külföldi fuvarozó folytatja, sőt növelte tevékenységét Moszkva esetében, példaként a Turkish Airlinest említette, és utalt arra is, hogy az Emirates, a Qatar Airways, a Gulf Air és az Etihad Airways továbbra is fenntartja járatait Moszkvába.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: