Connect with us

Horvátország

GYERMEKÁLDÁS: Szaporodjatok és sokasodjatok, mint a miniszterelnök

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Bár Andrej Plenković, minden horvátok miniszterelnöke, a Top Dog, a Boss és egyéb mindenféle, volt szíves sajtótájékoztatót tartani a parlamenti nemzetbiztonsági bizottság zárt ülése után, ebből nem lehetett újságcikket konstruálni, miután a.) a sajtótájékoztatót követően semmivel sem lettünk okosabbak és b.) Plenki nem mondott semmit. Mondom, jártatta a száját, de az eredmény a nullával volt egyenlő. Igen: megtárgyalták a két évvel előtti merényletet, nincs semmi új, a szolgálatok, intézmények még mindig dolgoznak. A Szt. Márk téren – a kormányépület előtt -, a továbbiakig nem lehet sem turistáskodni, sem le-fel mászkálni. Ehhez a kormánynak nincs semmi köze, Plenki köszöni szépen, ez egyszerűen biztonsági kérdés, amit a belügy és a hírszerzés elemez, illetve kezel.

Kis Plenković, No. 3.

Ezért kevéssé titkolt elragadtatással adom hírül a voltaképpeni bombahírt: a Plenković házaspár ismét babát vár! A kis Mario és Mila mellé még egy kis testvér csatlakozik valamikor a nyáron.

Ha a miniszterelnök baráti körünkbe tartozna – nem egészen hallatlan dolog, a megboldogult Ivica Račan volt kormányfővel preferánszozni lehetett nyaranta, amikor sutba vágta a politikát, az ország ügyeit, és egy szalmakalapban barátkozott a néppel – nem úszná meg a Hornyik Miki-féle macera felemlegetése nélkül. (Hornyik Miklós, volt vajdasági kritikus, szerkesztő és miegymás.)

Miután egyre kevesebben vagyunk az élők sorában, akik emlékeznek erre az esetre: Miklósunk annak idején egy angol főnemes rezzenéstelen arcával találta volt mondani egy későn virágzásnak induló fotósnak, hogy “íme a példa arra, hogy egy hitvány kis gyutaccsal is lehet demográfiai robbanást előidézni”.

Az internet népe, természetesen nem mulasztotta el kommentálni a miniszterelnöki szaporodást.

Sokan körülbelül azon a síkon mozogtak, hogy Plenki a saját kezébe vette a demográfiai válság kezelését, egészen odáig, hogy nincs az a probléma, amit a miniszterelnök ne tudna megoldani.

Akárhogy is van, senki sem vádolhatja a miniszterelnököt azzal, hogy miatta hal ki a nemzet. Ő a saját hozzájárulását becsülettel bedobta a közösbe, most az ellenzéken, és pláne a horvát hazafiak tömegein lenne a sor, hogy szaporodjanak és sokasodjanak.

Vizsgáztatási inkvizíció

Ha már pletykálkodunk, tudja-e a kedves olvasó, hogy hol a legdrágább és legnehezebb hajtási jogosítványt szerezni a földkerekségen?

Nem Magyarországon, Magyarország a harmadik helyen van. A második helyezett Brazília, az első pedig messzemenőleg Horvátország. Ezt a Zutobi amerikai cég állapította meg, miután fáradtságot nem kímélve áttanyulmányozta a világ országainak előírásait.

Szóval, ha valaki autózni szeretne Croatiában, a szigorú teszteken kívül orvosi bizonylattal is kell rendelkeznie, ismernie kell az elsősegély nyújtást alapfokon, és a közlekedési előírásokat felsőfokon. Ezen felül mielőtt vizsgázni menne az ember, 85 órás kötelező oktatáson kell részt vennie.

Ha ezek után az egésztől még nem ment el az ember kedve, a jogosítvány megszerzéséhez majd 1300 USD értékű kunát kell leperkálni, és még arra sem lehet számítani, hogy majd valahogy megegyezik a delikvens a vizsgáztató bizottsággal, mert már évek óta kötelező a vizsgát videón is rögzíteni.

A külföldi jogosítványok honosítása sem olcsó, de mindenképpen kifizetődik, tekintettel a horvát inkvizícióra.

Ha ehhez hozzászámítjuk az utóbbi három évben egyre szigorúbb büntetéseket, kész csoda, hogy a horvátok még mindig autóba mernek ülni.

Ám mindennek ellenére nem múlik el nap gyorshajtási rémtörténet vagy a maligán rekordok megdöntésére tett kísérletek nélkül, amelyekről a rendőrségi jelentések szorgalmasan beszámolnak.

Azt várom, hogy valamilyen kreatív zsivány azzal magyarázkodjon a rendőröknek, hogy a miniszterelnök egészségére ittak. Nem kis dolog a gyerekáldás a családban, tetszik érteni…

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava