Connect with us

Szerbia

Szerbiában több, mint 70 bűnözőt tartóztattak le, egyesek a montenegrói klánok tagjai
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

bűnöző
A szerb különleges egységek az egyik házba az erkélyen keresztül hatoltak be (Forrás: Screenshot, szerb belügyminisztérium)
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Szerbiában mintegy 70 embert, köztük két szervezett bűnözői csoport tagjait tartóztatták le a szerb belügyminisztérium és a polgári titkosszolgálat, a BIA tagjai egy regionális akció során. Emellett nagy mennyiségű kábítószert és aranyrudat is lefoglaltak.

Főleg vidéki bűnözőkre csaptak le

Az összehangolt akcióban mintegy 600 rendőr vett részt, aki több, mint 70 embert állított elő a kiterjedt regionális művelet során, mintegy 65 személyt két vidéki városban, Kraljevóban és Kruševácban vettek őrizetbe.

A rendőrök a Biztonsági Információs Ügynökséggel (BIA), az Europollal és a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyészséggel együttműködve 80 helyszínre vonultak ki, és a házkutatások során nagy mennyiségű pénzt, több tucat luxusautót, jelentős mennyiségű fegyvert és lőszert, valamint több kilogramm kábítószert és aranyat foglaltak le.

bűnöző

A rendőrök az egyik helyszínen aranyat is találtak (Forrás: szerb belügyminisztérium)

Ez konkrét számokban azt jelenti, hogy több, mint harminc luxusautót, 30 nagy értékű karórát, körülbelül nyolc kilogramm aranyat, valamint 155 ezer eurót, 16,5 ezer svájci frankot, 1600 dollárt és több, mint 2,5 millió dinárt (21,3 ezer euró) gyűjtöttek be, de a leltárban szerepel még több kilogramm kokain és marihuána, valamint 30-40 kilogramm vágott dohány is.

Öt személyt kábítószer előállítása és forgalomba hozatala miatt fogtak el, további négyet pedig gyilkossági kísérlet és közveszély okozás miatt állítottak elő.

Belgrádban és Kraljevóban öt személy került rendőrkézre, akikről feltételezik, hogy két szervezett bűnözői csoport tagjai a máshol őrizetbe vett 11 személyhez hasonlóan.

A gyanú szerint a bűnözők egy része két szervezett bűnözői csoporthoz tartozik, amely a Szerbiában is működő montenegrói kavači klán lerakatának számít, őket annak a novemberi akciónak a folytatásaként kapták el, amelyben a Vračarči banda több tagja került rendőrkézre.

A miniszter gratulált

Az akciót követően Bratislav Gašić szerb belügyminiszter gratulált a rendőröknek, valamint a Biztonsági Információs Ügynökség tagjainak “a rendkívül hatékony és szakszerűen végrehajtott akciókhoz”, amelyeknek köszönhetően, mint mondta, újabb bűnözési lánc szakadt meg Szerbia területén.

Hozzátette még, hogy a belügyminisztérium és a BIA tagjai a közös munkával ismét megerősítették, hogy a szerbiai biztonsági szolgálatok együttműködése folyamatos és a legmagasabb szinten folyik, ezért semmilyen bűncselekmény nem marad észrevétlen vagy büntetlen.

Gašić – aki korábban éppen a BIA igazgatója volt – úgy fogalmazott, hogy a most általa vezetett belügyminisztérium folytatja megalkuvás nélküli harcát a bűnözés minden fajtája ellen, és azokkal szemben, akik megpróbálják veszélyeztetni Szerbiát, valamint az ország állampolgárainak biztonságát.

– Nem engedjük meg, hogy a bűnözés, a fegyverek és a kábítószerek uralják az utcáinkat. A szerb rendőrség készen áll, eltökélt és rendíthetetlen, hogy biztosítsa az emberek békés életét, valamint Szerbia biztonságát

– mondta Gašić, aki egyébként Aleksandar Vučić szerb elnök belső köreihez tartozik.

Bármennyire próbálnánk is szépíteni a dolgot, a jelenlegi légkörben, környezetben és szomszédsággal ezeket az ígéreteket nem lesz könnyű valóra váltani, hogy a szerbiai és balkáni politikai konstellációról ne is beszéljünk.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava