Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bűnügy

UTÁNPÓTLÁS: Újabb bűnözői csoportot tartoztattak le Belgrádban, összesen 17 embert vittek be

vracarac gigapixel
SOK A BŰNÖZŐ: A Vračarac néven emlegetett csoport sem ártalmatlan társaság, most 17-en kerültek rendőrkézre (Forrás: Screenshot, szerb rendőrségi videó)

Olvasási idő: 2 perc

A múlt héten megszakadt a Veljko -féle banda bírósági tárgyalásának újabb fordulója, nem sokkal később pedig újabb bűnözői bandát számolt fel a rendőrség Belgrádban, amely Belivukék lassan két évvel ezelőtti lekapcsolását követően erősödött meg. A tavaly februári rendőrségi akcióban elsőkörben szintén 17 bűnöző került rács mögé, ami nem csak arra utalhat, hogy a szerb rendőrök szeretik ezt a számot, hanem arra is, hogy a belgrádi/szerbiai alvilág igencsak termékeny. További hasonlóság, hogy az első letartóztatást továbbiak is követhetik, mert a szerb rendőrök még 11 személyt keresnek.

A szerb sajtó által Vračarci néven emlegetett csoport sem ártalmatlan társaság, számlájukra ugyanis legalább három gyilkosság és öt gyilkossági kísérlet írható. Vračar Belgrád egyik városrésze, ahol több nagykövetség, illetve múzeum, könyvtár és egyéb kulturális intézmény található. Meg sok bűnöző, sok fegyverrel.

A bandát Nikola Vušović vezeti/vezette, aki a Johnny Vračarból (Džoni sa Vračara) ragadványnevet viseli. A szerbiai elleni ügyészség a többi őrizetbe vett személy nevének csak a kezdőbetűit tette közzé.A Vračarci bűnözői csoport általában Belgrádban tevékenykedett, de a Radoje Zvicer és Slobodan Kašćelan által vezetett kavači klán megbízásából gyilkolni elment külföldre is.

A belgrádi sajtó egyetért abban, hogy ez a csoport lépett Bajkeverő Velja () embereinek helyére a szerbiai bűnözői térképen, számban is megvoltak hozzá, és ők sem riadtak az emberöléstől.

A csoport vezetőjét, Nikola Vušovićot már a Belivuk-csoporton történt tavaly februári rajtaütés előtt is Bajkeverő Velja egyik legközelebbi “munkatársának” tartották az alvilági körök ismerői.

A Őrült Johnny néven is emlegetett Nikola Vušović korábban Spanyolországban és a Dominikai Köztársaságban bujkált, ahol a szerb hatóságok szerint belgrádi kérésre le is tartóztatták, viszont az amerikai CIA (Központi Hírszerző Ügynökség) közbenjárására szabadon engedték, amivel kapcsolatban is megszólalt.

Látták a közelmúltban a hírt, hogy Nikola Vušović Johnnyt, a kavači klán vezető posztjának egyik várományosát letartóztatták a Dominikai Köztársaságban? Kiadatási őrizetben volt. Nos, már nincs. Szabad, mint a madár. És tudják, hogy kik hozzák ott egyedül a döntéseket? Melyik ország, és milyen módon

– nyilatkozta a szerb államfő. A belgrádi sajtó szerint a Dominikai Köztársaság a Dél-Amerikából -Európába tartó nagy mennyiségű kokain átrakodásának fontos csomópontja, és ezen az országon ül halad a másik irányba a kábítószerért fizetett pénz is.A szerb rendőrség operatív adatai szerint Vušović, alias Őrült Johnny három társával együtt, az egyik közülük Luka Cerović volt, korábban részt vett a rivális két tagjának, Igora Dedovićnak és Stevan Stamatovićnak athéni meggyilkolásában.

Lapértesülések szerint a most letartóztattak között van Cerović is, aki három év bujkálás után visszatért Szerbiába, hogy feladja magát, mert úgy ítélte meg, hogy a škaljari és a kavači klán közötti véres háború folytatódása miatt a rácsok mögött nagyobb biztonságban van.

Mindebből látható, hogy a Belivukék letartóztatását követő szélcsend véget ért, és felélénkülni tűnik a szerb alvilág, a bűnözők többsége pedig – úgy mint eddig is – montenegrói szolgálatban áll.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: