Connect with us

Oroszország

HÁBORÚS PORNÓ: A szex az ukrajnai háborúban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tinder
Olvasási idő: 3 perc

Ha béke van, ha háború, az emberek jó része nem akar lemondani a szexről, s ez most az Ukrajna elleni orosz agresszió hónapjaiban sincs másként. A szex – legalábbis részleges – digitalizációja ugyanakkor furcsa helyzetetek is szül.

Szexéhes érkezők

Február 24-én nem csak a harckocsik dübörgése és a rakéták becsapódása jelezte, hogy megkezdődött az Ukrajna elleni, a mai napig is tartó orosz agresszió. A fegyvercsörgés mellett ugyanis megélénkült a különféle randiapplikációk forgalma is, az Ukrajnába betört orosz katonalegények például százszámra küldözgették a meghívókat a közelben – már ukrán területen élő – lányoknak a Tinder ajánlatokat.

A Tinder az az app, amelyben a jelentkezők – közel lévők – fényképeit jobbra, illetve balra lehet tolni attól függően, hogy a válogatást végző személy kíván-e élőben is találkozni a delikvenssel, vagy sem.

A meglehetősen pofátlan és nem kis önbizalomról tanúbizonyságot tevő felajánlkozások hátterében az áll, hogy az Ukrajnába bevonuló orosz katonák is azt hitték, amit Vlagyimir Putyin orosz államfő. Azt, hogy az ukránok kenyérrel és sóval, a lányok pedig megvetett ággyal várják a felszabadítókat.

A kenyérből és sóból nem lett semmi, Ukrajna polgárai – még a szinte csak oroszajkúak lakta Harkiv lakói is – fegyverrel fogadták a betolakodókat. A Tinder-randikból sem lett semmi, viszont sokaknak eszébe jutott, hogy az appot jól fel lehet használni propaganda célokra.

TINDERESE

Mivel Oroszországban gyorsan betiltották a nem a Kreml narratíváját szajkózó nyugati közösségi oldalakat – például a Facebookot – sok ukrán, illetve ukránokkal szimpatizáló külföldi az orosz megszállás alatt lévő területek közelébe jelöli be magát, és szöveges, illetve fényképes üzenetekkel próbálja eljuttatni az orosz katonákhoz az ukrán álláspontot.

Mások pedig arra használják a Tindert, illetve a többi applikációt, hogy azt figyeljék, hol jelentkeznek be az orosz katonák, s ezt az információt továbbítják az ukrán hadsereghez.

A tapasztalatok azt mutatják, a szemben álló felek igencsak figyelik a közösségi oldalakat, illetve a telefonok mozgását, és ahol több, katonakorúnak gondolt ember gyűlik össze, oda hamarosan egy lövedék is érkezhet.

Háborús pornó

Az orosz agresszió az oroszországi szexéletben is fennakadásokat okoz. A támadás miatt elrendelt szankciók következtében a digitális szexmunkások és a fogyasztók élete is megnehezült.

A vetkőzést és egyéb mutatványokat végrehajtó lányok és fiúk az orosz nagybankok elleni büntetőintézkedések miatt nem mindig kapják meg jól megérdemelt pénzüket, s a különféle szex- és pornóoldalakra előfizető oroszországi polgárok is csak nehézségek árán és kerülőutakon tudják átutalni az előfizetési díjakat.

A napokban az OnlyFans nevű oldalon szereplő oroszországi „művészek” maradtak pénz nélkül, miután a szankciók miatt nem kaphatták meg a rajongók dollárjait.

Egy ideig aggodalomban élt az oroszországi férfitársdalom egy része, az invázió megindítása utáni napokban ugyanis elterjedt az az álhír, amely szerint az egyik legismertebb felnőtt oldal, a Pornhub is kivonul az országból.
egym
Az is figyelemre méltó jelenség, hogy az orosz agresszió megindítása után megnőtt az érdeklődés a térség iránt: megugrott az „ukrán lány” címkékre való keresés, de sokkal többen kerestek a „háborús pornó” szóösszetételre is. Utóbbi valószínűleg arra utal, hogy a hős és a hősnő romok között, ágyútűz közepette lesz egymásé.

Sajnos a háborús és nem önkéntes szex a valóságban is létezik, ukrán nők százai számoltak be arról, hogy a településeiken megjelent orosz katonák rendre megerőszakolták őket. Úgy látszik az orosz hadsereg átvette a szovjet armada második világháborús taktikáját, melyben a nemi erőszaknak fontos szerepe volt, a cél az ellenség megalázása és a polgári lakosság megfélemlítése.

Voltak olyan nők, akiket gyermekeik szeme láttára becstelenítettek meg, és akadtak olyanok is, akiknek a férjét agyonlőtték az erőszakoskodó fegyveresek.

Csernyihiv városában az egyik orosz egység parancsnoka egy 16 éves lányt fenyegetett meg: közölte vele, ha nem engedi magát, akkor meghalnak a szülei, és átengedi őt az alakulat többi katonájának, akik tömegesen fogják őt megerőszakolni.

Tömeges erőszak

Ukrajnában jelenleg 25 ezer háborús bűncselekmény ügyében folyik vizsgálat, és ezek jó része részben vagy egészében nemi erőszakkal kapcsolatos. Sok esetben bizonyítékok is maradtak: például az orosz katonák egymással folytatott telefonbeszélgetései, vagy az utcai, illetve bolti kamerák megőrzött felvételei.

Egy olyan telefonbeszélgetést is elfogtak az ukránok, amelyben az Ukrajnában harcoló férj felesége/barátnője felhatalmazza társát, hogy erőszakoljon meg ukrán nőket.

Odamehetsz, megerőszakolhatod őket, és nem kell nekem semmit mondanod. Az a lényeg, hogy védekezz

– hallható az ukrán titkosszolgálat által közzétett beszélgetésben.

A vizsgálódást ugyanakkor nehezíti, hogy a megerőszakolt lányok és asszonyok általában nem szívesen beszélnek szörnyű élményeikről: nem akarják még egyszer átélni a szörnyűségeket, és azt sem szeretnék, ha környezetükben sokan megtudnák, min mentek keresztül.

?c=5941&m=425294&a=438898&r=&t=html
Szerbia

VUČIĆ: Éljen a szerbek és a magyarok, Szerbia és Magyarország barátsága!

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Barátság
BARÁTSÁG: A szerb-magyar-orosz háromszögben vajon ki kinek a barátja? És Magyarországnak vissza kellene-e vonnia Koszovó elismerését?
Olvasási idő: 3 perc

Aleksandar Vučić szerb államfő – aki erős barátsággal viseltetik a magyar miniszterelnök iránt – még hétfőn este tette közzé Instagram-profilján, hogy beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, de a rövid bejegyzésből nem derült ki, hogy a beszélgetés milyen formában és körülmények között zajlott. Közben a kormánybarát Informer némi kommentárral megspékelve számolt be a Bloomberg értesüléséről, miszerint Magyarország megvétózta az EU tagállamainak közös állásfoglalásfoglalását az orosz elnök ellen elfogató parancsot kiadó Nemzetközi Büntetőbíróság támogatására.

Nagyon rövid hír

A szerb elnöknek több profilja van a különböző közösségi oldalakon, a „hivatalos csatornának” azonban az egyik Instagram-fiók számít, a szerb államfő ezen keresztül kommunikál a sajtóval és a szervezett csápolókkal, ám ez nem az egyetlen vučići fiók az Instán.

Igazi baráti beszélgetés Orbán Viktorral a régió, Európa és a világ minden kulcsfontosságú kérdéséről. Találkozó hamarosan Belgrádban. Éljen a szerbek és a magyarok, Szerbia és Magyarország barátsága!

– írta még hétfő este Vučić, aki semmilyen más részletet nem árult el sem a beszélgetéssel, sem a találkozóval kapcsolatban.

A közlemény tehát mindössze ennyi volt, a rövidségnek köszönhetően viszont szinte minden szerb hírportál átvette abban a formában, amelyben a szerb elnöki Instagramon megjelent, a szorgalmasabbak a bejegyzést eredeti formájában építették be a saját honlapjukba.

De részletekre senki sem volt kíváncsi, és miután részletek nem voltak, így a kommentárok is elmaradtak, a keddi nap eseményei pedig maguk alá temették ezt a hírt.

Szerbiában az utóbbi napokban elég magas hőfokon zajlik az élet, ennek folytán folyamatosan túltermelés van az információgyártás terén – ezerrel zakatolnak a gépek – főleg ami a Koszovó körüli iszapbirkózást illeti.

Barátság extrákkal

Az Orbánnal folytatott „titokzatos” beszélgetés hírét így sehol sem taglalták a médiatérben, viszont nagy tetszést aratott a „szervezett csápolók” körében, szerda hajnalig 3344 szívecskét kapott a bejegyzés, ami az átlagosnál némileg nagyobb kedveltséget jelent.

Orbán úr jó államférfi, kivételes ember, és amennyire én tudom, nagyon elvszerű, nagyon örülök, hogy kivételes együttműködést alakított ki vele! ÉLJEN SZERBIA ❤️

– olvasható az egyik egyáltalán nem „kivételes” hozzászólás az elnöki bejegyzés alatt, amelyet viszont egy olyan követ, amely már elég erős elvárást fogalmaz meg Magyarország irányában.

Magyarországnak vissza kellene vonnia Koszovó elismerését

– írta valaki a trollfarm tagjai közül, akinek a thomastano92 néven található profilját minden bizonnyal azzal a céllal hozták létre, hogy pozitív bejegyzések érkezzenek róla a vučići Instagramra.

Barátság

Egy kamu profil, amelyről erős állásfoglalást fogalmaztak meg Magyarországgal szemben (Forrás: Instagram, https://www.instagram.com/thomastano92/)

Az ilyen internetes magatartás miatt korábban a Meta már több mint ezer úgynevezett „belföldi befolyási műveletekkel” foglalkozó fiókot törölt az Instagramról, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy „koordinált, nem hiteles viselkedéssel” széles körű és alulról jövő támogatást mutassanak fel Aleksander Vučić szerb elnök és a Szerb Haladó Párt mellett.

Miután thomastano92 valószínűleg egy „vučići Avatar”, ezért az üzenetet is úgy kell felfogni, mint a szerb elnök, vagy a belgrádi vezetés, és nem az „Avatar” kívánságát, vagyis valószínűleg nem thomastano92 őszinte meggyőződéséről van szó, hanem egy olyan belgrádi politikai álláspontról, amelynek népszerűsítése ma még csak az Instagramon történik, de ki tudja, hogy mikor jön el a pillanat, amikor a hivatalos elvárás szintjére emelkedik Magyarországgal szemben.

Az Informer kommentárja

Néhány szerbiai hírportál közzétette a Bloomberg információját, amely szerint Magyarország megvétózta, hogy a közelgő EU-csúcson a résztvevők közösen támogassák a Nemzetközi Büntetőbíróság döntését, amellyel elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen.

Az viszont valamilyen oknál fogva nem került bele a szerbiai hírforgalmazásba, hogy Paczolay Máté külügyi szóvivő hazugságnak nevezte a vétózással kapcsolatos hírt, vagy nem hitték el, vagy nem jutott el a hír Szerbiáig. Vagy nem volt elég bombasztikus.

Egyébként a szerb portálok a Bloomberg által világgá röpített hírhez sem fűztek kommentárt, általában csak magát a tényt rögzítették, ha egyáltalán rögzítették.

Barátság

Kivéve az erőteljesnél is erőteljesebben kormánypárti Informert, amely úgy reagált, hogy a hírbe ugyan „nem babrált bele”, viszont a címben erőteljes véleményt fogalmazott meg, miszerint „Orbán nem adja Putyint, a Nyugat magánkívül (van)”.

A baráti hírportál azonban rövidnek találta ezt a címet, ezért a fenti álláspontot azzal toldotta meg, hogy „a magyarok fellázadtak az orosz vezető letartóztatására vonatkozó terv ellen”.

Az Informernek még ez sem volt elég, mert még hozzátette, hogy ezt a lépést a „Nyugat nem bocsátja meg nekik”, mármint a magyaroknak.

?c=5941&m=425288&a=438898&r=&t=html
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: