Connect with us

Oroszország

HÁBORÚS PORNÓ: A szex az ukrajnai háborúban

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma


Kattints ide a cikk meghallgatásához

Ha béke van, ha háború, az emberek jó része nem akar lemondani a szexről, s ez most az Ukrajna elleni orosz agresszió hónapjaiban sincs másként. A szex – legalábbis részleges – digitalizációja ugyanakkor furcsa helyzetetek is szül.

Szexéhes érkezők

Február 24-én nem csak a harckocsik dübörgése és a rakéták becsapódása jelezte, hogy megkezdődött az Ukrajna elleni, a mai napig is tartó orosz agresszió. A fegyvercsörgés mellett ugyanis megélénkült a különféle randiapplikációk forgalma is, az Ukrajnába betört orosz katonalegények például százszámra küldözgették a meghívókat a közelben – már ukrán területen élő – lányoknak a Tinder ajánlatokat.

A Tinder az az app, amelyben a jelentkezők – közel lévők – fényképeit jobbra, illetve balra lehet tolni attól függően, hogy a válogatást végző személy kíván-e élőben is találkozni a delikvenssel, vagy sem.

A meglehetősen pofátlan és nem kis önbizalomról tanúbizonyságot tevő felajánlkozások hátterében az áll, hogy az Ukrajnába bevonuló orosz katonák is azt hitték, amit Vlagyimir Putyin orosz államfő. Azt, hogy az ukránok kenyérrel és sóval, a lányok pedig megvetett ággyal várják a felszabadítókat.

A kenyérből és sóból nem lett semmi, Ukrajna polgárai – még a szinte csak oroszajkúak lakta Harkiv lakói is – fegyverrel fogadták a betolakodókat. A Tinder-randikból sem lett semmi, viszont sokaknak eszébe jutott, hogy az appot jól fel lehet használni propaganda célokra.

Mivel oroszországban gyorsan betiltották a nem a Kreml narratíváját szajkózó nyugati közösségi oldalakat – például a Facebookot – sok ukrán, illetve ukránokkal szimpatizáló külföldi az orosz megszállás alatt lévő területek közelébe jelöli be magát, és szöveges, illetve fényképes üzenetekkel próbálja eljuttatni az orosz katonákhoz az ukrán álláspontot.

Mások pedig arra használják a Tindert, illetve a többi applikációt, hogy azt figyeljék, hol jelentkeznek be az orosz katonák, s ezt az információt továbbítják az ukrán hadsereghez.

A tapasztalatok azt mutatják, a szemben álló felek igencsak figyelik a közösségi oldalakat, illetve a telefonok mozgását, és ahol több, katonakorúnak gondolt ember gyűlik össze, oda hamarosan egy lövedék is érkezhet.

Háborús pornó

Az orosz agresszió az oroszországi szexéletben is fennakadásokat okoz. A támadás miatt elrendelt szankciók következtében a digitális szexmunkások és a fogyasztók élete is megnehezült.

A vetkőzést és egyéb mutatványokat végrehajtó lányok és fiúk az orosz nagybankok elleni büntetőintézkedések miatt nem mindig kapják meg jól megérdemelt pénzüket, s a különféle szex- és pornóoldalakra előfizető oroszországi polgárok is csak nehézségek árán és kerülőutakon tudják átutalni az előfizetési díjakat.

A napokban az OnlyFans nevű oldalon szereplő oroszországi “művészek” maradtak pénz nélkül, miután a szankciók miatt nem kaphatták meg a rajongók dollárjait.

Egy ideig aggodalomban élt az oroszországi férfitársdalom egy része, az invázió megindítása utáni napokban ugyanis elterjedt az az álhír, amely szerint az egyik legismertebb felnőtt oldal, a Pornhub is kivonul az országból.
egym
Az is figyelemre méltó jelenség, hogy az orosz agresszió megindítása után megnőtt az érdeklődés a térség iránt: megugrott az “ukrán lány” címkékre való keresés, de sokkal többen kerestek a “háborús pornó” szóösszetételre is. Utóbbi valószínűleg arra utal, hogy a hős és a hősnő romok között, ágyútűz közepette lesz egymásé.

Sajnos a háborús és nem önkéntes szex a valóságban is létezik, ukrán nők százai számoltak be arról, hogy a településeiken megjelent orosz katonák rendre megerőszakolták őket. Úgy látszik az orosz hadsereg átvette a szovjet armada második világháborús taktikáját, melyben a nemi erőszaknak fontos szerepe volt, a cél az ellenség megalázása és a polgári lakosság megfélemlítése.

Voltak olyan nők, akiket gyermekeik szeme láttára becstelenítettek meg, és akadtak olyanok is, akiknek a férjét agyonlőtték az erőszakoskodó fegyveresek.

Csernyihiv városában az egyik orosz egység parancsnoka egy 16 éves lányt fenyegetett meg: közölte vele, ha nem engedi magát, akkor meghalnak a szülei, és átengedi őt az alakulat többi katonájának, akik tömegesen fogják őt megerőszakolni.

Tömeges erőszak

Ukrajnában jelenleg 25 ezer háborús bűncselekmény ügyében folyik vizsgálat, és ezek jó része részben vagy egészében nemi erőszakkal kapcsolatos. Sok esetben bizonyítékok is maradtak: például az orosz katonák egymással folytatott telefonbeszélgetései, vagy az utcai, illetve bolti kamerák megőrzött felvételei.

Egy olyan telefonbeszélgetést is elfogtak az ukránok, amelyben az Ukrajnában harcoló férj felesége/barátnője felhatalmazza társát, hogy erőszakoljon meg ukrán nőket.

– Odamehetsz, megerőszakolhatod őket, és nem kell nekem semmit mondanod. Az a lényeg, hogy védekezz

– hallható az ukrán titkosszolgálat által közzétett beszélgetésben.

A vizsgálódást ugyanakkor nehezíti, hogy a megerőszakolt lányok és asszonyok általában nem szívesen beszélnek szörnyű élményeikről: nem akarják még egyszer átélni a szörnyűségeket, és azt sem szeretnék, ha környezetükben sokan megtudnák, min mentek keresztül.

QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát Az ENSZ Közgyűlése határozatot fogadott el, amely július 11-ét az 1995-ös srebrenicai népirtásról való elmélkedés és megemlékezés nemzetközi napjává nyilvánította, Potocariban már ácsolják a szégyenfát
Bosznia2 nap telt el azóta

Potočariban ácsolják a szégyenfát, Magyarország neve is felkerül rá, tiltakozó jegyzék is érkezhet

A balkáni népek és a magyarok között sok közös vonás van. Ezek egyike, hogy nehezen felejtenek. Annak bebiztosítása érdekében, hogy...

Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében. Elmedin Konaković és Várhelyi Olivér közös nyilatkozatot tett miszerint Magyarország nem támogatja a srebrenicai határozatot az ENSZ Közgyűlésében.
Bosznia1 hét telt el azóta

Várhelyi Olivér és Elmedin Konaković visszavonulót fújt, közös nyilatkozatot tettek közre Srebrenicáról

Közösen megállapították, hogy Várhelyi Olivér korábbi nyilatkozatai teljes tisztelettel adóznak az áldozatok iránt, és semmiképpen sem kérdőjelezték meg az 1995-ös...

Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér Tíz perc múlva tizenegy: Barátok már nem lesznek, Elmedin Dino Konakovic és a Magyarországot képvislő Várhelyi Olivér
Bosznia1 hét telt el azóta

A boszniai külügyminiszter nekiment Várhelyinek, és felmondott egy Magyarországgal kötött szerződést

A boszniai külügyminiszter felmondta a március 6-i Szijjártó-látogatás során bejelentett EU-integráció támogatását célzó bilaterális megállapodást. Az egyezmény lényegében 50 boszniai...

A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják A szerb elnök a kevés Fico a kevés szabad és szabadságszerető európai vezető közé tartozik, ezért Orbánnal együtt napokon belül meglátogatják
Magyarország2 hét telt el azóta

Vučić és Orbán a következő napokban meglátogatja a megsebesült szlovák miniszterelnököt

Az eléggé pongyolán fogalmazó belgrádi kormánypárti lap azt nem tisztázta, hogy Vučić és Orbán közösen keresi-e fel Robert Ficót, de...

Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat Szijjártó szerint Magyarország mindent meg kíván tenni azért, hogy hozzájáruljon a nyugat-balkáni és európai stabilitáshoz és békéhez, Dodik szerint Magyarország annyira pártatlan, hogy akár irányíthatná is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat
Magyarország2 hét telt el azóta

Dodik szerint Magyarország akár vezethetné is a Balkánnal kapcsolatos uniós folyamatokat

Szijjártó szerint a nemzetközi politikai szereplőknek be kellene fejezniük a feszültségkeltést Bosznia-Hercegovinában, valamint a szankciókkal való fenyegetődzést, akárcsak az erőszakos...

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Öt nap legjava