Connect with us

Oroszország

ZÉZNEK: Az Ukrajna elleni orosz agresszió szimbóluma lepte el Újvidéket

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

EGYÉRTELMŰ ÜZENET: Sok oroszbarát jelkép jelent meg Újvidéken az Exit kezdete előtt
A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Ismeretlen tettesek “Z” betűkkel firkálták tele a péterváradi hidat és környékét egy nappal az Exit fesztivál kezdete előtt. A 021 újvidéki hírportál szerint a Z-betűk szerdára virradóra jelentek meg a hídon és a környező épületeken.

Zéznek ezerrel

A Z betűk alig néhány méterre vannak egymástól a péterváradi hídon, de megjelentek a közeli épületeken, valamint a töltésen is.

Az ismeretlen elkövetők az Ukrajna elleni orosz agresszió szimbólumait festették a köz- és magánépületekre, például a közeli Munkásotthonra és óvodára falaira, de még a szemeteskukára is.

– Sok Z betűt festettek mindenfelé, nyilván addig írtak, amíg nem fogyott el a festék, a vége felé ugyanis a betűk egyre halványabbak

– jelentette a 021 hírportál, amely arra emlékeztetett, hogy a szimbólumokat azt követően mázolták fel az elkövetők, hogy az illetékesek felfestették a zebrákat, amit minden évben megtesznek az Exit fesztivál kezdete előtt.

A Kalush nem jön

Kezdetben úgy volt, hogy az idei újvidéki rendezvényen részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál idei győztese, a Kalush Orchestra is, néhány nappal ezelőtt az Exit szervezői azonban közölték, hogy “rajtuk kívül álló, előre be nem kalkulálható okokból” az ukrán banda fellépése elmarad.

Végsősoron az is hír, hogy a Kalush Orchestra nem lép fel az Oroszországgal szemben nem ellenséges, és az Ukrajnát hangzatosan vagy jóformán sehogy sem támogató Szerbiában.

Ebből könnyű arra következtetni, hogy az ukrán együttes újvidéki színpadi produkciójának lemondása politikai okokkal indokolható, amire a mostani aszfalt- és falfestészet valamelyest magyarázatot is ad, utólagosan mindenképpen.

Aki kíváncsi rájuk, annak el kell utaznia a budvai Sea Dance fesztiválra, Montenegró ugyanis Ukrajnát tekintve baráti ország, és ott kevésbé valószínű, hogy az ismeretlen tettesek tele “zézik” az utakat és épületeket.

A labdák segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava