Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Oroszország

ZÉZNEK: Az Ukrajna elleni orosz agresszió szimbóluma lepte el Újvidéket

EGYÉRTELMŰ ÜZENET: Sok oroszbarát jelkép jelent meg Újvidéken az Exit kezdete előtt
EGYÉRTELMŰ ÜZENET: Sok oroszbarát jelkép jelent meg Újvidéken az Exit kezdete előtt
Olvasási idő: 1 perc

Ismeretlen tettesek “Z” betűkkel firkálták tele a péterváradi hidat és környékét egy nappal az fesztivál kezdete előtt. A 021 újvidéki hírportál szerint a Z-betűk szerdára virradóra jelentek meg a hídon és a környező épületeken.

ezerrel

A Z betűk alig néhány méterre vannak egymástól a péterváradi hídon, de megjelentek a közeli épületeken, valamint a töltésen is.

Az ismeretlen elkövetők az elleni agresszió szimbólumait festették a köz- és magánépületekre, például a közeli Munkásotthonra és óvodára falaira, de még a szemeteskukára is.

Sok Z betűt festettek mindenfelé, nyilván addig írtak, amíg nem fogyott el a festék, a vége felé ugyanis a betűk egyre halványabbak

– jelentette a 021 hírportál, amely arra emlékeztetett, hogy a szimbólumokat azt követően mázolták fel az elkövetők, hogy az illetékesek felfestették a zebrákat, amit minden évben megtesznek az Exit fesztivál kezdete előtt.

A Kalush nem jön

Kezdetben úgy volt, hogy az idei újvidéki rendezvényen részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál idei győztese, a is, néhány nappal ezelőtt az Exit szervezői azonban közölték, hogy “rajtuk kívül álló, előre be nem kalkulálható okokból” az banda fellépése elmarad.

Végsősoron az is , hogy a Kalush Orchestra nem lép fel az Oroszországgal szemben nem ellenséges, és az Ukrajnát hangzatosan vagy jóformán sehogy sem támogató Szerbiában.

Ebből könnyű arra következtetni, hogy az ukrán együttes újvidéki színpadi produkciójának lemondása politikai okokkal indokolható, amire a mostani aszfalt- és falfestészet valamelyest ázatot is ad, utólagosan mindenképpen.

Aki kíváncsi rájuk, annak el kell utaznia a budvai fesztiválra, ugyanis Ukrajnát tekintve baráti ország, és ott kevésbé valószínű, hogy az ismeretlen tettesek tele “zézik” az utakat és épületeket.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Aestherar 412 tarhelypar-412

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!

250x250


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: