Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

BUDAPESTRE IS ESHETETT VOLNA: A horvátok mérsékelten bírálják Magyarországot, és nem hagyják, hogy a drónügy elüljön

plenkovic oraban krater
HORVÁT MINISZTERELNÖK: Hogyan fordulhatott elő, hogy a magyarok nem tettek semmit? (Screenshot)
Olvasási idő: 2 perc

A horvát miniszterelnök az üléséről hazatérve felkereste Jarun városrészét, és a drón becsapódása következtében keletkezett kráter mellett nyilatkozott az újságíróknak, akik közül sokan felelősségét firtatták. Andrej Plenković egyúttal jelezte, hogy horvát részről A -ban és az Európai Unióban is napirenden fogják tartani a kérdést, miután teljesen világos, hogy történt. Az esettel kapcsolatban már bírálta Magyarországot a horvát államfő, és a horvát védelmi miniszter is, de ők is visszafogottan fogalmaztak.

Ez többé nem tolerálható

A horvát kormányfő a drón lezuhanásának helyszínén elmondta hogy a szovjet gyártmányú pilóta nélküli gépet Ukrajna területéről indították, de egyelőre nem tudni, hogy kinek a birtokában volt, mivel az ukránok és az oroszok is cáfolják érintettségüket.

Ebben a komoly szerencsétlenségben az a szerencsénk, hogy nagyon szerencsések voltunk, így senki sem sérült meg, és csak 40 autó rongálódott meg a közeli parkolóban

– mondta Plenković, aki szóismétléssel nyomatékosította a szerencse/szerencsétlenség nagyságát, miközben megemlítette azt is, hogy a közeli kollégiumban 4500 egyetemista lakik, kétszáz méterrel távolabb pedig lakóházak vannak.

A horvát miniszterelnök levelet intézett az minden tagországához és a NATO főtitkárához, akiknek felhívta a figyelmét arra, hogy ez bármelyik tagállam esetében megtörténhetett volna, elméletileg akár , Ljubljana vagy Pozsony is járhatott volna hasonlóan.

Erősítenünk kell az együttműködést, hogy időben tudjuk értesíteni egymást arról, ami történik. Ez vonatkozik a NATO keretében történő együttműködésre is, hiszem ez NATO-légtér Románia, Magyarország és Horvátország esetében is. Az ilyesmi nem tolerálható, és nem is kellene megtörténnie, miután ez egy világos , amire reagálni kell

– tette hozzá Plenković, aki elmondta azt is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is tőle értesült a történtekről, miután az uniós tanácsülésen nem voltak a közelükben mobiltelefonok, de nem tudott az esetről a román sem.

A paksi atomerőművet is eltalálhatta volna

A horvát miniszterelnök egyetértett azzal az újságírói felvetéssel, hogy a magyar hatóságoknak reagálniuk kellett volna, hiszen a rakéta negyven percig a magyar légtérben volt.

Egyet értek Önnel, erre a kérdésre azonban a magyar hatóságoknak kell megadniuk a választ, ezt én nem tehetem meg (helyettük). Ez a rakéta akár a paksi atomerőműbe is becsapódhatott volna, aztán még nagyobb problémát okozott volna Magyarországnak, és mindenkinek a térségében


kis festett kabatok222kis festett kabatok

– jegyezte meg a horvát miniszterelnök, aki valószínűleg olvasta az Indexet, amelynek az erre vonatkozó cikkét a BALK is ismertette.

Andrej Plenković ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy (magyar részről) “nem volt jó a reagálás, a veszély mértékének felmérése és a kommunikáció sem a többi országgal, mivel az nem történt meg időben, megfelelő gyorsasággal.”

A horvát miniszterelnök azzal zárta a témát, hogy a történteket tesztnek kell felfogni, amelyből mindenkinek tanulni kell a jobb reagálás érdekében, mert ez nem ismétlődhet meg.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: