Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

ÁRSOKK: Emelkednek az üzemanyagárak Horvátországban, sorok a benzinkutaknál

ina benzin
Az átárazás előtt sorok alakultak ki a horvát benzinkutakon
Olvasási idő: 1 perc

Az áremelkedés mérséklése érdekében a bejelentette, hogy rögzíti az olajkereskedők árrését, valamint átmenetileg csökkenti a és a jövedéki adóját, ám mától így is emelkednek az árak. A kiskereskedelmi árat ugyanakkor nem fagyasztják be, mert az sok bezárásához vezetne.

Hatszáz forint felett

Az árrés rögzítése és a jövedéki adó csökkentése ellenére pénzben kifejezve így is jóval hatszáz forint felett van egy liter benzin ára minden horvátországi benzinkúton.

A normál dízel új ára mostantól 12,51 kuna (kb. 651 forint), a Class Plus gázolajé pedig 13,56 horvát kuna (kb. 692 forint).

Az Eurosuper 95-ös most 12,18 kuna (kb. 635 forint), míg az Eurosuper 100-as 13,11 kuna (kb. 669 forint).

Andrej miniszterelnök azzal indokolta a döntést, hogy a kiskereskedelmi árak árrögzítés egyes benzinkutak bezárásához vezetne, mivel a piacon sok forgalmazó veszteséges helyzetbe kerülne.

A horvát miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az árrés és a jövedéki adó 90 napos hatállyal történő csökkentésével a szeretne hozzájárulni az embereket érő árhatások mérsékléséhez, ez azonban több mint 150 millió kunával csökkenti az energia jövedéki adójából származó államháztartási bevételt.

A által egy hónappal ezelőtt elfogadott rendelettel fagyasztotta be az üzemanyagok kiskereskedelmi árát. Az intézkedés átmeneti volt, és 30 napig tartott.

Tekintettel arra, hogy a Brent világpiaci ára jelentősen megemelkedett, és pénteken hordónként 120 dollárt tett ki, ma pedig még magasabb az ár, a kormány új intézkedések elfogadásáról döntött.

Az áremelkedés bejelentését követően Horvátországban atonnal sorok alakultak ki a benzinkutaknál, az emberek ugyanis igyekeztek még az átárazás előtt megtankolni az autókat.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: