Connect with us

A Háború

HÁBORÚ: Szlovéniában ukrán zászlókat tűztek ki a középületekre
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

Janša tervez, Putyin vége – ez a legújabb közmondás Szlovéniában: a szlovén miniszterelnök tegnap ugyanis még azt tervezte, hogy csütörtökön és pénteken Kijevbe látogat, Denisz Smihal ukrán kormányfő régebbi meghívása alapján, de ez nem jött össze. Szlovénia azonban látványos intézkedéssel igyekszik szolidaritásáról biztosítani Ukrajnát.

A szlovén miniszterelnök – talán a küszöbönálló szlovéniai parlamenti választások miatt – hirtelen lázas nemzetközi tevékenységbe kezdett – ide számíthatjuk a magyar kollégájával, Orbán Viktorral tartott lendvai találkozóját is.

Úgy tetszik, hogy Janez Janša kínálkozó alkalmat látott az ukrán válságban, hogy nemzetközi szerepléssel növelje választási esélyeit, ezért nemcsak hogy személyes jelenlétével akarta jelképezni az EU és Szlovénia szolidaritását az ukránokkal, hanem Mazowiecki lengyel kormányfővel közösen javasolta az Európai Bizottságnak, hogy gyorsított eljárással, 2030-ig tegye lehetővé Ukrajna csatlakozását az EU-hoz.

A “disclaimer” ebben az esetben az volt, hogy “amennyiben teljesíti a szükséges előfeltételeket”, amelyeket Kijev még a jelenlegi orosz lerohanás előtt sem tudott/akart megvalósítani, pl. a határrendezés kérdését.

Csütörtökön 9 óra tájékában látott napvilágot a szlovén sajtóban a közlemény, hogy Janša lemondta ukrajnai látogatását, és ezzel szinte egy időben megjelentek az ukrán zászlók a szlovéniai kormányépületeken.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava