Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

HÁBORÚ: Szlovéniában ukrán zászlókat tűztek ki a középületekre

ukran zaszlok
A SZOLIDARITÁS JELKÉPEI: Ukrán zászlók a szlovén kormányépületeken
Olvasási idő: 1 perc

Janša tervez, Putyin vége – ez a legújabb közmondás Szlovéniában: a tegnap ugyanis még azt tervezte, hogy csütörtökön és pénteken Kijevbe látogat, Denisz Smihal kormányfő régebbi meghívása alapján, de ez nem jött össze. azonban látványos intézkedéssel igyekszik szolidaritásáról biztosítani Ukrajnát.

A szlovén miniszterelnök – talán a küszöbönálló szlovéniai parlamenti miatt – hirtelen lázas nemzetközi tevékenységbe kezdett – ide számíthatjuk a magyar kollégájával, Orbán Viktorral tartott lendvai találkozóját is.

Úgy tetszik, hogy Janez Janša kínálkozó alkalmat látott az ukrán válságban, hogy nemzetközi szerepléssel növelje választási esélyeit, ezért nemcsak hogy személyes jelenlétével akarta jelképezni az EU és Szlovénia szolidaritását az ukránokkal, hanem Mazowiecki kormányfővel közösen javasolta az Európai Bizottságnak, hogy gyorsított eljárással, 2030-ig tegye lehetővé csatlakozását az EU-hoz.

A “disclaimer” ebben az esetben az volt, hogy “amennyiben teljesíti a szükséges előfeltételeket”, amelyeket még a jelenlegi lerohanás előtt sem tudott/akart megvalósítani, pl. a határrendezés kérdését.

Csütörtökön 9 óra tájékában látott napvilágot a szlovén sajtóban a közlemény, hogy Janša lemondta ukrajnai látogatását, és ezzel szinte egy időben megjelentek az ukrán zászlók a szlovéniai épületeken.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: