Connect with us

Szerbia

FOLYTATÓDIK: A migránsok nem tűntek el, és a tavasz közeledtével növekedhet a számuk a határmenti térségben

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

tavankuti sinek
play icon A cikk meghallgatása

A szerbiai Nemzeti Járőrség (Narodna Patrola) nevet viselő, és sokak által szélsőségesnek tartott migránsellenes csoport arról számolt be, hogy a migránsok az utóbbi egy hétben hét házat törtek fel Szabadkán.

A csoport szerint az utóbbi időben a szerb állam nem tudja ellenőrzése alatt tartani a “félkatonai migránscsoportok” tevékenységét, amelyek minden jel szerint “a kormányzó struktúrákkal egyetértésben” uralják a helyzetet.

– Szabadka határvárosi jellegéből kifolyólag egyik kulcsfontosságú útvonala sok mindennek, így az emberkereskedelemnek is

– jegyezte meg a Narodna Patrola, amely szerint a migránsok ismét járják a szabadkai utcákat, illegális táborokat hoznak létre, és újabb incidensek is történnek.

Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter hat nappal ezelőtt azt ígérte: a szerb rendőrség nem engedni meg, hogy egyetlenegy illegális tábor is létrejöjjön Szerbiában.

Tapasztalataink szerint a határmenti övezetben ugyan nagyobb a rendőri jelenlét, mint korábban, de a rendőrök legfeljebb csak figyelnek/néznek, de nem intézkednek. Ennek nyilván kommunikációs akadályai is vannak, másrészt viszont Szerbiának nem érdeke, hogy feltartóztassa a migránsokat a magyar határnál.

A migránsok nem tűntek el, és a tavasz közeledtével növekedhet a számuk a határmenti térségben, ezzel a szerbiai menekültügyi hivatal (KIRS) munkatársai ugyanúgy egyetértenek, mint az általunk megkérdezett lakosok. Tehát folytatódik, ami be sem fejeződött.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava