Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

FOLYTATÓDIK: A migránsok nem tűntek el, és a tavasz közeledtével növekedhet a számuk a határmenti térségben

tavankuti sinek
Migránsok a síneken a Szabadkához közeli Tavankúton (Forrás: Narodna Patrola, Facebook)
Olvasási idő: 1 perc

A szerbiai Nemzeti Járőrség (Narodna Patrola) nevet viselő, és sokak által szélsőségesnek tartott migránsellenes csoport arról számolt be, hogy a migránsok az utóbbi egy hétben hét házat törtek fel Szabadkán.

A csoport szerint az utóbbi időben a állam nem tudja ellenőrzése alatt tartani a “félkatonai migránscsoportok” tevékenységét, amelyek minden jel szerint “a kormányzó struktúrákkal egyetértésben” uralják a helyzetet.

határvárosi jellegéből kifolyólag egyik kulcsfontosságú útvonala sok mindennek, így az emberkereskedelemnek is

– jegyezte meg a Narodna Patrola, amely szerint a ismét járják a utcákat, táborokat hoznak létre, és újabb incidensek is történnek.

Aleksandar hat nappal ezelőtt azt ígérte: a szerb rendőrség nem engedni meg, hogy egyetlenegy illegális tábor is létrejöjjön Szerbiában.

Tapasztalataink szerint a övezetben ugyan nagyobb a rendőri jelenlét, mint korábban, de a ök legfeljebb csak figyelnek/néznek, de nem intézkednek. Ennek nyilván kommunikációs akadályai is vannak, másrészt viszont Szerbiának nem érdeke, hogy feltartóztassa a migránsokat a magyar határnál.

A migránsok nem tűntek el, és a tavasz közeledtével növekedhet a számuk a határmenti térségben, ezzel a szerbiai (KIRS) munkatársai ugyanúgy egyetértenek, mint az általunk megkérdezett lakosok. Tehát folytatódik, ami be sem fejeződött.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: