Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

BEVETÉSBEN A MINISZTER: Kipakolták a migránsokat a horgosi határmenti övezetből, némileg tehermentesítették a magyar határt

vulin policija
Aleksandar Vulin szerb belügyminiszter akcióban (Forrás: szerb belügyminisztérium, YouTube)
Olvasási idő: 2 perc

Ismét egyenruhát öltött a “ világ” legjobb belügyminisztere, amikor reggel kipakolták a migránsokat a horgosi övezetből. a szerb migránsügyi hivatal vezetőjének, Vladimir Cucićnak a társaságában akciózott a régi horgosi határátkelőnél, ahol többszáz migránst gyűjtöttek be az elhagyatott épületekből. A hivatalos közlemény ugyan nem teljesen erről szól, és egy száz-kétszáz kilométerre kiterjedő sávot ölel fel Zombortól Szabadkán keresztül egészen Nagykikindáig, de ne legyünk túlzottan kritikusak, elvégre még egy szerb sem lehet egyszerre több helyen. Igaz, Horgost meg sem említették hivatalosan.

A parkolója

A szerb kormányközeli média közlése szerint és Cucić felkereste azokat a rendőröket, akik több száz bevándorlót találtak , és Zombor térségében. A migránsok befogásáról szóló felvételek ugyanakkor a régi horgosi határátkelőnél készültek, amelyet a hivatalos közlemény meg sem említ.

Pedig Horgost valóban ellepték a migránsok, akik főleg a határátkelő környékén üresen álló épületekben telepedtek le, és tényleg eljött az ideje, hogy a hatóságok “tehermentesítsék a környéket”, mint szokták, amikor már elviselhetetlenné válik a helyzet bizonyos településeken.

Arról viszont nincsenek felvételek, hogy a rendőrségi akció valóban kiterjedt-e Zomborra is, mint ahogy azt a közlemény említi, pedig nagy szükség lenne rá arrafelé is, mert ott is elszabadult a pokol.

A szerb belügyminiszter a maga hasbeszélő módján ismét elszajkózta mondandóját, miszerint Szerbia elvárja, hogy mindenki tiszteletben tartsa a törvényeit, meg hogy hazája teljesíti nemzetközi kötelezettségeit, miközben gondoskodik a polgárairól is. Vulin egymilliomodik alkalommal elismételte, hogy Szerbia nem lesz a “migránsok parkolója”.

A migránsok helye

A migránsoknak ugyanakkor megüzente, hogy a befogadó központokban a helyük, csakhogy a migránsok nem nézik a szerb kormánybarát televíziókat, így az üzenet aligha jutott el hozzájuk. A kijelentés inkább a szerb nézőknek szól, és azt szignalizálja, hogy a kormány ura a helyzetnek, ami a közelgő választások előtt nem is rossz kampányfogás.

A hírt a szerb ellenzéki média jóformán meg sem ugatta, így az ellenzéki nézők nem értesülhettek arról, hogy milyen jól teljesít a szerb kormány.

A szerb rendőrség ilyen jellegű akciói látszattevékenységnek tekinthetők, és tényleg csak azt szolgálják, hogy ideig-óráig csökkentsék a migránsok jelenlétét a közelében lévő szerbiai településeken.

A migránsokat általában a macedón határ közelében lévő Preševoba viszik vissza, vagy más, a határtól távolabb eső befogadó központokban helyezik el, ám ennek túl sok értelme nincs, mert a befogadó központok (táborok) nyitott jellege miatt a migránsok egyszerűen kisétálnak a kapun, és napokon belül visszatérnek a magyar határhoz.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: