Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Románia

ERŐSÍT A NATO: Több mint száz amerikai katona már megérkezett Romániába

amerikai hadsereg
(Forrás: Amerikai Hadsereg)
Olvasási idő: 1 perc

Már több mint száz amerikai megérkezett Romániába, hogy előkészítse az Egyesült Államok által ígért csapaterősítést. Vasile Dîncu román védelmi miniszter közölte, hogy román logisztikai szakemberek is dolgoznak az amerikai katonák romániai tartózkodásának előkészítésén.

A telephely egyelőre ismeretlen

Dîncu szerint nemsokára érkezik a csapatok többi része is, de nincs megszabva “sem konkrét hely, sem konkrét időpont” a Romániába várt amerikai katonák érkezését illetően.

Mi már néhány éve fel vagyunk készülve multinacionális haderő elhelyezésére, több olyan létesítményünk is van, ahol elszállásolhatók a katonák

– mutatott rá a román tárcavezető.

A román arra emlékeztetett: az Egyesült Államok védelmi minisztériuma (Pentagon) a múlt héten közölte, hogy NATO-tagállami kötelezettségeinek szellemében, “az elrettentésére” irányuló erőfeszítéseinek részeként, az Egyesült Államok Németországból Romániába vezényel át mintegy 1000 amerikai katonát.

Az Adevarul című román lap úgy tudja, a németországi Vilseckben állomásozó 2. páncélos lovasezred Stryker harcjárművekkel felszerelt gépkocsizó lövészzászlóalja érkezik Romániába. A román egyelőre csak találgatja, hogy Románián belül hova telepítik az újonnan érkező amerikai csapatokat.

Az említett román lap arra emlékeztet, hogy eddig mintegy 900 amerikai katona állomásozott Romániában a partvidékén, a Konstanca közelében található – az iraki csapatkivonás közben is használt – Mihail Kogălniceanu légi támaszponton, az amerikai rakétapajzs létesítményeit befogadó dél-romániai Deveseluban és az aranyosgyéresi katonai repülőtéren, ahova az amerikaiak MQ-9-es Reaper drónokat hoztak.

Háromezer katona három országba

Az amerikai honlapján közben arról számol be, hogy az Egyesült Államok mintegy 3000 katonát költöztet Romániába, Lengyelországba és Németországba, válaszul arra, hogy Oroszország folytatja a csapaterősítést az határ mentén és Fehéroroszországban.

John F. Kirby a Pentagon szóvivője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy ez a lépés bizonyítja Amerika elkötelezettségét a NATO-szövetségesek védelmét illetően.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Klaus román államfő decemberben kérte az Egyesült Államokat, hogy a NATO erősítse meg jelenlétét a “keleti szárnyon”, elsősorban a Fekete- térségében.

Válaszul az amerikai és a francia elnök egyaránt jelezte, hogy az orosz fenyegetettségre való tekintettel az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének keretében további csapatokat vezényelnek Romániába.

Nem sokkal később Oroszország követelte a NATO kötelékébe tartozó külföldi csapatok és fegyverek kivonását Románia és Bulgária területéről.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: