Connect with us

Koszovó

MILO NEM VÁLOGAT AZ ESZKÖZÖKBEN! Hogyan csalják el a választásokat Montenegróban?

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

milo robija
A cikk meghallgatása

A fenti címmel közölt cikket a montenegrói parlamenti választások napján a szerb kormánypárti Informer. A montenegrói egyházügyi törvény tavalyi elfogadását követően kimondottan feszült a viszony Belgrád és Podgorica között, ezért nem véletlen, hogy az Aleksandar Vučić szerb elnököt támogató média már a hivatalos eredmények közzététele előtt nekiugrott “Milo Đukanović diktatúrájának”.

Csökkentek a győzelmi esélyek

A belgrádi Informer szerint sok felmérés jelent meg a médiában a montenegrói választások kimenetelével kapcsolatban, amelyek szerint jelentősen csökkentek a Milo Đukanović államfő által fémjelzett Szocialisták Demokratikus Pártjának (DPS, Demokratska Partija Sodijalista) győzelmi esélyei.

– Nos, úgy tűnik, hogy a montenegrói elnök ezzel tisztában is van, ezért illegitim módszerekhez nyúlt, ami a szavazatok elcsalását jelenti

– állapítja meg az Informer, amely Dr. Duško Knežević montenegrói üzletember Instagram profiljára hivatkozik.

Knežević az Atlas Group Corporation (AGC) pénzügyi csoport alapítója és igazgatótanácsának elnöke.

Üzleti érdekeltségei mellett két gazdasági/pénzügyi egyetemen alapítója és elnöke, az egyik Montenegróban, a másik Szerbiában működik.

Knežević 2010 áprilisa óta a Clinton Global Initiative tagja.

Albán szavazatokkal nyernek(?)

Knežević úr Milo Đukanović egyik legnagyobb ellenfele, és ezt nem is titkolja.

Az általa vezetett Atlas Group lépten-nyomon támadja a montenegrói elnököt, egyebek között karikatúrákat (mint a fenti is), riportokat és politikai tartalmú könnyűzenei szerzeményeket tesz közzé a közösségi médiában, amelyben Milo Đukanovićot és rezsimjét támadja.

Egy ilyen videóban arról számoltak be, hogy a montenegrói választásokat megelőző hetekben sokan álltak sorban a podgoricai belügyminisztérium előtt.

https://www.instagram.com/p/CDgolBEjXC-/

A videó szerint az ott lévő emberek ideiglenes személyi igazolványra vártak, amellyel részt vehetnek a parlamenti választásokon, amelyen Milo Đukanović pártjára adhatják a voksukat.

A riporter Vladislav Dajković volt, aki magát rezsimellenes harcosként határozza meg.

Szerinte a montenegrói belügyminisztérium előtt várakozók egyáltalán nem beszélnek szerbül, hiszen Albániából és Koszovóból jöttek, hogy támogassák a montenegrói választási csalást.

A gyanút csak erősíti, hogy Edi Rama albán miniszterelnök a napokban támogatásáról biztosította a montenegrói államfőt, és a Đukanović intézett üzenetében szerbül is megszólalt.

Elvégre az ellenségem ellensége akár a barátom is lehet.

A BALK Hírlevele


Meteorológia



B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava