MARASZTALÓ, SZÉP ÜZENET: Orbán Viktor is feltűnik a szerb kormányvideóban

Olvasási idő: 1 perc

A szerb kormány videóban szólította fel a külföldön rekedt szerb állampolgárokat, hogy maradjanak abban az országban, amelyben jelenleg tartózkodnak.

Aleksandar Vučić szerb elnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy az utóbbi két-három hétben legalább 200 000 szerb állampolgár tért haza, csak ezen a héten több mint hetvenezer.

Ana Brnabić szerb miniszterelnök szerint az lett volna igazán hazafias cselekedet, hogy ha a külföldön élő szerbek ott maradnak, ahol eddig éltek, és hazatérésükkel nem terhelik meg a szerbiai egészségügyi rendszert.

A szerb kormány ezért fél perces videót tett fel a You Tube-ra, amelyben ismételten arra kéri a külföldön tartózkodó szerbeket, hogy a “következő értesítésig” ne induljanak haza.

A kérést azzal indokolják, hogy ezáltal tudják megvédeni őket, és a Szerbiában maradt családtagjaikat.

A külföldön élő szerbeket arról is tájékoztatják, hogy ha mégis visszatérnek Szerbiába, az 14 vagy 28 napos karantént jelent számukra.

Legyőzzük ezt a válságot, és hamarosan a szeretteitekkel lehettek. Tudjuk, hogy nehéz helyzetben vagytok, de kérjük, hogy legyetek felelősségteljesek.APEL COVID-19 Ostanite u državi u kojoj trenutno boravite marasztalÓ, szÉp Üzenet: orbán viktor is feltűnik a szerb kormányvideóban MARASZTALÓ, SZÉP ÜZENET: Orbán Viktor is feltűnik a szerb kormányvideóban hqdefault
APEL COVID-19 Ostanite u državi u kojoj trenutno boravite


Orbán Viktor magyar miniszterelnök az utolsó fél mondatnál, vagyis a felelős viselkedésre történő felszólításnál tűnik fel, amint éppen “könyökpacsizik” Aleksandar Vučić szerb elnökkel.

Más külföldi politikus nem jelenik meg a szerb kormány félperces videójában, amelyben a külföldön tartózkodó szerbekhez szólnak.

A videót mindössze 2 800 ember látta, vagyis töredéke annak, ahányan az utóbbi napokban hazatértek Szerbiába.marasztalÓ, szÉp Üzenet: orbán viktor is feltűnik a szerb kormányvideóban MARASZTALÓ, SZÉP ÜZENET: Orbán Viktor is feltűnik a szerb kormányvideóban balkanac nagy
2021

Kövess bennünket a Facebookon!