Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

ANYANYELVI OROSZSÁGOK: Hamarosan szerbül is sugároz a Russia Today

rt.usa
SZANKCIÓK: Az RT élő adása amerikai szervereken keresztül jut el a nézőkhöz (Screenshot: https://www.rt.com/on-air/)

Olvasási idő: 1 perc

Hamarosan megkezdi a munkát a Today orosz állami nyelvű szerkesztősége, amelynek főszerkesztője Jelena Milinčić lesz, a orosz hírügynökség szerb nyelvű kiadását főszerkesztőként jegyző Ljubinka Milinčić lánya. Ezt a Szputnyik hírügynökség szerbiai kiadása erősítette meg.

Az márciusban szankciókat vezetett be a Szputnyik és az RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France és RT Spanish) csatorna ellen, és felfüggesztette a két orosz médiaház Európai Unióban folytatott vagy az -ba irányuló műsorszolgáltatási tevékenységét.

Az EU Tanács úgy értékelte, hogy ez a két média fontos eszköz az Ukrajna elleni orosz agresszióra történő felbujtásában és annak támogatásában, miközben „jelentős és közvetlen veszélyt jelent az EU közrendjére és biztonságára”.A BALK szeptemberben a The Moscow Timesra hivatkozva azt írta, hogy az orosz tévéállomás hamarosan képviseletet nyit Szerbiában. A The szerint a mintegy hétszáz munkatársát már Belgrádba költöztette.

Nyugati elemzők szerint a valószínűleg arra igyekszik kihasználni az orosz média szerbiai jelenlétet, hogy destabilizálja a térséget, és elvonja a nyugati politikusok figyelmét Ukrajnáról.

2022 11 13 201105

Peter Stano, az Európai Unió szóvivője akkor úgy nyilatkozott, hogy Brüsszel elvárja Szerbiától, mint tagjelölt országtól, hogy fokozatosan hajtsa végre a harmonizációt az EU kül- és biztonságpolitikájával és döntéseivel.

Ugyanakkor megdöbbentő, hogy miközben az EU szankciókat vezet be az orosz média ellen, a Szputnyik hírügynökség szerb nyelvű hírportálja az Egyesült Államokon ül zavartalanul elérhető. A Szputnyik Szerbiából vagy az Európai Unióból nem olvasható, miközben amerikai, például Los Angeles-i vagy dallasi szerverek közbeiktatásával minden további nélkül hozzáférhető.

A szerb Szputnyik arra biztatja olvasóit, hogy VPN segítségével lépjenek fel az internetre, majd válasszanak Európán vagy Egyesült Államokon kívüli szervereket, és olvassák a Szputnyikot, mert az azt is megírja, amit mások elhallgatnak. Mi viszont azt tapasztaljuk, hogy az orosz hírcsatorna amerikai szervereken keresztül is hozzáférhető.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: