Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

EGY KIS K.U.K. ÖSSZEFOGÁS: Orbán győzött, mindenki nyert

FUGcSqZWAAEWe4M
Andrej Plenković miniszterelnök kedden Brüsszelben visszautasította Zoran Milanović elnök azon állítását, hogy az Oroszország elleni szankciók hatástalanok (Forrás: Andrej Plenković hírfolyama)
Olvasási idő: 2 perc

Ha nem vérre – értsd pénztárcánkra – menne a játék, röhejes lenne. Az EU hatodik szankciócsomagját végül is elfogadták, a kompromisszumos megoldás leginkább Magyarországnak látszik megfelelőnek, de nyertes máshol is akad. A második és harmadik helyet Ausztria, és Csehország osztják, akik hasonló helyzetben vannak, mint , csak éppen nem mertek az asztalra csapni. Igaz, az osztrákok és csehek megtámogatták Orbánt, de csak akkor, mikor már világossá vált, hogy a zászló Orbánnak áll. Az első helyen Magyarország mellett Horvátország végzett, mélységi háttérmunkát végezve.

Plenković, a tizenhatos királya

Így első pillantásra, az történt, hogy Plenx (Plenković) saját kis pecsenyéjét sütögette Brüsszelben – sikerült megszereznie a hozzájárulást Horvátország schengeni övezethez való ához, miután a franciákon már bevasalta a Rafale-ok árát – amikor megneszelte, hogy valamilyen pénzosztás van kilátásban, a renitens Orbánnal való kiegyezés érdekében.

Mint ezt Ursula von der Leyen, az EB elnöke kedden hajnali egy körül elmondta az álmos újságíróknak, Magyarország csak abban az esetben hajlandó elfogadni a szankciócsomagot, ha világos beszerzési alternatívát tudnak felkínálni neki. Mint ezt mindenki kedves Orsolyája elmagyarázta, Andrej Plenković rántotta elő a nyuszit a cilinderből, miszerint egy 45-től 60 napig terjedő időszak után – természetesen megfelelő befektetések eszközlése mellett – garantálni tudja az kőolajvezeték kapacitásainak kibővítését.

Hogy ez a gyakorlatban mit jelent, azt pillanatnyilag még nem tudni – valószínűleg a szivattyúállomások felturbózásával tudják elérni a kapacitás növelését a jelzett, nagyon rövid idő alatt -, de a javaslat nyilván elég jó volt ahhoz, hogy a magyar miniszterelnök rábólintson.

külügyminiszter gyorsan el is röppent Zágrábba, ahol az újonnan kinevezett horvát gazdasági és fenntartható fejlesztési miniszterrel Davor Filipovićtyal egyeztetett. A magyar külügyminiszter rövid Facebookos beszámolójában arra is kitért, hogy délután már a MOL és Janaf a konkrétumokról tárgyalt, többek között a szállítási tarifákról is.

Szóval Plenković, mint azt a legendás gólkirályok szokták, feltűnt a semmiből, és kapásból a bal felső sarokba bombázott. Mint ezt rövid brüsszeli sajtótájékoztatóján kifejtette, Horvátország óriási fejlődési lehetőség küszöbén áll, egész Közép-Európa energetikai ellátóközpontjává válhat.

Milanović nem túlzottan derűlátó

Zoran Milanović horvát megszokott “zokibondos stílusában” egy rögtönzött sajtótájékoztatón elmondta, ez közel sem jelenti azt, hogy Horvátország “viszi a prímet”.

Bármennyire szeretném is, hogy Horvátország kulcsszereplő legyen, de nem az

– mondta az elnök, hozzátéve, hogy Horvátország már most is a gáz és kőolaj egy részét Szerbián ül kapja, és itt, ezen a téren “a kulcsszereplő Magyarország”.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Milanović annak a véleményének is hangot adott, hogy a szankciók nem működnek.

Sem a rubel nem esett, sem nem érzi a hatásukat. Az árat az európai polgárok fizetik, Putyin elégedetten mosolyog, és ez az olaj és gáz máshová megy, mert a kereslet nagy

– mondta , aki okosan azt is megállapította, hogy mindennek a következményeként az európai polgárokat megnövekedett létfenntartási költségekkel sújtják, a németeket, az osztrákokat, de a magyarokat és a horvátokat is.

Nem valószínű, hogy a horvát köztársasági elnök valaha is közgazdasági Nobel-díjat kap, de ebben sajnos igaza van.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: