Connect with us

Szerbia

SEBES SEBESVONAT: Kővel dobálták meg a szerb szupervonatot

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

solyom vonat
play icon A cikk meghallgatása

Ismeretlen tettesek szombaton délután kővel dobálták a Sólyom (Soko) szupervonatot, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel közösen adott át a forgalomnak március közepén. A Srbija Voz vasúttársaság közleménye szerint az incidens a Zimony északnyugati részén lévő Kamendin megállónál történt.

A szerelvény átvizsgálása során kiderült, hogy kisebb károk keletkeztek, magyarán egy-két helyen lepattogott a festék, lásd a fenti képet!

A Srbija Voz közleményében arra kéri az embereket, hogy viselkedjenek felelősségteljesen és ne veszélyeztessék a biztonságot.

– Amikor az állam nagy anyagi forrásokat fektet a vasút korszerűsítésébe, ily módon nemcsak a közlekedés biztonsága kerül veszélybe, hanem a Szerb Köztársaság összes polgárának vagyona is megsemmisül

– jegyezte meg a szerb vasúttársaság.

A közlemény szerint a szerb belügyminisztérium, értsd a rendőrség, a Srbija Vozzal együttműködve minden szükséges intézkedést megtesz az elkövetők felkutatására, és az ilyen helyzetek megismétlődésének megelőzésére.

A szerb média “egyenközleményben” számolt be az esetről, csak a címekben vannak eltérések, a Novosti kormánypárti lap például “szégyennek” nevezte a történteket. Hasonlóan vélekedett a szintén baráti Informer is, amely ennek kifejezésére a “bruka” és a “sramota” azonos jelentésű szót használta, vagyis duplán minősítette szégyennek a kődobálást.

A BALK Hírlevele


Meteorológia

B.A. Balkanac

Balkanac

IN ENGLISH

Tíz nap legjava