Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szlovénia

MÁRIS: Szlovénia ügyvivő diplomatát küld Kijevbe

jansa nyakkendo
Janez Janša új nyakkendőt kötött (Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

A néhány nappal ezelőtt a Twitteren üzente meg Ukrajnának és a világnak, hogy önkéntes diplomaták jelentkezését várja Szlovénia kijevi jelenlétének helyreállítására. Mára már kiderült, hogy nem is egy jelentkező volt, így kijevi külképviselete ügyvivői szinten fog működni, és a rendkívüli helyzet idejére vezetője teljes jogkörrel rendelkezik.

Hős szlovénok

A Kranj melleti Brdoban tartott ülést követően Janša konkrét nevet nem említett, de azt elmondta, hogy többen is jelentkeztek a misszióra, amiért nagyon elégedettnek tűnt a ljubljanai beszámolója szerint.

Örülök, hogy amint közzétettünk a felhívást, különböző szektorokból önként jelentkeztek olyanok, akiknek van tapasztalatuk, mert már dolgoztak ott

– jelentette ki a szlovén miniszterelnök, aki nemrég maga is felkereste az fővárost.

A szlovén sajtó nem hivatalos forrásokra hivatkozva szerdán arról cikkezett, hogy a külügyminisztériumban nem jelentkezett senki a posztra, ezért a védelmi minisztériumhoz fordult a tárca.

A 24ur.com hírportál azt írta, hogy egy alezredest helyeztek át ideiglenesen diplomáciai szolgálatra, és egy csapattal Kijevbe küldték. Egy másik ljubljanai hírportál ezzel összefüggésben Boštjan Lesjak alezredesről beszél.

A napokban még egy név felmerült a sajtóban, a miniszterelnöki hivatal államtitkára, Bojan Pograjc személyében, aki szintén katonai múlttal rendelkezik. Ő is tagja volt annak a csapatnak, amely a közelmúltban Janšával Kijevben járt.

A példa egyelőre nem ragadós

A szlovén miniszterelnök a Twitteren felvetette, hogy mások is követhetnék a példát.

Egész pontosan azt mondta: azon dolgozunk, hogy az ugyanezt tegye, vagyis más uniós országok is küldjenek diplomatákat az ukrán fővárosba.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A korábbi szlovén , Tomaž Mencin több nagykövetségi alkalmazottal együtt, más országok diplomatáival egy időben elhagyta Kijevet, jelenleg Lengyelországban, az ukrán határhoz közel lát el diplomáciai feladatokat.

A szlovén ellenzéki pártok szerint “ diplomáciai képviselet” küldése az ukrán fővárosba közepette “önkényes és veszélyes” lépés. A szlovén ellenzékiek itt arra utaltak, hogy katonák indulnak külképviseleti misszióba.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: