Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

JELKÉPES TÁMOGATÁS: A szlovén miniszterelnök visszaküldené a diplomatákat Kijevbe

jansa uzenet
Olvasási idő: 1 perc

Az ukrajnai kivonása után szinte mindenki hazahívta diplomatáit Kijevből, bár egyesek – mint például a horvátok is – a székhelyt Lvivbe tették át. A szlovén az Ukrajnával szembeni szolidaritás jeleként most felvetette, hogy az Európai Unión tagállamai küldjék vissza a diplomatákat Kijevbe.

Menjünk vissza Kijevbe

A Twitteren megszokott távirati stílusban üzent a szlovén miniszterelnök Ukrajnának és a világnak. Janez Janša három tőmondatban újabb támogató akciót helyezett kilátásba nem sokkal azt követően, hogy és cseh kollégájával közösen felkereste az ukrán fővárost.

A szlovén hamarosan visszaküldi diplomatáit Kijevbe

– írta Janša, aki ehhez minden bizonnyal önkéntes diplomaták jelentkezését várja, erre utalhat a “they are volunteers” megjegyzés.

A szlovén miniszterelnök itt azonban nem állt meg, hanem jelezte, hogy kibővítené a kört, vagyis másokat is bevonna.

Azon dolgozunk, hogy az ugyanezt tegye

– jegyezte meg rövid bejegyzésében Janša, aki szerint “Ukrajnának közvetlen diplomáciai támogatásra van szüksége”.

A “tweet” címzettjei között van egyebek között személyesen Volodimir elnök, Denisz Smihal ukrán miniszterelnök és az egész ukrán .


kis festett kabatok222kis festett kabatok

: Nincs hozzáadott érték

A szlovén kezdeményezésnek természetese ukrán oldalon természetesen vannak támogatói, az egyik hozzászólás szerzője azt írta, hogy nagyra értékelik a támogatást, és üdvözölik a szlovéneket újra Kijevben.

Nagyszerű és bátor emberek vagytok!

– zárult a válasz.


A bejelenésre reagált a ljubljanai Delo napilap/hírportál is, amely szerint a “szolidaritás elhanyagolható szimbolikus dimenziója mellett” nincs hozzáadott értéke egy szlovén diplomata jelenlétének Kijevben, ahol többé-kevésbé magányos lesz.

A miniszterelnök a választások előtti, szolidaritási és Ukrajna támogatására vonatkozó üzeneteivel naponta bombázhatja Ljubljanából a hazai, európai és az ukrán közvéleményt, ez nem jelent kockázatot a diplomaták számára

– jegyezte meg kommentárjában a vezető szlovén hírportál, amely ennek alapján arra az álláspontra helyezkedett, hogy Janša kezdeményezése a választási része.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: