Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Románia

DRÓNNAK LÁTSZÓ TÁRGY: Hazavitte a határban talált ismeretlen eredetű kisdrónt egy román férfi

roman dron
Az orosz Орлан-10 kisdrón indítása, minden bizonnyal egy ilyen jármű repült be Romániába
Olvasási idő: 1 perc

Ismeretlen eredetű kisdrónt talált vasárnap a mezőn az erdélyi Szásztörpény (Tarpiu) közelében egy férfi – közölték a romániai hírtelevíziók. A drónt a - határtól légvonalban mintegy 60 kilométerre találták meg, ahol megvizsgálták a repülőalkalmatosságot.

Az Antena 1 beszámolója szerint a férfi szántani ment a mezőre az erdélyi Besztercétől légvonalban alig tíz kilométerre fekvő település ába, amikor a bokrok között felakadva megtalálta a kisdrónt, amely ejtőernyőhöz volt erősítve. A csatolt videó végén jól látszik, hogy a kisgép ejtőernyő segítségével ereszkedik le.

A férfi a szántás után magához vette és hazavitte a kisrepülőt. Ezután értesítette a rendőrséget, amely immár a háza mellett vette szemügyre a drónnak kinéző tárgyat.

Beszterce-Naszód megye rendőrsége hétfőn közleményben tudatta, hogy vizsgálatot indított bejelentetlen repülés ügyében. A rendőrség által közölt képeken egy mintegy kétméteres fesztávú, első légcsavaros kisgép látható.

Nagydemeter község – amelyhez Szásztörpény is tartozik – polgármestere a helyi hírportálnak elmondta: a repülő tárgyat a rendőrség, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), és a román szakemberei vizsgálták meg, mielőtt elszállították volna.

Az Antena 1 televízió azt közölte, hogy a tárgy nagyon hasonlít az egykori Szovjetunióban gyártott Orlan 10 katonai drónhoz, melyet felderítésre használnak. A drónnak látszó tárggyal kapcsolatos ügyet a Kolozsvári Táblabíróság melletti ügyészségnek adták át.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: