Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

“NEMZETI ÉRDEK”: A csetnikvajda is támogatja Vučićot a szerbiai elnökválasztáson

seselj pink
AZÓTA SEM VÁLTOZOTT: Vojislav Šešelj a nagyon erősen kormánypárti Pink televízió reggeli műsorában tavaly szeptemberben (Screenshot)
Olvasási idő: 2 perc

Szerbiában lassan kirajzolódik, hogy kik támogatják Aleksandar Vučić újbóli elnökké választását az április 3-i (szinte) általános választásokon. Ennek alapján elmondható, hogy ismét összeáll az a politikai elit, amely a kilencvenes évekből mentette át magát, és hozzájuk csatlakozik , a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke. Vojislav Šešelj a napokban nem csak Vučićot támogatta, hanem az Ukrajna ellen véres támadást végrehajtó Vlagyimir Putyin orosz öt is.

Eltérnek a gyakorlattól

Vojislav Šešelj a Radikális (SRS) elnöke közleményében úgy fogalmazott, hogy pártja támogatja Aleksandar Vučićot, a Szerb Haladó Párt (SNS) elnökét az április 3-i szerbiai elnökválasztáson, mert “ez az emberek, és a érdeke”.

Šešelj írásos formában közzétett közleményében leszögezte, hogy a Szerb Radikális Pártnak többnyire saját jelöltje van az elnökválasztásokon, de “a nemzeti érdekek olykor megkívánják, hogy eltérjenek a kialakult gyakorlattól”.

Ha behódolunk néhány személyes érdeknek, hiúságnak vagy a dacnak, akkor valójában csak esélyeit sodorjuk veszélybe az első fordulóban, az ő győzelmének azonban meg kell történnie. Minden hazafinak meg kell értenie, hogy Vučić győzelme az első fordulóban nemzeti érdek

– szögezte le a radikális vezető, aki egy ideig élvezte a Hágai Törvényszék vendégszeretetét, de egy “ügyes csellel” kicsúszott a bírák kezei közül.

Šešelj szerint azért kellene Vučićot már az első körben megválasztani, mert “Szerbiára nézve katasztrofális lenne”, ha a második választási fordulóban “minden szerbellenes erőt mozgósítanának ellene”, és egy nyugatbarát jelöltet választanának meg az ország élére.

Minden, amit elért a nemzeti érdekek védelmében, amit folyamatosan támogattunk, mert egybevág a programunkkal, kútba esne. Mi, szerb radikálisok ezt nem engedjük meg, ezért a mi támogatásunk döntő fontosságú lehet Aleksandar Vučić számára a választások első fordulójában

– mondta Šešelj, akinek a kilencvenes években az ifjú Vučić közvetlen beosztottja, és a rossz nyelvek, valamint a albánok szerint a “sörhordozója” volt.

Putyint is támogatta

Šešelj a napokban nem csak Vučićot támogatta, hanem az Ukrajna ellen véres támadást végrehajtó Vlagyimir Putyin öt, és az általa indított “különleges hadműveletet is, amelyet Putyinhoz hasonlóan ő sem nevezett háborúnak. (Lehet, hogy mindketten olvasták a Harry Pottert.)


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A Putyinnak küldött levelében Šešelj “közvetítette a Szerb Radikális Párt tagjainak és szimpatizánsainak, valamint az egész szerb népnek a támogatását, azért az elszántságért és erőkifejtésért, amit az orosz nép védelmében tesz”.

Őszintén és tiszta szívből gratulálunk a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság elismerésére vonatkozó döntéséhez. megvédte a Donyeckben és Luhanszkban élő népét, és támogatta a megingathatatlan orosz nép szabadságharcát ezekben a köztársaságokban. Ez minden tiszteletet megérdemel, és mi le is rójuk ezt a tiszteletet

– szögezte le a levélben a néha csetnikvajdaként is emlegetett Šešelj, aki “gyors és hatékony győzelmet” kívánt Putyinnak az ukrajnai hadműveletekben, és aki már telenyilatkozta a szerb médiát azzal, hogy orosz győzelmet vár Ukrajnában.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: