Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Parlament

MINDEN HIÁBA? A szankciók nem különösen aggasztják az oroszokat

taps ursula von der leyen zelenszkij
Ursula von der Leyen bizottsági elnök Volodimir Zelenszkij ukrán államfőnek tapsol az Európai Parlamentben (Screenshot)
Olvasási idő: 1 perc

Davor Štern volt gazdasági miniszter, energetikai tanácsadó az N1-es televízió műsorában elemezte a szankciók hatását az gazdaságra. Štern kezdetben a kőolajiparban tűnt ki, volt az INA menedzsmentjének a vezetője, korábban pedig a cég moszkvai irodáját vezette. Jelenleg egyik leggazdagabb emberének számít.

Ezek nem -szankciók

Štern véleménye szerint a szankciók hatása nem aggasztja különösebben az oroszokat, mivel nem globális intézkedésekről van szó, hanem a fejlett országok által bevezetett tilalmakról.

Ezek nem ENSZ-szankciók, amelyeket az össze aláíró ország kénytelen betartani

– figyelmeztetett a horvát gazdasági szakember.

Minden bizonnyal kárt okoznak nekik, de miután nem foglalják magukba sem a Távol-Keletet, sem Indiát, sem Kínát, hatásuk közel sem lesz akkora, hogy bármilyen kompromisszumra kényszerítse Oroszországot

– jegyezte meg Štern, aki azt is kifejtette, hogy az Európai Unión belül nincs valódi egység, a tagországok ugyanis elsősorban saját érdekeiket helyezik előtérbe.

A volt miniszter szerint Horvátország ebből a konfliktusból azt a tanulságot vonhatja le, hogy az energiaellátás terén függetlenné kell válnia, amihez megvannak a megfelelő tartalékai, ám eddig a kisebb ellenás, vagyis az olcsó orosz irányába haladt.

Történelmi sérelmek

Az európai parlament képviselőinek tapsa, amely keddi beszéde után hangzott el, számára nem tűnik meggyőzőnek.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Amikor Horvátországot megtámadták, nem volt sehol senki, senki sem tapsolt, magunkra voltunk hagyatva

– mondta Štern, aki hozzátette, hogy amikor az uniós csatlakozási tárgyalásokat vezette, Horvátországot 7 évre szóló embargóval sújtották a munkaerőpiaci belépés terén, “most viszont valamilyen gyorsított csatlakozást emlegetnek kapcsán”.

Én támogatom Ukrajnát, de zavar az kettős mércéje

– mondta Štern, aki itt esetleg arra is célozhatott volna, hogy a horvát 1991-es kikiáltása után az ENSZ Biztonsági Tanácsa fegyverembargót vezetett be Horvátországgal szemben, most viszont ömlik a Ukrajnába.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: