Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

RUSKO BISTRO: Zágrábban nem jó orosznak lenni

rusko bistro

Olvasási idő: 1 perc

Miután a már a volt idejében is úgy érezték, hogy ők a nyugati érdek- & értékszférába tartóznak, mivel többnyire a Duna- vonal innenső, nyugati felén helyezkednek el, sohasem számítottak kifejezetten oroszbarát nemzetnek. Ezt tovább erősítette, hogy Szerbia és a szerbek nyíltan “ anyácska” pártján álltak/állnak.

A volt jugoszláv korszakból származnak azok az elmésségek, hogy “mi és az oroszok 300 millióan vagyunk”, amit a szerb emlegettek előszeretettel, illetve a Horvátországban népszerű “tudod haver, én jobban szeretem a bourbont, mint a vodkát”.

Aztán a kilencvenes években történt, ami történt, és amit minden félig normális ember az utolsó európai háborúnak szeretett volna elkönyvelni.Sajnos ebből nem lett semmi, a történelemlecke most Ukrajnában folytatódik, és még a is megértették, hogy nem lesz jó vége, ha a Bundeswehr lenge magyarban, vagyis inkább bajor nadrágban, seprűnyéllel felszerelten játszik seggrepacsit a laktanyákban.

Az oroszok viszont a gyakorlatban is megismerkedhetnek azzal, hogy milyen volt a kilencvenes években péknek lenni Belgrádban.

A zágrábi orosz kisebbség, amely zömében a második világháború után került “Jugoszláviába”, pár régi fehérorosz családdal kiegészülve, jelen pillanatban még csak felszínesen érzi a közvélemény rosszallását.

Két zágrábi orosz kisvállakozást a Rusko Bistrot és a Ruske Delicijet (Orosz Delikát) azonban már érte, egyelőre csak a Facebookon. Valaki volt kedves az posztolni, hogy “Menjetek Oroszországba, fasiszták!” míg egy másik féleszű úr arra szólítja fel az embereket, hogy kerüljenek “mindent, ami orosz”.

A féltéglákig, baseball-ütőkig még nem jutottunk el, és remélhetőleg nem is fogunk, mert akárcsak az albán pékek esetében, a közvélemény józanabbik és jócskán nagyobbik fele itt is felhördült a egyik kedves színfoltjának számító vállalkozások ellen irányuló támadások hallatán.

Mint azt Stjepan Mesić volt horvát elnök ázta annak idején, a nagy válságok alkalmával sajnos mindig az történik, hogy “a vihar felkavarja az állóvizet, és a felszínre kerül a sz*r”.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: