Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

MENNEK A FIÚK: A horvát önkéntesek már a magyar-ukrán határon vannak

horvat.onkentes
Horvát önkéntes a magyar-ukrán határon, illetve annak közelében, valahol Magyarországon (Screenshot: Nova TV)
Olvasási idő: 1 perc

Már nem csak mennek, hanem meg is érkeztek az első önkéntesek Ukrajnába, akik “saját szervezésben” indultak/indulnak a háborúba. Egyikük a - határról jelentkezett be a zágrábi TV híradójába, bár a fogalmát nem sikerült teljesen tisztáznia önmagával.

Bruno Zorica Zulu, volt idegenlégiós, a horvát nyugalmazott ezredese, aki 2014 után kivette részét az ukrán hadsereg különleges egységeinek képzésében, a horvát RTL egyik hétvégi műsorában jelentette ki/be, hogy horvát önkéntesek indulnak Ukrajnába, akik valószínűleg az Azov zászlóaljhoz csatlakoznak.

Az Ukrajnába tartó egyik horvát önkéntes a zágrábi Nova vasárnap délutáni, öt órás híradójába már a magyar-ukrán határról jelentkezett be, egy Előzd meg az erdőtüzet! feliratú tábla előtt pózolva.

A horvát önkéntes nem adta meg a GPS-koordinátáit, annyi azonban kiderült, hogy eléggé tág fogalomnak tekinti a határövezetet.

A Magyarországgal közös ukrán határon tartózkodunk, amelytől mint egy óra, másfél, autózás választ el bennünket. A csatatérre tartunk, hogy csatlakozzunk az ukrán néphez, és a mi horvátjainkhoz, mert mindannyian tudjuk, hogy ez a nem áll meg Ukrajnában

– mondta a horvát önkéntes, aki nem csak a magyar-ukrán határral, hanem a jövővel kapcsolatban is pontos fogalmakkal rendelkezik.

Zágrábból tegnap már mintegy harminc srác indult el Ukrajnába, ma reggel mentek a splitiek, reggel hat órakor pedig a zágrábiak, ezek vagyunk mi

– mondta a horvát fiatalember, aki arról is beszámolt, hogy újabb csoportok indulása várható:

Jönnek az eszéki fiúk, és a splitiek is, holnap mintegy kétszáz kel útra.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

A horvát médiában egyelőre nincs világos kép arról: mit kell érteni azon, hogy ezek a fiúk & srácok & fiatalemberek “saját szervezésben” kelnek útra, és végül mégis “katonai kirándulócsoportként” érkeznek a magyar-ukrán határra, vagy legalábbis annak közelébe.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: