Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

A Háború

KÖVETKEZMÉNY: Koszovó állandó amerikai bázist szeretne

armend mehaj katonak
Armend Mehaj koszovói védelmi miniszter, akinek nincsenek katonái (Forrás: Armend Mehaj, Facebook)
Olvasási idő: 1 perc

Az orosz támadás az egész Balkánt lendületbe hozta: Szerbia végül kénytelen-kelletlen elismerte területi integritását, azonban továbbra is vonakodik az Oroszország elleni szankcióktól.

A felfejlődő uniós szankciós politika, illetve Ukrajna katonai felszereléssel történő támogatása a nyugati szövetségi rendszeren kívül maradók számára egyértelmű jelzés, hogy előbb vagy utóbb (inkább előbb) oldalt kell választani.

Ez a (lassan ) árnyékában kiváló lehetőség egyes, már korábban is Washingtonnal és Brüsszellel barátkozó államok számára a bizonyításra.

A nyugatos balkáni csoportok meg bőszen kongatják is a vészharangot arra figyelmeztetve, hogy a Nyugatnak ebben a pillanatban – most és azonnal – kell gesztusokat (engedményeket) tenni a térség felé, hogy a stabilitás megmaradjon, s lehetőleg ne kapjon vérszemet az orosz medve.

védelmi minisztere, Armend Mehaj -oldalán jelezte (az egyáltalán nem új kérésnek számítóan), hogy az országnak szüksége van egy állandó amerikai katonai bázisra, s a - felgyorsítására, hogy a régió biztonságát szavatolni tudják.

A koszovói védelmi miniszter ezzel a kéréssel egyenesen az Egyesült Államokhoz, mint legfőbb világhatalomhoz fordult.

Most jött el az idő, amikor minden felelős nemzetnek egységesen kell fellépni a mi közös békevíziónkért. Ismételten felhívom az Egyesült Államokat, hogy hozzon létre állandó katonai bázist Koszovóban a béke és stabilitás megerősítése érdekében a régióban és azon túl

– írta Mehaj a Twitteren.

Az már más probléma, hogy számos NATO-tagállam sem ismeri el Koszovót (lásd Spanyolország, , Románia, Ciprus és Görögország), így a csatlakozás még egyelőre a távoli messzeségbe látszik veszni, orosz fenyegetés ide vagy oda. A koszovói albánokat ez alig-alig érdekli, ők “vigyázó szemüket” Washingtonra vetik.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ellenben a jelenlegi helyzetben biztosan nem csökkentik az amerikai katonák létszámát – jelenleg 635-en vannak az országban –, s arra is lehet fogadni, hogy a meginduló fegyverkezésben a NATO keleti szárnya sokkal több amerikai katonát lát majd, mint a korábbi években.

Történik mindez akkor, amikor a kis balkáni államban a biztonságot és stabilitást szavatoló, 3746 főt számláló -t éppen egy magyar parancsnok, vezérőrnagy vezeti már tavaly október közepe óta.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: