Connect with us

Törökország

FAJTÁRSAK BOSSZÚJA: Egy török neonáci csoport megvert egy afgán menekültet (nyugtalanító videó)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

pollartorok neonaci
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 2 perc

Egy török ​​neonáci csoport megosztott egy videót az interneten, amelyen egyik tagja látható, amint megver, pontosabban szólva, megrugdos egy afgán menekültet. A csoport ezzel bosszulta meg, hogy korábban egy afgán férfi támadásának következtében meghalt egy 17 éves török ​​lány. Az akcióval rá emlékeztek. A rasszista csoport azt is bejelentette, hogy újabb támadásokat hajtanak végre a menekültek ellen.

Fajtársak

A magát Ataman Testvériségnek (Ataman Kardeşliği, ATK) nevező szélsőséges csoport felvételeket tett közzé arról, hogy megtámad egy afgán menekültet/migránst Isztambulban – írja a duvaR független török hírportál.

A felkavaró videóval kapcsolatban a csoport közölte, hogy Isztambul utcáin járőrözött, amikor egy afgán személyre lettek figyelmesek, és megverték.

Azt is tudatták, hogy a „műveletet” Ayşegül Aydın emlékére hajtották végre, aki egy 20 éves afgán férfi által elkövetett szexuális zaklatás következtében halt meg, nem sokkal kórházba szállítását követően.

A lány az iskolából tartott hazafelé, amikor támadás érte tavaly július 12-én. Az elkövető követte a buszról leszálló lányt, majd a közeli erdőbe vonszolta, ahol zaklatni kezdte, de az ellenállt.

toroklany

(Forrás: livik.net)

Az afgán férfi ezért fojtogatta, miközben fejsérüléseket okozott neki. A mentők lakossági bejelentésre érkeztek ki, és kórházba vitték a lányt, de az orvosok már nem tudtak rajta segíteni.

Az esetet követően a török rendőrség nyomozást indított, és letartóztatta az elkövetőt.

Az Ataman Kardeşliği erre reagálva kezdte el akcióit a menekültek/migránsok ellen. A mostani afgánverést követően közölte, hogy folytatják az afgán és más menekültek/migránsok elleni támadásokat.

Nem ez az első eset

Nem ez az első eset, hogy Ataman Kardeşliği támadásokat szervezett az egyre erősödő törökországi menekültellenesség közepette.

Szeptemberben a csoport szintén videót tette közzé, a felvételek szerint egyik tagjuk egy bottal ütlegelt egy szír menekültet, mondván, hogy a férfi török ​​nőket zaklatott, ezért a csoport „megbüntette”.

– Ti sivatagi patkányok, vagy elhagyjátok az országunkat, vagy itt ássuk meg a sírotokat

– fenyegette meg a csoport a () menekülteket.

A fiatalokhoz fordulva az Ataman Kardeşliği azt üzente, hogy véget kell vetni „ennek a megszállásnak”, ami megköveteli, hogy más etnikumok vérét ontsák.

– Ne féljetek attól, hogy rasszistának vagy fasisztának neveznek benneteket: elveszítjük a szülőföldünket, ha ma nem leszünk rasszisták

– tette még hozzá a török neonáci csoport, miután ezúttal egy afgán menekültet/migránst bántalmazott Isztambulban.

Szerb Köztársaság

ÖSSZEÖLELKEZTEK: A boszniai szerb elnök Ankarában fotózkodott Orbán Viktorral

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Ankara
EGYMÁSBA KAPASZKODTAK: Orbán Viktor és Milorad Dodik egymásba kapaszkodott az ankarai beiktatási ünnepségen (Forrás: Twitter, Milorad Dodik)
play iconIde kattintva meghallgathatod a cikket (kettő az egyben)
Olvasási idő: 3 perc

A szerb elnök is részt vett Recep Tayyip Erdoğan ankarai beiktatásán, és ebből az alkalommal találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, amit a Twitteren szorgalmasan dokumentált. A magyar miniszterelnök a Facebookon számolt be a beiktatási ünnepségről, ő viszont nem posztolt fotót arról, hogy összeölelkezett Milorad Dodikkal.

A „békepárti” Erdoğan

A magyar miniszterelnök úgy fogalmazott a Facebookon, hogy Magyarországnak és általában is nagyon kellett Erdoğan győzelme, mert ő Orbán megfogalmazása szerint a kihívójával, a „háborúpárti” Kemal Kılıçdaroğluval ellentétben az újraválasztott török elnök „békepárti” politikus.

Ebből már világossá válik, hogy Orbán melyik oldalra szurkolt, és hogy a továbbiakban is változatlanul „jól fejlődnek” a török magyar kapcsolatok.

Akárcsak a magyar-boszniai szerb kapcsolatok, bár erről nem a magyar miniszterelnöktől értesülhettünk, hanem Milorad Dodik boszniai szerb elnöktől, aki általában a Twitteren közli „magvas” gondolatait.

Most azt írta, hogy mindig szívesen találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel, akit a boszniai Szerb Köztársaság barátjának nevezett, miután Ankarában találkozott vele.

Ankara

CSALÁDI FOTÓ: A képen látható szőke hölgy nem Dodik felesége (Forrás: Twitter, Milorad Dodik)

A Dodik mellett látható „szőkített hölgy” nem a boszniai szerb elnök felesége, hanem Dodik „politikai dalárdájának” lelkes énekese, név szerint Željka Cvijanović, a boszniai államelnökség 1/3 tagja a szerbek képviseletében.

Orbán az 1/3 taggal az európai közösség moldovai találkozóján is elbeszélgetett, amit viszont már a magyar miniszterelnök dokumentált a Facebookon közzétett videóban.

Orbán a moldovai csúcson Balkán-napot tartott, Cvijanović mellett megbeszélést folytatott a horvát miniszterelnökkel, valamint a szerb elnökkel és a macedón miniszterelnökkel is. Erről mindről van fotó, de már nem fért ide.

Dodik és a törökök

A boszniai szerb elnöknek nem lehetett ilyen „sűrű napja” Ankarában, legalábbis erre lehet következtetni az internetre kiakasztott fotókból.

Ankara

Milorad és Mevlüt erősen vigyorognak Ankarában az örökkévalóság kedvéért (Forrás: Twitter, Milorad Dodik)

Ezek azt igazolják, hogy Dodik a magyar miniszterelnökön csak Mevlüt Çavuşoğlu török külügyminiszterrel futott össze a folyosón, amit a boszniai szerb elnök az interneten találkozóként emlegetett, Çavuşoğlu viszont nem tartotta szükségesnek, hogy a világhálón (Twitter és Facebook) eldicsekedjen a Dodikkal folytatott „folyosói beszélgetésről”.

Milorad Dodik a dodik.net címen található internetes honlappal is erősíti médiajelenlétét, ez olyan, mint ha a magyar miniszterelnöknek lenne egy orban.net vagy orban.hu oldala.

A boszniai szerb elnök ezen is beszámolt ankarai útjáról, és magáról a beiktatási ünnepségről. Az ott készült fotón jól látható, hogy Dodik és Cvijanović egy sorral a magyar miniszterelnök előtt ült.

Ankara

Ankarában Dodik egy sorral hátrébb kapott helyett, mint Milorad Dodik (Forrás: Twitter, Milorad Dodik)

A fotóhoz csatolt bejegyzésben a boszniai szerb elnök gratulált a török államfőnek, ha úgy tetszik, akkor a „török szultánnak”, a hatalom átvétele alkalmából, ami helyesebben mondva a hatalom továbbvitelét jelenti.

A boszniai szerb tévécsatornáknak nyilatkozva (Una, RTRS) Dodik visszalapozott a múltban, és felidézte azokat az időket, amikor a boszniai államelnökség szerb tagjaként találkozott Erdoğannal.

– Szerintem egy komoly elnökről van szó. Természetesen nincsenek illúzióim, de tény, hogy lehetőség van a párbeszédre (tudunk beszélni), és minden partnernek kijár a tisztelet

– mondta az őt meginterjúvoló újságíróknak a boszniai szerb elnök, aki a Twitteren ehhez még hozzátette, hogy a daytoni békemegállapodáshoz nyújtott eddigi határozott támogatás Erdoğan részéről kulcsfontosságú a jó együttműködés folytatásához.

A dodik.net által közölt cikk címe szerint Erdoğan minden partnerét tiszteletben tartja, és a (belső) megállapodást támogatja Bosznia-Hercegovinában, és amint ezt a fenti mondatból láthattuk, mindezt a daytoni szerződés szellemében teszi.

Dodik gyakran hozakodik elő a daytoni szerződésre utaló frázisokkal, amivel magát – függetlenül a szecesszionista törekvésektől – a boszniai békét megalapozó dokumentum védelmezőjeként igyekszik feltüntetni, azokat viszont rendszeresen kiosztja, akik nem követik az ilyen-olyan boszniai békét megteremtő és szavatoló dokumentum általa értelmezett iránymutatását.

Az olvasás folytatásaMeteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


Utazás

A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Líra-könyvek

Letöltések


Google-hirdetés

Tíz nap legjava