Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

A GYŰRŰK URA: Orbán a migránsok miatt több pénzt kér Brüsszeltől a töröknek, itthon ugyanakkor maximálja az üzemanyagárakat

1 1erdogan orban
Olvasási idő: 3 perc

Európának a migrációval szemben olyan szövetségesekre van szüksége, amelyek minél tágabbra tudják vonni a kontinens védelmi gyűrűjét. Erről beszélt Ankarában a magyar miniszterelnök, aki szerint ha nincs ilyen védelmi gyűrű, akkor Európa összeroppan. szerint ezt a szerepet töltheti be Törökország. Orbán Viktor és török a Magyar-Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanácsának 5. ülésén a migrációról, az energiaválságról, a vírushelyzetről és a gazdasági együttműködésről is tárgyalt.

A migránsok monetizálása

Orbán az Erdoğan török elnökkel folytatott megbeszélése után jelezte, hogy Magyarország nagyobb és közvetlen pénzügyi támogatást kér Ankara számára az Európai Uniótól a elleni küzdelemben.

A magyar kiemelte, hogy az Európai Uniónak támogatnia kellene a falak építését Törökország déli és keleti határán, valamint Észak-Szíria stabilitásának megteremtését.

A miniszterelnök a megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón elmondta, hogy Törökország 50 határőrt küld Magyarországra a magyar határ védelmére.

Hazai kérdésekről szólva Orbán elmondta, hogy három hónapra befagyasztják az árakat, így a benzin és a dízel árát is 480 forinton maximálják. Olcsóbb lehet, drágább nem.

Orbán rámutatott, hogy Európát három irányból fenyegeti a migráció: a Földközi-tenger, a Nyugat-Balkán, valamint Fehéroroszország felől. erdoganorban

A kormányfő álláspontja szerint számára geopolitikai szempontból fontos, hogy Berlin és Moszkva mellett Ankarával is baráti, stratégiai szövetséget ápoljon.

Erdoğan a öknek üzent

Az MTVA megállapodást írt alá a TRT török állami médiaszolgatóval és az Anadolu török állami hírügynökséggel a közös műsorgyártás kibővítéséről, valamint a hírügynökségek szélesebb körű együttműködéséről.

A találkozót figyelemmel kísérte a görög sajtó is, amely a megbeszélésről tudósítva kiemelte: Erdoğan rá akarja engedni a migránsokat Görögországra, mert szerinte az “egész Görögország egy bázis” lett.

A görög és a világsajtó az amerikaiak görögországi jelenlétének növekedése miatt felszínre kerülő török elnöki háborgásról az Anadolu hírügynökségre hivatkozva számolt be.

Sajnos, Alexandroupoli nem csak egy bázis – mert az egész Görögországot amerikai támaszponttá alakították át. Nem sikerült megszámolnom, hány amerikai bázis van Görögországban. De ha számba vesszük őket, az embernek az az érzése, hogy egész Görögország az Egyesült Államok bázisa

– mondta a török elnök a nemrég kötött görög-amerikai katonai megállapodásra utalva, amely alapján a török határ közelében lévő Alexandroupoliban amerikai bázis létesül.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Erdoğan az Orbánnal tartott sajtóértekezletről azt üzente a “hálátlan Görögországnak”, amely Törökországot a menekültprobléma forrásának tekinti, hogy Törökországról nem lehet ilyen értelemben beszélni, hiszen mintegy ötmillió menekültet fogad be.

A török elnök visszakanyarodva a magyar-török együttműködésre jelezte, hogy 2024-et a török-magyar kulturális évnek tekintik, és megköszönte Orbánnak, hogy Magyarország 101 történelmi jelentőségű műtárgyat adományozott vissza Törökországnak, amelyet a magyar hatóságok 2016-ban foglaltak le a magyar határon.

Ez az együttműködés „megmutatta az egész világnak, hogy hatékony küzdelem” lehetséges a kulturális javak csempészete ellen.

-jelentette ki Erdoğan, aki egyúttal azért is háláját fejezte ki Magyarországnak, hogy erőteljesen támogatja a Törökország ár irányuló törekvéseket.

Vírushelyzet, energiaválság, gazdaság

Orbán Viktor a koronavírus-járvány elleni küzdelmet illetően arra emlékeztetett, hogy Magyarország és Törökország között a kétoldalú kereskedelmi kapcsolat a pandémia alatt nemhogy visszaesett, hanem több mint 30 százalékkal nőtt, megközelítve a négymilliárd dollárt.

A magyar miniszterelnök egyúttal felidézte, hogy a válság elején, amikor a védekezés legalapvetőbb eszközei, például maszkok sem álltak rendelkezésre, Ankara alapanyagot szállított Magyarországra, elősegítve a hazai gyártást.


A gazdasági válsággal kapcsolatban Orbán Viktor közölte: a magyar kormány úgy döntött, hogy beruházásokkal küzdi le a válságot, amihez külföldi beruházók kellenek. Jelezte: óriási sikernek tartja, hogy a világ egyik legnagyobb csomagolóanyag-ipari vállalata minden idők legnagyobb magyar-török beruházását, egy 70 milliárd forint értékű gyárépítést valósít meg Kaposvár mellett.

Elmondta azt is, hogy folytatják a nukleáris energiával történő együttműködést tudományos, kutatási és képzési területen. Jelezte: Magyarország megnövelte a török diákok számára nyújtott ösztöndíjas helyek számát 150-ről 200-ra. Hozzátette: ennek a kontingensnek egy része kifejezetten nukleáris tanulmányokat folytató diákok számára lesz elérhető.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: