Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Európai Unió

UNIÓS PANASZIRODA: A román szociáldemokraták is Brüsszelnél jelentették fel a kormányt

vaercel ciolacu removebg preview 1

Olvasási idő: 1 perc

 
Az Európai Bizottsághoz intézett levelet a szociáldemokraták elnöke, aki szerint Romániában veszélyben van a jogállamiság. Marcel Ciolacu, a román ellenzéki Párt (PSD) elnöke szerint “a román antidemokratikus intézkedései veszélybe sodorják a jogállamiságot”, és ezért megfelelő megoldásokat kellene találni arra, hogy Románia ne haladjon antidemokratikus irányba.

Brüsszeli panasziroda

Az EB-elnök és Frans Timmermans EB-alelnökhöz intézett levélben Ciolacu felidézte, hogy a román jobbközép parlamenti többség alkotmányellenesen nevezte ki a közszolgálati és rádió ideiglenes vezetőit.

A PSD szerint a beruházásokért és európai projektekért felelős miniszter elleni egyszerű indítvány parlamenti szavazásán “törvénytelenül” számolták meg a szavazatokat, ugyanakkor “a hatályos törvények megsértésével” menesztették a Romániában a nép ügyvédjének nevezett ombudsmant, Renate Webert.Ciolacu azt írta: örül, hogy a olyan barátok támogatását élvezhetik, mint az EB vezetői,  akik “mindenek fölé helyezik a jogokat és a népek biztonságát” .

Az elmúlt időszakban történtek miatt kötelességemnek érzem, hogy tájékoztassam Önöket arról, hogy a kormánypártok veszélybe sodorják a demokráciát és a jogállamiságot, ezért az Európai Bizottság támogatását kérem, hogy állítsuk meg ezeket a éléseket

– írta levelében Ciolacu.

és antidemokrácia

A román szociáldemokraták vezetője rámutatott: a román az uniós végrehajtó szerv rendelkezésére áll, mert megfelelő megoldásokat szeretnének találni arra, hogy Románia ne haladjon antidemokratikus irányba.

Ciolacu szerint a kormánypárti politikusok  egyet mondanak Brüsszelben, és közben “otthon az európai értékek ellen cselekszenek” . A szociáldemokrata politikus szerint a kormánypártok lassan az ellenzék minden pozícióját fel akarják számolni.

Ciolacu szerint a kormánypártok módosítani akarják az összetételét és a választási törvényeket, hogy számukra kedvezően befolyásolják a következő választásokat.Úgy gondoljuk, eljött az ideje annak, hogy az Európai Bizottság szóvá tegye ezeket a problémákat, és szólítsa fel a kormánypártokat az antidemokratikus akcióik leállítására

– írta Ciolacu a levélben.

Korábban az Európai Bizottság többször elmarasztalta az akkor kormányon levő szociáldemokratákat, hogy az igazságszolgáltatás reformjának akadályozásával veszélybe sodorják a román jogállamiságot.
____________
Forrás: MTI

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: