Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Diplomácia

HIVATALOSSÁ VÁLT: Koszovó megnyitotta nagykövetségét Jeruzsálemben

kisebbnagykovetasszony
Olvasási idő: 1 perc

A koszovói külügyminisztérium bejelentette, hogy az ország hivatalosan is megnyitotta ét Jeruzsálemben.

A lépés azután történt, hogy Koszovó és a washingtoni szerződés alapján február elsején egy online ünnepség keretében felvette a diplomáciai kapcsolatot.

A koszovói külügyminisztérium a Twitteren hivatalosan is közölte, hogy a jeruzsálemi nagykövetség megnyitásával “végre teljesült” az Ovális Irodában tett ígéret.


Hasonló szellemben nyilvánult meg Koszovó jeruzsálemi képviseletének vezetője, aki korábban Koszovó washingtoni nagykövetségének első titkára volt.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ines Demiri szerint ez egy valóban büszkeségre okot adó történelmi pillanat Koszovó és Izrael viszonyában.


A legnagyobb megtiszteltetése számomra az életben, hogy alkalmam nyílt megnyitni a nagykövetséget, és büszkén szolgálni hazámat Izraelben


– közölte ugyancsak a Twitteren Ines Demiri.

Albin , a koszovói miniszterelnöki poszt várományosa az AP-nek adott nyilatkozatában szintén arra utalt, hogy Koszovó betartja a szavát.

Az emléktábla leleplezése és az állami zászló kitűzése Koszovó izraeli nagykövetségén tükrözi a koszovói elkötelezettségét, hogy eleget tesz a jeruzsálemi diplomáciai misszió létrehozására vonatkozó ígéretnek

– nyilatkozta Kurti.

Az izraeli külügyminisztérium Twitter-oldalán még nem jelentették be hivatalosan a koszovói nagykövetség jeruzsálemi nagykövetség megnyitásának a ét, az esemény azonban nem maradt észrevétlen izraeli körökben.

Egy gyakran idézett izraeli elemző arra emlékeztetett, hogy Koszovó az első európai és egyúttal muzulmán többségű ország, amely nagykövetségét Jeruzsálemben nyitja meg.


hivatalosan még nem reagált az eseményre, de a közösségi médiában olyan jellegű bejegyzések olvashatók, hogy Koszovó nem ország, hanem Szerbia része.

Az kétségtelen, hogy , a koszovói miniszterelnöki poszt várományosa “nehéz diplomáciai helyzetbe került”, miután az Európai Unió korábban kifejezetten kérte, hogy Koszovó és Szerbia ne nyisson nagykövetséget Jeruzsálemben.

Közben ​​ figyelmeztette Koszovót, hogy ez a lépés “károsíthatja Törökország és Koszovó kapcsolatait a jövőben”.
_________________
Forrás: internet

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: