Connect with us

Horvátország

ÚJABB REKORD: Vírusfronton nem jó a helyzet, de mindenki nyugodjon le, máshol még rosszabb

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A horvát miniszterelnök a CNBC televíziónak nyilatkozva a nyáron azt mondta, hogy a vírus elleni küzdelemben az első félidőt sikerült megnyerni. A jelenlegi járványhelyzet arra utal, hogy Horvátország jócskán belegázolt a második félidőbe. A csütörtöki adatok szerint, az elmúlt 24 órában 2776 új megbetegedést észleltek, 18 ember meghalt. Ez a legmagasabb szám a járvány kitörése óta. Horvátországban eddig több mint negyvenezer ember betegedett meg, és 511 hunyt el a betegség következtében.

Még csak ezután jön a neheze

A kormányülést követő sajtótájékoztatón Andrej Plenković miniszterelnök röviden kitért a járványhelyzetre is, és felszólította a lakosságot, hogy a vírus terjedésének leállítása érdekében tartsák be az eddig meghozott intézkedéseket.

– Különösen fontos, hogy mindenki megértse, hogy ami most következik az a világjárvánnyal vívott küzdelem legnehezebb része

– hangsúlyozta, majd hozzáfűzte, hogy véleménye szerint a foganatosított intézkedések megfelelnek a jelenlegi járvány-helyzetnek.

– Ugyanakkor azt is el szeretném mondani, hogy kifejezetten hálátlan dolog előrejelzésekbe bocsátkozni. Minden felmérést amit jelenleg végzünk fenntartással kell fogadni, ám úgy tűnik, hogy távolodunk az exponenciális görbétől.

A kék szín a betegségből kigyógyultak számát jelzi.

Nálunk se jó, de máshol rosszabb

Plenković e megállapítását azzal nyugtatta meg az embereket, hogy Horvátországban a járvány lassabban terjed, mint Olaszországban, Ausztriában vagy Németországban.

Vagyis ugyanazt azt a technikát alkalmazta, mint sokan mások a térség országaiban: vírusfronton ugyan nem jó a helyzet, de mindenki nyugodjon le, máshol még rosszabb.

– Azonban megismétlem, hogy ami ránk vár, az a járvánnyal való küzdelem legnehezebb része, és felszólítom a polgárokat, hogy tartsák be az előírásokat, mert csak így lehetséges meggátolni a járvány terjedését

– mondta a horvát miniszterelnök, aki szerint a helyzet nem csúszott ki az ellenőzrés alól.

Plenković a spliti Torcida szurkolói csoport nagyszabású és látványos születésnapi bulijával kapcsolatban azt mondta, hogy nem kísérte a fejleményeket, de “az intézkedések betartása mindenkire vonatkozik”.

Horvátországban különben a legrosszabb helyzet a magyar határ mellett fekvő, Csáktornya központú Muraközben van, ahol 100.000 lakosra 610,6 beteg jut, valamint Krapina- Zagorje megyében és a fővárosban, Zágrábban, ahol 100.000 lakos közül 497,9 illetve 496 betegedett meg.

Ezzel szemben a legkedvezőbb helyzet Zára és az Isztria, valamint a Požega- Szlavóniai megyében van, ahol 100.000 lakosra kivetítve 121, 166 és 187,1 volt a megbetegedettek száma.

Ahol mindenki egészséges

Kuriózumként említhető meg, hogy a Splittől körülbelül 5 órányi hajóútra lévő Lastovo szigetén egyetlenegy koronavírussal megfertőzött eset sincs, a megbetegedettek, elhalálozottak száma 0/0.

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Négy nap legjava