Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

RAGADÓS LEHET A BRIT PÉLDA: Boris Johnson buldózert vezetett, és elgázolta az ellenzéket

jcb buldozer
Olvasási idő: 2 perc

Aleksandar Vučić továbbra sem tett le arról, hogy vendégül lássa Donald Trump amerikai elnököt. A “várva várt” vendégek listája a napokban azonban bővült, a szerb elnök már is meginvitálta. A brit minapi választási győzelmével lopta be magát igazán a szerb elnök szívébe. A Johnson iránti szimpátiát jócskán növelte, hogy Johnson buldózert vezetett, és elgázolta az ellenzéket.

Árvízvédelmi

Szerbiában megkezdődik az úgynevezett “moravai korridor” építése. Ez az autópálya köti majd össze a 10-es és a 11-es európai közlekedési folyosót, vagyis nyugati és keleti részét.

Az autópálya több közép-szerbiai város mellett halad el, könnyen elérhető lesz Čačakból, Kruševacból, Kraljevóból, Trstenikből és Vrnjačka Banjából.

Nevessenek csak, de előbb Boris Johnson, majd is felkeresi Szerbiát.

Ezeknek a városoknak a térségben mintegy félmillió ember él.

Ez lesz Szerbia legszélesebb autópályája, az átlagosnál másfél méterrel szélesebb. Óránként 130 kilométeres sebességgel lehet majd haladni rajta.

A “moravai korridor” egyben árvízvédelmi rendszerként is szolgál majd, amely védi a 112 kilométer hosszú utat övező területeket.

Az autópálya megépítésével december 5-én bízták meg az amerikai- Bechtel Enka UK Limited nevű konzorciumot. A tervek szerint 2022-ben készül el.

A szerb elnök szívesen jár ilyen helyekre.

most sem hagyta ki a lehetőséget, hogy ő személyesen nyissa meg ezt az építkezést. Ehhez asszisztált az amerikai, a brit és a török is.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

vucic autout

Johnson, majd Trump

Aleksandar Vučić büszke arra, hogy ez lehet az első 5G-s autópálya Szerbiában, amely különös vezetési élményt biztosít.

Ez lesz a legszélesebb autópálya Szerbiában, harminc méter. Ez azt jelenti, hogy amikor felmennek az autóútra, akkor az útjelző táblákon láthatják, hogy hol csúszós az út, és hol van köd. Ilyen utakat épít ma Szerbia

– szögezte le a szerb elnök a Kruševac közelében tartott ünnepi megnyitón.

Aleksandar Vučić örömmel vette, hogy a munkálatok megkezdésére Szerbiába látogattak a kivitelező konzorcium török és amerikai vezetői.

A szerb elnök annak a meggyőződésének adott hangot, hogy a brit miniszterelnök és az amerikai elnök is ellátogat Szerbiába.

Nevessenek csak, de előbb Boris Johnson, majd Donald Trump is felkeresi Szerbiát

– mondta Vučić, aki később elárulta, hogy miért szimpatikus neki a brit miniszterelnök.


Johnson és a buldozer

A szerb elnök a munkaterületen sétálva meglátott egy buldózert, és egy szerbiai illetékeshez fordulva megjegyezte, hogy egy ugyanolyan buldózert vezetett egy héttel ezelőtt a brit miniszterelnök is.

És látod, hogy elgázolta őket a választásokon

– mondta mintegy követendő példaként a szerb elnök.

Vučić – és az őt támogató kormánypárti sajtó – bizonyára nem véletlenül tért ki erre az összefüggésre, idén tavasszal, várhatóan május 3-án, ugyanis parlamenti választások lesznek Szerbiában.

És lehet, hogy a szerb elnök is szívesen beülne egy hasonló buldózerbe, hogy elgázolja az ellenzéket.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: