Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Horvátország

HORVÁT JOGI VÁKUUM: Szabadon hazamehetett a horvátországi balesetet előidéző férfi

sveta helena zagreb szent helena
Olvasási idő: 2 perc

Egyelőre még nem tettek feljelentést a az ellen a horvát férfi ellen, aki a horvát fizetőkapujánál nagy sebességgel rohant egy rendszámú autóba. Ez nem azt jelenti, hogy nem egyáltalán nem vonják felelősségre, de egyelőre nem vették őrizetbe.

A nyilvánosságot nyugtalanító vezetés

A horvát sajtó beszámolója szerint “saját szervezésben” távozhatott a rendőrségről a 35 éves Ozren M., aki csütörtökön a közelében lévő Sveta Helena fizetőkapunál nagy sebességgel rohant egy magyar autóba, amelynek utasait azóta is kórházban ápolják.

Az egyik horvát napilap úgy tudja, hogy a férfi ugyan feljelentés nélkül távozott a rendőrségről, de a nyomozás folyik ellene a előidézése miatt.

A hivatalos megfogalmazás szerint ennek az a célja, hogy a ellen a “nyilvánosságot nyugtalanító vezetés miatt” megfelelő feljelentést tegyenek.

A szerencsétlenség helyszíne nem sokkal a után

Mégiscsak megfosztották a ától
A muraközi rendőrség szombaton este nem sokkal 21 óra előtt a bűnügyi nyomozás során eddig összegyűjtött adatok alapján őrizetbe vette azt a 35 éves sofőrt, aki csütörtökön délután nagy sebességgel rohant bele egy magyar rendszámú autóba. A rendőrségi közlemény szerint folytatódik a bűnügyi nyomozás a férfi ellen.

Várják a leleteket

Ezért várják a vér- és vizeletvételt követő laboratóriumi leleteket annak megállapítására, hogy a balesetet okozó autó sofőrje használt-e meg nem engedett szereket.

Az már kiderült, hogy az alkoholszondával végzett teszt negatív volt, vagyis nem mutatott ki szeszes italfogyasztást.

Mélységes sajnálat
A balesetet előidéző férfi ügyvédje szerint Ozren M. levelet írt a szerencsétlenül járt sérülteknek, és mélységes sajnálatát fejezte ki a történtek miatt. Egyúttal annak az őszinte kívánságának adott hangot, hogy a sérültek teljesen felgyógyulnak.

A horvát rendőrség bekérte a férfi telefonjának cellaadatait. Szeretnék megtudni, hogy Ozren M. telefonált-e a szerencsétlenség előidézésének pillanatában.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Ezenkívül jelentést kértek a férfi egészségi állapotáról, illetve vizsgálják a gépkocsit is, hogy annak esetleges meghibásodása hozzájárulhatott-e a tragédiához.

Vegyes házasság
A magyar rendszámú autóval balesetet szenvedett család Ausztráliában él. Az édesapa magyar származású, ismert teniszedző és Újvidéken született. Az édesanya horvát származású, Ausztráliában ismerkedtek össze. Az édesapának és a kisfiúnak volt magyar állampolgársága. A család rokonokhoz érkezett Budapestre, ahol néhány napot töltöttek, majd a horvát tengerpartra akartak utazni, ahol a nő rokonai élnek. (MTI)

Horvát jogi vákuum

A horvát jogszabályok szerint ha a nyomozás befejeződik, akkor a sofőr ellen rendes eljárási úton tehetnek feljelentést, de kezdeményezhetik a át is, ám ez az ügyészségtől függ.

Ha az ügyészség indítványozza is a balesetet előidéző férfi őrizetbe vételét, ez még mindig nem jelenti azt, hogy azonnal börtönbe is kerül.

Ezzel kapcsolatban az ügyet vizsgáló megyei bírája mondja ki az utolsó szót, akinek nem feltétlenül kell elfogadnia az ügyészségi indítványt a férfi őrizetbe vételére.


Lektor nélkül dolgozunk. Ha helyesírási hibát találsz, akkor jelöld ki a szót az egérrel, majd egyszerre nyomd le a következő két billentyűt: Ctrl+Enter. A program semmiféle személyes adatot nem kér, és nem továbbít. Köszönjük, hogy segítesz jobbá tenni a BALK-ot!


Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: