Connect with us

Horvátország

HORVÁTORSZÁGI BALESET: Gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt a BMW vezetője

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A zágrábi megyei bíróság harminc napos vizsgálati fogságságba helyezte annak a BMW-nek a sofőrjét, aki a múlt héten súlyos balesetet okozott Horvátországban az A4-es autópályán a Sveta Helena letérőnél található fizetőkapunál. A bíróság azzal indokolta döntését, hogy fennáll a lehetősége, hogy a férfi megismétli a bűncselekményt.

Miért kellett ennyit várni?

A Vjeran Blažeković, a zágrábi megyei bíróság szóvivője nem volt hajlandó válaszolni arra a kérdésre, hogy miért kellett két napnak eltelnie ahhoz, hogy a bíróság vizsgálati fogságba helyezze a vétkes sofőrt.

– Szerinte ezt a kérdést “valahol máshol” kellene feltenni, azt azonban nem árulta el, hogy hol.

Blažeković a férfi ellen indított eljárás jelenlegi szakaszában arról sem volt hajlandó beszélni, hogy a 35 éves Ozren M. miként védekezett, és hogy hozott-e fel bármit is a maga védelmére.

A horvát rendőrség az őrizetbe vételt követően közölte, a 35 éves horvát férfi gyógyszer és kábítószer hatása alatt állt, amikor a múlt csütörtökön 150 kilométeres sebességgel csapódott be a fizetőkapunál álló, magyar rendszámú Škodába.

Drogproblémái voltak

Az alkoholteszt azonnal kimutatta, hogy a férfi nem volt ittas állapotban, ám a hatóságok még a vér- és vizeletminta eredményére vártak.

– Ez utóbbiak kimutatták a kábítószer és a gyógyszer jelenlétét a férfi szervezetében.

A horvát sajtó értesülése szerint a férfinak drogproblémái voltak, és mindössze két nappal a belesett előtt tért haza egy elvonókúráról, ahol függőség miatt kezelték.

A szanatórium – ahol a feltételezések szerint kezelték – személyiségi jogokra hivatkozva közölte, nem erősítheti meg, hogy a férfi a páciensük volt.

Gyanús körülmények

A horvát sajtó közben arról ír, hogy a tűzoltók szerint a szerencsétlenséget követően valaki – nem hivatalos értesülések szerint a BMW sofőrjének édesapja – megpróbált valamit kivenni a roncsok közül.

Kristijan Koščec, a helyszínre érkező tűzoltók egyik vezetője szerint szemtanúi voltak annak, hogy a rendőrség megpróbál a távol tartani a roncsoktól egy férfit,

-akit arra figyelmeztettek, hogy nem nyúlhat semmihez sem.

Egyelőre nem világos, hogy a férfi miként került a helyszínre.

Száguldozott az úton

A rendőrség közben továbbra is várja a telefonszolgáltató jelentését, hogy kiderüljön, a sofőr használta-e telefonját közvetlenül a baleset előtt.

Egy, az interneten található videón jól látható, hogy a sofőr már a baleset okozása előtt is felelőtlenül vezetett, a megengedettnél sokkal gyorsabban haladt, és kiszámíthatatlanul előzgette az autósokat az úton.

– A horvát autópályákon a nyári szezonban mindennaposak a balesetek,

a horvát sajtó naponta közöl híreket súlyos, gyakran halálos kimenetelű szerencsétlenségekről.

A sérültek állapota

A múlt csütörtöki balesetben két felnőtt és egy gyermek sérült meg. A magyar származású édesapa és horvát származású édesanya hétéves gyermekével Ausztráliából érkezett Magyarországra, ahonnan a horvát tengerpartra szerettek volna utazni.

A Santa Helena-i fizetőkapunál hátulról egy BMW csapódott beléjük nagy sebességgel.

Az óriási ütéstől a magyar autó először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.

A család válságos állapotban került kórházba, egy barátjuk később elmondta, mindhárom sérült túl van az életveszélyen.

(MTI/BALK)

Értékeld ezt a cikket a szívecskék segítségével!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

MeteorológiaKövetés a Facebookon

B.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Románia

Szlovákia

Három nap legjava