Connect with us

Horvátország

Egy horvát honatya saját őrséget szervez a migránsok miatt a boszniai határnál

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

őrség
Miro Bulj szerint a migránsok nagyon veszélyesek, ezért meg kell találni a módját annak, hogy megvédjék magukat tőlük (Forrás: X-platform)
A cikk meghallgatása

Miro Bulj, Sinj polgármestere és a Most parlamenti képviselője polgárőrség szervezését helyezte kilátásba a bosnyák-horvát határon, hogy megvédjék magukat az illegális bevándorlóktól. Bulj egyúttal felszólította az illetékeseket, hogy vezényeljék ki a hadsereget a határ védelmére. Zoran Milanović horvát elnök a napokban úgy nyilatkozott, hogy ellenzi a katonák kiküldését a határokra, mert akkor halottak is lesznek.

Saját őrséget állít fel

A sinji polgármester azt mondta, hogy olyan a boszniai-horvát határ, mint az ementáli sajt, ezért saját maguk megsegítése érdekében önszerveződésbe kezdenek, ha a gyerekeiket veszély fenyegeti.

Bulj a horvát parlamentben tartott sajtótájékoztatóján ismét azt kérte az illetékesektől, hogy vezényeljék ki a hadsereget a határokra, hogy a katonák segíthessenek a rendőröknek.

Elmondta, hogy a Cetina folyó térségében élő emberek hatékonyan védik majd a határt, de arra a kérdésre nem válaszolt, hogy az önvédelembe beletartozik-e a fegyverhasználat is, viszont felhívta a figyelmet, hogy a falusi őrség akkor is hatékonyan tud majd reagálni, ha fegyverek dördülnek el.

Bulj úgy nyilatkozott, hogy a horvát honvédő háború résztvevőjeként törvénytisztelő ember, és hogy szükség esetén a határokat őrző egységet a polgári védelmen keresztül szervezi meg.

Arra a kérdésre, hogy ez illegális-e, Bulj azzal a viszontkérdéssel válaszolt, hogy illegális-e védtelen határ mentén élni?

Terroristák is vannak a migránsok között?

Bulj bejelentette, hogy csütörtökön (október 26-án) hivatalos levelet küld a horvát miniszterelnöknek, amelyben az iránt kíván érdeklődni, hogy ki lesz a felelős a határ menti területeken történő incidensekért, ahová az illegális migránsok, köztük terroristák is, anélkül lépnek be, hogy ezért bárkinek felelnie kellene.

A horvát ellenzéki képviselő megjegyezte, hogy Andrej Plenković kerítésekkel vette körül magát a Szent Márk téren, amivel biztosította saját maga védelmét, viszont az zavarná, hogy ha a hadsereg a határok mentén tűnne fel.

A horvát képviselő itt arra a merényletre utalt, amely három évvel ezelőtt történt a horvát főváros szívében, a kormány épülete előtt, amit követően megszigorították a Szent Márk tér védelmét.

Bulj ennek kapcsán azt kérdezte, hogy vajon minden állampolgárnak egyenlő bánásmódban kell-e részesülnie, és egyúttal felszólította a hatóságokat, hogy azonnal távolítsák el a szégyenletes kerítést a kormány és a parlament épülete elől.

A Most képviselője azt is kérte, hogy a hadsereg segítse a létszámhiányos rendőröket annak a határnak a megvédésében, amelyet az illegális migránsok „üreges sajtnak” néznek, és zavartalanul haladnak át rajta, majd felszólította a kormányt, hogy Szlovénia, Magyarország és Olaszország után védje meg a határait az illegális migránsoktól.

A Most képviselője szerint a katonáknak segíteniük kellene a létszámhiányos rendőröket a határ védelmében, merthogy a migránsok azon úgy haladnak át, mint az ementáli sajton.

Bulj felszólította a kormányt, hogy Szlovéniához, Magyarországhoz és Olaszországhoz hasonlóan védje meg horvát a határt az illegális migránsoktól.


Mini közvélemény-kutatás


Az alábbi közvélemény-kutatás csak a BALK olvasóinak véleményét tükrözi, és semmiképpen sem tekinthető átfogó, reprezentatív felmérésnek. A mini közvélemény-kutatás eredményére történő esetleges hivatkozás alkalmával ezt mindenképpen figyelembe kell venni. Ez a véleménynyilvánítás névtelen, eredménye semmilyen más célt nem szolgál, mint a tájékoztatást, elegendő szavazat esetén a BALK cikkeiben alkalomadtán hivatkozni fogunk rá. Egy látogató csak egyetlen szavazatot adhat le.

82
Szlovénia ideiglenesen visszaállított határellenőrzést, valószínűleg nem csak tíz napra

Hogyan viszonyuljunk az illegális bevándorláshoz?

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

A Talentis Group erősíteni akarja a lukavaci üzem régiós szerepét a Balkánon A Talentis Group erősíteni akarja a lukavaci üzem régiós szerepét a Balkánon
Bosznia7 óra telt el azóta

A Mészáros Lőrinc-féle Talentis Group tovább terjeszkedne a nyugat-balkáni régióban

A Lukavaci Cementgyár magyar tulajdonosai támogatni akarják a helyi egészségügyi és oktatási intézményeket, valamint a sportegyesületeket. Így nem zárható ki...

Egyre szorosabb szövetségben Egyre szorosabb szövetségben
Magyarország10 óra telt el azóta

A boszniai Szerb Köztársaság elnöke most Budapesten találkozik Orbán Viktorral

TartalomjegyzékSaját őrséget állít felTerroristák is vannak a migránsok között?Mini közvélemény-kutatás A cikk meghallgatása A boszniai Slobodna Bosna bosnyák baloldali napilap...

A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt A magyar külügyminiszter fogadta a koszovói miniszterelnök-helyettest, akivel az uniós bővítésről is tárgyalt
Koszovó11 óra telt el azóta

Szijjártó az uniós bővítésről tárgyalt a koszovói miniszterelnök-helyettessel

Bislimi és a magyar fődiplomata közötti találkozóra két nappal azt megelőzően kerül sor, hogy az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága ülésezik,...

PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala PORTAL KOMBAT: Orosz világigazság, így néz ki a Pravda-hu.com címoldala
Horvátország3 nap telt el azóta

PORTAL KOMBAT: Működésbe léptek az orosz “békeharcos portálok” a világ félretájékoztatására

A VIGINUM dezinformáció-ellenes francia állami hivatal nyomozói ez év februárjában csaknem 200 oldalt azonosítottak a Portal Kombat csoportban, de azóta...

A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta A Török Áramlat üzembe helyezését követően Bulgárián és Szerbián keresztül érkezik a földgáz Bosznia-Hercegovinába, vagyis az FGSZ-t a Gazprom kigolyózta
Bosznia4 nap telt el azóta

Pert nyert az FGSZ a két boszniai gázszolgáltatóval szemben, miután a Gazprom kigolyózta Boszniából

Az iparági pletykák arról szóltak, hogy a boszniai földgázszükségletet 100%-ban kielégítő Gazprom vezetése gyakorolhatott nyomást a földgáz beszerzésért felelős boszniai...

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió


Öt nap legjava