Connect with us

Hírek

Napi hírek – 2023. május 23-án

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

A cikk meghallgatása

Vlagyimir Putyin találkozott Milorad Dodikkal

napi hírek

A boszniai szerb közszolgálati televízió jelentése szerint Milorad Dodik a Kremlben tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz államfővel. A beszámoló szerint a találkozó elején Putyin azt mondta Dodiknak, hogy hálás az általa vezetett boszniai Szerb Köztársaságnak a Oroszországgal szemben tanúsított “barátságos hozzáállásáért”.

A szerb elnök felkereste Dubonát és Malo Orašjét

napi hírek

Aleksandar Vučić szerb elnök felkereste azt a két szerbiai települést, ahol Uroš Blažić nyolc fiatalt lőtt le május 4-én este. Vučić ellátogatott azokhoz a családokhoz, amelyek a gyerekeiket gyászolják, összesen hat családot keresett fel, kettőt Dubonában, és négyet Malo Orašjéban. Elsőként ahhoz a családhoz látogatott el, amely néhány pillanat alatt a fiát és a lányát veszítette el, a fiú 21, a lány 18 éves volt. A szerb elnök a szerbiai közszolgálati televízió esti híradójában úgy nyilatkozott, hogy elnökként és egyszerű polgárként is a lehető legsúlyosabb büntetést követeli az elkövető, és az őt segítő (bújtató) emberek ellen. A televíziós interjúban nem mondta ki ugyan, de erősen sejtette, hogy a halálbüntetés helyreállítására gondol, a tömeggyilkosságok elkövetői ugyanis véleménye szerint nem szabadulhatnak a harmincas éveik közepén, mint az a jelenlegi törvényekből következik.

Aleksandar Vučić a korábbiakkal ellentétben most úgy nyilatkozott, hogy napokkal ezelőtt a kamerák kísérete nélkül járt a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában is, ahol az első lövöldözés történt. Állítása szerint bejegyzést írt a részvétkönyvbe, és megszemlélte a gyilkosságok helyszínét is. Korábban, egy elnöki sajtótájékoztató alkalmával azt mondta, hogy egy templomban gyújtott gyertyát az áldozatok emlékére, de oda sem vitt kamerát magával.

A BALK Hírlevele


MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Oroszország

Kína

Európai Unió

IN ENGLISH

Egy hét legjava