Connect with us

Hírek

Napi hírek – 2023. május 15-én

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

napi hírek, belgrádi, moszkvai, ankarai
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 2 perc

A Napi hírek keretében az alábbiakban rövid válogatás következik a nap híreiből, belgrádi, moszkvai (ukrajnai) és ankarai helyszínnel.

Prigozsin “furcsa ajánlatot” tett az ukránoknak

napi hírek, belgrádi

Január végén, amikor a Wagner Csoport tagjai ezrével haltak meg a lerombolt Bahmut városáért vívott harcban, a csoport tulajdonosa, Jevgenyij Prigozsin rendkívül furcsa ajánlatot tett Ukrajnának. A Washington Post beszámolója szerint azt kínálta fel, hogy megadja Kijevnek az orosz csapatok pozícióit, ha az ukránok kivonják erőiket Bahmut környékéről. A Discordon kiszivárgott amerikai titkosszolgálati adatokra hivatkozva a Washington Post azt írja, hogy Prigozsin a javaslatot az ukrán katonai hírszerzés igazgatóságán lévő kapcsolatai által közvetítette Kijev felé, amelyekkel a háború folyamán titkos kommunikációt folytatott.

A jelek szerint lesz második forduló Törökországban

A jelek szerint Törökországban egyik jelölt sem érte el az 50%-os többséget, amely ahhoz kellett volna, hogy a tegnapi elnökválasztás győztesének nyilvánítsák. A törökországi legfelsőbb választási testület elnöke hétfő reggel azt közölte, hogy az eddigi elnök, Recep Tayyip Erdoğan a szavazatok 49,4 százalékát szerezte meg, míg legnagyobb vetélytársa, Kemal Kılıçdaroğlu 44,96 százalékot kapott. Török médiajelentések szerint mivel senki sem szerezte meg az abszolút többséget, a választás második fordulója május 28-án esedékes.

Tízre emelkedett a belgrádi lövöldözés halálos áldozatainak száma

A szerbiai egészségügyi minisztérium közlése szerint a belgrádi gyermekklinikán elhunyt az a kislány, aki a Vladislav Ribnikar Általános Iskolában történt lövöldözés során súlyos fejsérülést szenvedett. Ezzel tízre emelkedett a május 3-án történt vérontás halálos áldozatainak száma. Az iskolai lövöldözés során a tizennegyedik életévét most nyáron betöltő K.K. nyolc diákot és az iskolaőrt ölte meg, további hét személyt pedig megsebesített, köztük egy tanárt is. Közben több szerbiai hírportál is arról számolt be, hogy a belgrádi iskolai mészárlást elkövető fiú édesapja öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben. Vladimir Kecmanović a cellájában a falba verte a fejét, amivel súlyos testi sérüléseket okozott magának.

Bevittek egy férfit, mert az Iszlám Állam zászlaja előtt szelfizett

Belgrádban bevittek egy férfit, mert a világhálon közzétett egy fotót, amelyen az Iszlám Állam zászlajával látható, puskával a kezében. A fotó – amelyet megtaláltak a 35 éves férfi telefonján és laptopján – néhány évvel ezelőtt készült, de csak most került ki az internetre. A házkutatás során a rendőrök semmiféle fegyvert nem találtak. A férfi a következő 48 órában a hatóságok vendégszeretetét élvezi, eközben bűnvádi feljelentést tesznek ellene rendbontás és zavarkeltés miatt.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása
BALK könyvek Balkán

Hírek

Napi hírek – 2023. május 28-án

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

majus 28
play icon A cikk meghallgatása
()
Olvasási idő: 1 perc

A topolyai TSC a Bajnokok Ligájába jutásért játszhat

napi hírek

A topolyai TSC 1:1-es döntetlent játszott az újvidéki Vojvodinával, és ezzel megszerezte a második helyet a szerbiai bajnokságban. Az első természetesen Aleksandar Vučić kedvenc csapata, a Crvena Zvezda lett, amely a szezont vereség nélkül hozta le. A topolyai TSC ezzel bekerült a BL-selejtezők harmadik körébe, a Vojvodina a Konferencia Liga selejtezőiben vehet részt.

Fegyveres támadás Szabadka belvárosában

napi hírek

Délután hat óra körül Szabadka belvárosában egy mozgásban lévő járműből rálőttek egy férfira, aki a zebrán szeretett volna átmenni. A 25 éves férfi a combján sebesült meg. A szabadkai kórházba szállították, nincs életveszélyes állapotban. A rendőrség keresi az elkövetőt/elkövetőket.

Tetszett a cikk?

Osztályozd a csillagokkal!

Átlag: / 5. Szavazatok:

Ha tetszett ez a cikk,

kövess bennünket ezeken a csatornákon:

Sajnáljuk, hogy nem tetszett a cikk!

Segíts nekünk, hogy jobb cikkeket írjunk,

Ezért mondd el a kifogásod

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

A BALK Hírlevele


Azonnali értesítés

Meteorológia

A szerző cikkei

Könyvek kedvezménnyel

B.A. Balkanac

Balkanac

in english

Könyvek kedvezménnyel

Tíz nap legjava