Connect with us

Hírek

Napi hírek – 2023. május 22-én
0 (0)

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

napi hírek
A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]

Hallgasd meg ezt a cikket!

A Napi hírek élére kívánkozik, hogy Milorad Dodik boszniai szerb elnök Várhelyi Olivér félreérthetetlen megjegyzése ellenére is Moszkvába utazott, ezzel beigazolódott, amit már eddig is körülbelül tudtunk, hogy Dodik számára fontosabb Oroszország, mint az Európai Unió.

Megérkezett Moszkvába a boszniai szerb elnök

napi hírek

Megkezdte moszkvai látogatását Milorad Dodik, a boszniai szerb köztársaság elnöke, aki várhatóan holnap találkozik Vlagyimir Putyin orosz államfővel. Dodik először Nyikolaj Patrusevvel, az orosz biztonsági tanács titkárával ült tárgyalóasztalhoz. Patrusev tábornok Vlagyimir Putyin belső köréhez tartozik, és régi KGB-s bajtársként az orosz elnök egyik legközelebbi tanácsadója.

A boszniai szerb elnök a Twitteren jelezte, hogy holnap részt vesz a biztonsági kérdésekkel foglalkozó főképviselők 11. nemzetközi találkozóján is. Néhány nappal ezelőtt Várhelyi Olivér uniós szomszédsági és bővítési biztos úgy nyilatkozott, hogy “az Európai Unió szövetségesei nem mennek Oroszországba! Aki pedig az EU szövetségese akar lenni, az sem megy Oroszországba”.

Robbanás egy szerbiai fegyvergyárban

Robbanás történt reggel a valjevói Krušik fegyvergyárban, ennek következtében egy ember megsérült. Szerbiai sajtóértesülések szerint egy nőről van szó, akit a helyi kórház sürgősségi központjába szállítottak. Hivatalos közlés szerint csak könnyebben sérült meg a detonáció következtében, amely nem rongálta meg az épületet, és nem tett kárt a környezetben sem. A Krušik fegyvergyárban gyakoriak a szerencsétlenségek, a legutóbbi január 26-án történt. A robbanások során leggyakrabban kéz- és fejsérülések fordulnak elő.

Megkezdődött a tanítás a Ribnikarban

A szerbiai belügyi államtitkár vasárnapi bejelentésével összhangban megkezdődött a tanítás abban a belgrádi iskolában, amelyben az egyik diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, egy további áldozat a múlt héten halt bele a sérüléseibe. Egyelőre rövidített órákat tartanak, nincs osztályzás, és a szülők is részt vehetnek az órákon. Közben közel kétszáz szülő kérte, hogy a hatóságok tekintsék befejezetnek az iskolaévet a Vladislav Ribnikar általános iskolában, és függesszék fel az igazgatót a bekövetkezett tragikus eseményért való személyes felelősségének megállapításáig, valamint a tanulókkal és a szülőkkel szemben tanúsított magatartása miatt. Sőt, egyes fórumokon az is felmerült, hogy le kell rombolni az épületet, amely már nem iskola, hanem kivégzőhely.

A csillagok segítségével értékeld a cikket!
[Összesen: 0 Átlag: 0]
QR Code

Küld el ezt a cikket e-mailben

Ehhez kattints ide

Feliratkozás a Hírlevélre

Az e-mailek heti három alkalommal hétfőn, szerdán és pénteken kerülnek kiküldésre.

MeteorológiaB.A. Balkanac

Balkanac

Magyarország

Szlovákia

Európai Unió

Oroszország

Kína

Három nap legjava