Connect with us

Karácsony

MEGESSZÜK A HÖRCSÖGÖT: Milyen karácsonyt jósol a jövő évre az orosz RT? ???

Avatar photo

Közzétéve:

A megjelenés dátuma

Így képzelik el az oroszok Európa-karácsonyát egy interneten terjedő videó szerint (Forrás: Twitter)
CSENDES ÉJ: Így képzelik el az oroszok Európa-karácsonyát egy interneten terjedő videó szerint (Forrás: Twitter)
Olvasási idő: 1 perc

Egy videó kezdett el szinte pestisként terjedni az interneten, amelyben a orosz állami tévécsatorna boldog karácsonyt kíván Európának. Nyugati hírportálok szerint a reklámot az RT reklámszünetekben sugározza, hogy „előrevetítse” az Európára leselkedő sötét jövőt, szó szerint és átvitt értelemben. A kisfilm három évet felölelve mutatja meg, hogy milyen lesz Európa karácsonya 2023-ban.

A nyugati hírportálok azzal a címmel tették közzé a szörnyű kisfilmet, hogy a által ellenőrzött RT News borzalmas karácsonyt jósol Európának.

A bizarr ünnepi hirdetésben a Kreml által finanszírozott propagandacsatorna azzal gúnyolódik, hogy az európai családok jövő karácsonykor megeszik a házi kedvenceiket, és sötétben élnek.A 75 másodperces hirdetés azt mutatja be, hogy miként alakul egy európai család élete három egymást követő karácsony során az egyre romló életfeltételek közepette.

A szüzsé szerint 2021 karácsonyán egy kislány egy hörcsögöt kap ajándékba a szüleitől, amely 2022-ben már áramot generál, 2023-ban pedig „táplálékul szolgál” karácsonykor.

A filmet záró feliratban az olvasható, hogy „Boldog „oroszellenes” karácsonyt!”, amit azzal toldanak meg hogy „ha az Ön médiája nem árulja el, hogy mire megy ki ez az egész: az RT VPN-en keresztül elérhető”.

A kisfilm különböző reakciókat váltott ki a Twitteren, ahol például az olvasható, hogy az „Európában online elérhető orosz csatornán megjelenő propagandahirdetés az energiaterrorizmus révén félelmet kelt az európaiakban”.

Erre megnyugtatásként az egyik hozzászóló azt írta, hogy meggyőződése szerint az orosz állami által sugárzott előrejelzés „nagyon pontos”, elvégre Putyin az év elején még azzal számolt, hogy az orosz erők 2 napon belül beveszik Kijevet, a háború kezdete óta viszont már 302 nap telt el.

?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Szerbia

TILTÁS: Koszovó megtiltotta a szerb pátriárkának, hogy szerb kolostort keressen fel

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

SZERB KARÁCSONY: Megtiltották Porfirije szerb pátriárka számára, hogy felkeresse a peći patriarchátust (Illusztráció)
SZERB KARÁCSONY: Megtiltották Porfirije pátriárka számára, hogy felkeresse a peći patriarchátust (Illusztráció)
Olvasási idő: 1 perc

A szerb pátriárka hivatala közölte, hogy a koszovói hatóságok nem engedélyezik Porfirije pátriárka számára, hogy felkeresse a Koszovó nyugati részén lévő peći (Paja/Pejë) szerb patriarchátust. A közleményt továbbitó Tanjug szerb állami hírügynökség szerint a Őszentsége „nagy megdöbbenéssel” fogadta a hírt.

A közlemény szerint Porfirije Krisztus születésének nagy ünnepe előtt szeretett volna a Koszovó területén lévő patriarchátusba látogatni, miután ezt a napot az egész keresztény világ ünnepli. A szerb karácsony január 7-én van.

A peći patriarchátus és az ottani kolostor, amelynek a szerb pátriárka az apátja, a Szerb Ortodox Egyház első és évszázados székhelye.

A Őszentsége kabinetje közölte azt is, hogy Pofririje nem tesz le arról a szándékáról, hogy „isteni szolgálatot teljesítsen” a peći patriarchátusban.

A szerb pátriárka várakozásai

A pátriárka azt várja, hogy a koszovói hatóságok hatályon kívül helyezik a rendkívül diszkriminatív döntést, és felhagynak „a koszovói ortodox szerbek emberi jogainak és vallásszabadságának lábbal tiprásával”, hiszen a szerbek – a közlemény megfogalmazása szerint – „abban a tartományban őseik földjén élnek folyamatosan már legalább 1500 éve”.

Figyelemre méltó, hogy a közlemény „tartománynak” nevezi Koszovót, vagyis a szerb államhoz hasonlóan a szerb ortodox egyház sem ismeri el annak függetlenségét, erre utal a következő bekezdésben a Koszovó és Metóhia megfogalmazás is, amely helyet az albánok csak Koszovót használnak.

A szerb médiában előkelő helyen szereplő hír szerint Porfirije pátriárka Istenhez imádkozik a békéért és a jószándékért minden ember között és iránt, különösen pedig azért, hogy a béke uralkodjon el a koszovói és metóhiai szerbek és albánok között azokon a területeken, ahol évszázadok óta együtt élnek.

A hír – miután körülbelül két órával ezelőtt jelent meg – még komolyabb visszhangot nem váltott ki a szerb közéleti szereplők részéről, de várhatón tovább növelheti a feszültséget a szerbek és a koszovói albánok között.

A szerb kormánypárti Informer annyit fűzött hozzá a pátriárka hivatalának közleményéhez, hogy (Albin) Kurti (koszovói miniszterelnök) „Istent nem ismerve” tiltotta meg Porfirije látogatását a peći szerb patriarchátusban.

trauma betegseg ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi
Az olvasás folytatása

Meteorológia

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Könyvek a Lírától

Utazás

Hirdetés

A BALK a világban

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: