Connect with us

Bűnügy

VÁRT FORDULAT: Az egyik bűnöző azt állította, hogy megakarták ölni a Aleksandar Vučićot ???

Közzétéve:

a megjelenés dátuma:

belivuk lalic
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 7 perc

Ha valaki gyakran kiált farkast, már akkor sem hisznek neki, amikor ordas problémák jelentkeznek – állapítható meg azt követően, hogy Veljko Belivuk (Bajkeverő Velja) bűnözői csoportjának egyik tagja, aki az „együttműködő vádlott” státuszát „élvezi”, azt vallotta, hogy a csoport Aleksandar Vučić meggyilkolására készült. A szerb elnök és környezete már annyiszor vetette fel ezt az opciót, hogy Srđan Lalić „beismerő vallomása” nem hatott a meglepetés erejével, és inkább tekinthető várt, mint nem várt fordulatnak. A vádalku által 18 éves börtönbüntetést kapó Lalić szinte minden általuk elkövetett gyilkosságról részletekbe menően beszélt, ezek ismertetésére itt nem lenne hely, és a „kivégzések” brutalitása sem indokolja az összes részlet feltárását.

A szerbiai bűnöző meghallgatása a tervektől eltérően csütörtökön (november 10-én) nem folytatódott, mert a banda második számú vezetőjének, Marko Miljkovićnak az ügyvédje poligráfot, és az ügyészségi hierarchiában részt vevő összes ügyész felmentését kérte, ami akár utalás lehet arra, hogy a vallomás nem teljesen hiteles, annak ellenére, hogy különösen részletekbe menő. Itt figyelmeztetünk mindenkit, hogy megrázó leírások következnek, ezért a gyengébb idegzetűeknek azt tanácsoljuk, hogy ne olvassanak tovább!

Aleksandar Vučić meggyilkolását tervezték

Forrás: Objektiv

Huszonegy áldozatot nevezett meg

Srđan Lalić, az állítólag „embercsevapot” sütögető bűnözői csoport tagjaként maga is részt vett legalább két ember meggyilkolásában, napokig tartó meghallgatása során pedig egy sor hátborzongató részletet fedett fel a maffiacsoport létrejöttének körülményeiről, tevékenységéről, beleértve ebbe a gyilkosságokat is. Beszélt tizenegy olyan személynek a megöléséről is, akiknek a földi maradványait nem találták meg, így velük kapcsolatban vádemelés sem történt. Ezáltal 10-ről 21-re emelkedett azoknak a száma, akiket a banda tett el láb alól, de az sem kizárt, hogy ez már a végső szám.

Belgrádban, illetve Szerbiában az utóbbi években sok embernek veszett nyoma, akikről csak sejteni lehetett, hogy gyilkosság áldozatává váltak, a holttestüket ugyanis nem találták meg. Ezzel kapcsolatban az a rigmus terjedt el, hogy „nema tela, nema dela”, vagyis hogy „ha nincs hulla, a bűn nulla”.

Ezt követően szinte logikusnak tűnt, és tűnik ma is az a magyarázat, hogy Bajkeverő Velja bandája, amely a belgrádi Partizan egyik szurkolói csoportjából „nőte ki magát”, egy ritopeki nyaralóban ipari húsdarálóval „dolgozta fel”, illetve „dolgozta szét” az áldozatok földi maradványait, hogy a Dunában úszkáló halakat etesse be velük, sajtós bűnözői horgásztevékenységként.

Srđan Lalić – aki vádalkut kötött az ügyészséggel – két napig kronológiai sorrendben beszélt a összes bűnéről. Vallomását annak elmondásával kezdte, hogy a Belivuk-csoport a „mexikói kartellek mintájára” jött létre. A csoportot Veljko Belivuk és Marko Miljković szervezte meg 2019-ben, miután kijöttek a börtönből, ahova azért kerültek, mert a „gyilkosság a síneken” néven elhíresült támadás elkövetésével gyanúsították meg őket, de szabadlábra kerültek, mert furcsamód „szennyeződtek” a DNS-minták.

A kavači klánhoz tartozó csoport tagjainak elsődleges feladata az volt, hogy információkat gyűjtsön különböző szerbiai bűnözői csoportokról, elsősorban a rivális škaljari klán ottani tevékenységéről. A csoportot drogkereskedelemből és az éjszakai kluboktól beszedett védelmi pénzekből tartotta fenn magát, a klubokban persze, drogkereskedelem is folyt. A banda tagjai a kokaint a két „alapítótól” vásárolták, akik a kavači klán által beszerzett drogot terítették Szerbiában, amit bizonyos értelemben bűnözői MLM-nek is lehetne nevezni.

Veljko Belivukot évek óta ismerem. 2016 óta működtünk együtt a kábítószer-kereskedelemben. Abban az időben, Aleksandar Stanković (Sale Mutavi, Kuka Szale) meggyilkolása után, Belivukon keresztül találkoztam Marko Miljkovićtyal (a banda második számú vezetője)

– mondta Lalić. Ebben a cikkben sok névvel operálunk, amelyek közül már jónéhánnyal találkozhatott, aki a szóban forgó bűnözői csoporttal kapcsolatos korábbi beszámolóinkat olvasta. A nevek említését általában azért tartjuk fontosnak, mert pontosabb képet alakíthatunk ki a különböző folyamatokról, az „utánkövetés” során vagy az újbóli felbukkanás esetén pedig összeköthetjük a szálakat, merthogy a Balkán tele van szövevényes történetekkel.

A vádalkut kötő tanú elmondta, hogy a csoport likvidálta Vlastimir Miloševićet, Igor Dedovićot, Stevan Stamatovićot, Ljubomir Marković Kićát, Mirko Kojić Koját és Ljubomir Lainovićot, akiknek a megöléséről részleteket is közölt, de terjedelmi korlátok miatt ezektől most eltekintünk. Elmondta, hogy Kojić kivételével, aki a csoport második számú vezetőjének Marko Miljkovićnak az esküvői komája volt, a felsorolt áldozatokat lesből lőtték le. Erre Szerbiában a „sačekuša” kifejezést használják, ami azt jelenti, hogy a támadó megvárja az áldozat felbukkanását egy előre kijelölt helyen, leggyakrabban az áldozat autójának közelében, ahol aztán közvetlen közelről, több/sok pisztolylövéssel végez vele, egy utolsó golyót pedig a fejébe röpíti, ez az úgynevezett „overa”.

Lalić elmondása szerint az előbb felsoroltak közül Kojić nem így halt meg, őt egy zsinórral fojtották meg a „mészárszéknek” használt ripoteki házban.

A meghallgatás második napján a vádalkut kötő bűnöző beszélt Lazar Vukićević, Milan Ljepoja, Zdravko Radojević, Nikola Mitić meggyilkolásáról is, de említést tett Mile Radulović Kapetan, Adis Spahić és Damir Hodžić likvidálásáról is, az utóbbi három gyilkosság miatt Montenegróban indult bírósági eljárás a csoport ellen.

A nyugat-európai ékszerboltok kifosztására szakosodott Pink Pathers balkáni transznacionális csoport tagjának számító Milan Ljepoja brutális meggyilkolásáról egyik korábbi cikkünkben már beszámoltunk, akkor elmondtuk, hogy abban észt vett Lalić is, de a megcsonkított férfi nyakát végül nem ő, hanem Veljko Belivuk vágta át. Lalić szerint a banda vezetője egy másik áldozatot baltával végzett ki a fejére mért ütésekkel.

Említésre került még további öt személy megölése, ezek közül kettő, Miloš Perunčević és Aleksandar Šarac beazonosítható, az utóbbiról a BALK is írt, mivelhogy az ő megölése a Magyarországon raboskodó Dér Csaba feladata lett volna, de a csantavéri származású bérgyilkos tévedésből mást ölt meg. Šarac meggyilkolásáért állítólag ötvenezer eurót ígértek az elkövetőnek, aki végül végzett vele.

Lalić elmondása szerint további három személyt akartak még eltenni láb alól, az egyikről azt feltételezték, hogy Radoje Zvicernek, a kavači klán vezetőjének a meggyilkolását tervezte, de miután a kiszemelt személynek voltak biztonsági emberei, és mindenhova páncélozott autóval járt, erről a tervről letettek, főleg miután a pontosan meg nem nevezett személyről kiderült, hogy nem akarta megölni Zvicert, aki a Belivuk által vezetett csoport szponzora/főnöke is volt.

Meg akarták gyilkolni a rivális škaljari klán egyik tagját Goran Vlaovićot is, akit egy merénylő a horvátországi Pag szigetén ölt meg idén nyáron. A gyilkosságot a Belivuk-csoport tagjai akkor szerették volna végrehajtani, amikor a montenegrói maffiózó – akinek a barátnője egy szerbiai szépségkirálynő volt – Belgrádban tartózkodott, ahol a banda második számú vezetője egy étterembe csalta a szerb főváros központjának számító Köztársaság téren.

Vlaović egy BMW X5 autóval járkált Belgrádban, és több biztosító autó is kísérte. A Dorćol városrészben mi is kísértük, és láttuk, hogy bemegy egy szállodába, és úgy véltük, hogy nemigen tudnánk végezni vele. Megpróbáltuk leválasztani róla a kíséretét. Vettünk egy telefont a közeli benzinkúton, felhívtuk a rendőrséget, és azt mondtuk, hogy fegyveres embereket láttunk a szállodába bemenni. A rendőrök kijöttek, de Vlaović eltűnt a szállodából. Akkor járt utoljára Belgrádban

– mesélte a kudarccal végződött gyilkossági kísérlet részleteit feltárva a szerb bűnöző, aki nem csak szerbiai, hanem spanyolországi és törökországi akciókról is beszélt, Spanyolországot nem véletlenül említette, mert a balkáni bandák arrafelé is tevékenyek, mivel a latin-amerikai kábítószer jelentős része oda érkezik, Törökország pedig azért érdekes számukra, mert Isztambul érintésével jön a keleti drog.

Lalić További – itt nem részletezett támadásokról is beszélt – beleértve egy állítólag ellene készülő merényletet is, ami miatt a kavači klán „belgrádi lerakata”, vagyis ők, azt tervezték, hogy megölik Veljko Banović Votkát, aki Luka Bojović és a škaljari klán embere volt.

A kokain és a foci

A vádalkut kötött szerb bűnöző beszélt arról is, hogy miként csempészték a kábítószert. Vallomása szerint nem csak marihuánával kereskedtek, ő például a montenegrói főnök, Radoje Zvicer megbízásából a kokainüzletet irányította.

A kábítószert a belgrádi Partizán stadionjába szállították, ahol újracsomagolták egy ottani raktárban, amelyet bázisként használtak drog szétosztásában.

A kokaint, de más kábítószereket sem igen tároltunk hosszú ideig a stadionban. A mennyiségek megrendelése és szétosztása egyazon napon, de legkésőbb másnap megtörtént. Részt vettem például a stadionba érkezett 40 kilogramm kokain kiszállításában, amelyet Radoje küldött

– mondta Lalić, aki szerint a Partizan stadionjában speedet is előállítottak, ezzel kapcsolatban néhány részletet is feltárt:

A raktárban a precíz méréshez szükséges mérlegek is, és porszívók is voltak, valamint koffein, kokain, etilalkohol és más származékok, amelyek a különböző kiszerelések elkészítéséhez szükségesek

– vallotta a hatóságokkal együttműködő bűnöző, aki arról is beszélt, hogy Zviccerrel együttműködött a kokain terítésében több európai városban, amihez 5-től 15 kilóig terjedő csomagokban kapta a kábítószert Montenegróból.

Lalić azt is részletekbe menően elmondta, hogy a csoport különböző forrásokból szerezett be fegyvereket, amelyek egy része Horvátországból érkezett a Vajdaság érintésével, de zsákmányoltak fegyvert a rivális škaljari klántól is. Az összes fegyvert a bázisnak számító ritopeki házban konzerválták és tárolták.

Aleksandar Vučić meggyilkolása

A bűnöző szerint a csoport tagjai a szerb elnököt látták a legnagyobb fenyegetésnek, miután a szerb államfő háborút hirdetett a szerbiai maffia ellen, ami által találva érezték magukat, ezért végső megoldásnak a merénylet végrehajtását sem zárták ki Aleksandar Vučić ellen, amit egy távcsöves puskával akartak végrehajtani.

Ehhez meg is vásárolták a fegyvert, amellyel a szerbiai kormánypárti sajtó feltételezése szerint a szerb elnök elleni merényletet szerették volna végrehajtani. A távcsöves puskát Loznicában a montenegrói főnök, Zvicer egyik kontaktszemélyén keresztül szerezték be, és 12 000 eurót fizettek érte.

Lalić vallomásában elmondta, hogy a fent már többször említett Radoje Zvicer, a kavači klán vezetője, 5 millió eurót biztosított a szerbiai kormány megbuktatására.

A tervük az volt, hogy egy tüntetés alkalmával zavargásokat idéznek elő. Ennek érdekében néhány előkészületet is tettek, transzparenseket írtak és üzeneteket adtak fel a közösségi médiában. Állítólag diverziós tevékenységre is készültek egyes szerbiai közintézmények ellen, és nem csak a fővárosban, hanem több vidéki településen is, ami robbanószerkezetek elhelyezését is magában foglalta.

?c=30395&m=1559903&a=438898&r=&t=html

A vallomásból az derül ki, hogy a banda Szerbiában olyan kormányt szeretett volna hatalomra juttatni, amely megfelel az elvárásainak. Akármilyen furcsán is hangzik, ez a törekvés egyetlen bűnűzői csoporttól sem áll távol, de ennek más a kultúrája az erőteljes „bűnözői kapacitásokkal” rendelkező országokban, ahol a bűnözők inkább beépülnek a rendőrségbe, vagy felépítik a maguk politikusait, esetleg megvásárolják őket. Persze, arról sem szabad megfeledkezni, hogy könyvek és filmek születtek arról, amelyek szerint John Kennedyt a maffia ölte meg a havannai lokálok elvesztése miatt. De Vučić egyelőre még nem Kennedy, bár Mitrovica már kezd Havannára hasonlítani.


grecso krisztian lanyos apa 728 kicsi ?c=4784&m=0&a=438898&r=Grecs%C3%B3Kriszti%C3%A1n%3AL%C3%A1nyosapa&t=pi

Szerbia

SZERB LELEMÉNY: A kutyára tette a lábbilincset, ő meg a városban flangált

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

lábbilincs nélkül szabadlábon
HATÁRTALAN LELEMÉNYESSÉG: A háziőrizetben lévő kutyuska (Forrás: Blic)
?c=5941&m=425294&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 1 perc

Levette a lábára szerelt jeladó készüléket, vagyis az elektromos lábbilincset az a szerbiai férfi, akit a egyéves háziőrizetre ítélt, mert megverte Zoran Lilić volt kisjugoszláv bábelnök fiát. Zoran Lilić az 1994 és 1997 közötti időszakban volt a Kis-Jugoszlávia elnöke, de túl sok köze nem volt a saját munkájához, mert az országot a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Slobodan Milošević irányította.

Lábbilincs nélkül szabadon

A szerbiai rendőrség annak gyanújával vette őrizetbe Dejan Vuksanovićot (29), hogy akadályozta az ítélet végrehajtását, valamint megsemmisítése, illetve megrongálta mások tulajdonát, és ezáltal újabb bűncselekményeket követett el.

Az 12 hónapos háziőrizetre vonatkozó ítéletet október végén mondta ki egy belgrádi bíróság, miután vádalkut kötött Vuksanovićtyal, aki beismerte bűnösségét, és ennek értelmében a büntetésvégrehajtás elektromos jeladót szerelt a lábára.

kutya labbilincs

Forrás: Privát archívum

A belgrádi Blic hírportál/napilap beszámolója szerint az elítélt férfi azonban eltávolította a lábáról az elektronikus bilincset, amelyet a lakásban tartott kutyájának nyakába tett, ő pedig a városban flangált.

A két újabb bűncselekmény elkövetése miatt Vuksanovićot a napokban hallgatja meg az illetékes ügyészség, az előzetes eljárási bíró és a büntetésvégrehajtási igazgatóság biztosa pedig arról dönt, hogy a házi őrizetet rendes börtönre változtatja-e.

Vuksanović egy másik férfival közösen októberben bántalmazta a volt kisjugoszláv államfő fiát, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A másik férfi, Aleksandar Relić ellen elfogatási parancs van érvényben, miután egy sokkal súlyosabb bűncselekmény miatt is keresik.

Relić 2019 első napján, egy újévi ünnepséget követően kialakult vita során közvetlen közelről fejbe lőtt egy férfit a Duna partján, a Paradicsom-sziget közelében, és ugyanazzal a golyóval a barátnőjét is megsebesítette.

A gyilkosság miatt első fokon 8 év és 10 hónap börtönt kapott, a fellebbviteli bíróság azonban megsemmisítette az ítéletet a büntetőeljárási rendelkezések jelentős megsértése miatt, az ítélet szövege állítólag ugyanis érthetetlen, és ellentétes az indoklásban foglaltakkal.


zsoldos 1 ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi

Az olvasás folytatása

Szerbia

OSTROMÁLLAPOT A BELGRÁDI REPTÉREN: Spanyolország kitoloncolta a zimonyi klán vezetőjét, akit Szerbiában az alvilág fejének tartanak

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

2bojovic 2ndard scale
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 2 perc

Spanyolország kitoloncolta a zimonyi vezetőjét, aki tegnap este tért vissza Szerbiába, miután letöltötte 18 éves büntetésének nagyobbik részét. Luka Bojović a mellette ülő rendőrrel sorozatokat nézett egy tableten a Madrid és Belgrád közötti háromórás repülőút során. A maffiózó a háborús bűnök elkövetésével megvádolt Željko Ražnatović Arkan követője és barátja volt. A zimonyi klán ölte meg Zoran Đinđić volt szerbiai miniszterelnököt, a csoport tagjait Bojović is bújtatta.

Ostromállapot a belgrádi reptéren

Bojovićot a spanyol kommandósok kísérték a madridi repülőtérre, és adták át annak a két szerb rendőrnek, aki érte ment. A belgrádi Nikola Tesla repülőtéren erős rendőri biztosítás közepette fogadták a Spanyoloroszágból kitoloncolt bűnözőt, aki a Pék (Pekar) ragadványnéven ismert a szerb alvilágban.

Bojović ellen Szerbiában nem folyik bírósági eljárás, és elfogatóparancsot sem adtak ki ellene. Érkezése után az igazságügyi hatóságok szerint „szabad ember”.

Az „egykori” maffiafőnök 20 óra 30 perc körül érkezett meg a Nikola Tesla belgrádi repülőtérre. A leszállást követően a reptéri rendőri kirendeltségre kísérték, ahol „elbeszélgettek” vele. A rendőrök nyilván arra voltak kíváncsiak, hogy milyen tervekkel érkezett haza, erről kérdezték az újságírók is.

Egyelőre nyilvánosan nem mondhatok semmit, de hamarosan lesz rá alkalom. Köszönöm a megértésüket

– jelentette ki Bojović, aki egy újságírói kérdésre válaszolta úgy fogalmazott, hogy örül a hazatérésnek, habár korábban azt mondta, hogy sohasem akar visszatérni Szerbiába, oda csakis koporsóban vihetik vissza. Erről még a spanyolországi fogságban beszélt, miután Szerbiában felmentették az összes vád alól.

Örülök a felmentő ítéletnek, mert bebizonyítottam, hogy nem vagyok bűnöző, és végre szabad ember vagyok a hazámban. De soha nem térek vissza Szerbiába

– közölte egy barátjával folytatott telefonbeszélgetés során Luka Bojović, aki Spanyolországban szerette volna folytatni az életét a szabadulása után, mert úgy gondolta, hogy Szerbiában sem ő, sem a családja nem érezheti magát biztonságban. Ebben van némi tapasztalata, mert a maffiaharcok során ellenfelei 2013-ban húsz golyóval megölték a testvérét, Nikola Bojovićot, hogy így okozzanak neki fájdalmat.

Csalódtam néhány barátomban és általában abban, ami a hazámban uralkodik

– üzente akkortájt Bojović, akit Szerbiában a zimonyi klán vezetőjének, Spanyolországban pedig az Arkan-féle „Tigrisek” nevet viselő félkatonai alakulat parancsnokának tartanak. Ez a félkatonai formáció Kelet-Szlavóniában gyilkolt és hajtott végre rablásokat a kilencvenes években.

A fentieknek ellentmond, hogy Bojović ügyvédjei négy évvel ezelőtt kérelmezték a bandavezér hazaszállítását, miután az kifejezte szándékát, hogy maradék büntetését egy szerbiai börtönben töltse le, amint annak a feltételei teljesülnek.

A belgrádi repülőtéren egykori védőügyvédje Borivoje Borović és egy ismeretlen férfi várta. Borović a Tanjug szerb állami hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy Bojović átesett a reptéri azonosítási eljáráson, és miután a dokumentumai körül minden rendben volt, „elment haza”, amiről azonban nemigen tudni, hogy pontosan mit is kell alatta érteni.

Miután a volt maffiafőnököt a szerbiai sajtó a montenegró škaljari klánnal hozza összefüggésbe, aligha zárható ki, hogy hallunk még róla, sokan ugyanis attól tartanak, hogy Bojović hazatérése újabb lendületet ad a szerbiai, illetve a belgrádi bandaháborúnak, amely egyre inkább elfajultóban van, és amelyben eddig a kavači klán volt előnyben.


ljudmila ulickaja csak egy pestis 728 ?c=4784&m=0&a=438898&r=LjudmilaUlickaja%3ACsakegypestis&t=pi

Az olvasás folytatása

Balkán

SZUPERKARTELL: Világszerte 49 bűnözőt kaptak el, sokan közülük a Balkánról származnak

Avatar photo

Közzététel:

a megjelenés dátuma

Írta

Europol e1669721700687
?c=28513&m=1380644&a=438898&r=&t=html
Olvasási idő: 3 perc

A belgrádi Blic úgy tudja, hogy 115 kilogramm kokain csempészésével összefüggésben tartóztattak le két szerb férfit Amsterdamban. Mindketten „ismert” szülőktől származnak, illetve maguk is ismeretségre tettek szert, egyikük válogatott focista volt, a másik pedig neves alvilági szereplő. Sok szálat próbálunk itt felgöngyölíteni, és a cikk végére az derül ki, hogy a napokban Európa-, illetve világszerte 49 bűnöző került rendőrkézre, akik állítólag Titónak dolgoztak, és az Európába érkező kokain egyharmadát mozgatták. A „Sivatagi fény” műveleti nevet viselő akcióban 30 tonna kokaint foglaltak le a rendőrök.

Hogyan működött?

Nyolc embert kaptak el a szerbiai szervezett bűnözés elleni ügyészség, a szerb titkosszolgálat, a BIA és a szerb rendőrség, valamint Belgium, Hollandia, az Europol és az Eurojust együttműködése révén, ennek során 115 kilogramm kokaint foglaltak le.

A gyanú szerint a bűnözői csoport tagjai nagy mennyiségű, dél-amerikai eredetű kokain szállítását szervezték meg Rotterdam kikötőjébe, ahonnan a belgiumi Arlon városába vitték tovább a drogot.

A bűnözők fedőtevékenységet is folytattak egy bejegyzett betonlap viszonteladó cégen keresztül, amely Luxemburgban vásárolta a lapokat. Ezeket egy arloni raktárban cseréltek le olyan lapokra, amelyekbe a kábítószert rejtették.

A belga rendőrők összesen 22 betonlapot találtak, amelyek mindegyike három, egyenként 1120 gramm súlyú kokaint tartalmazott, a hangárban összesen 103 ilyen csomag volt.

A szerbiai ügyészség közlése szerint az Arlonban talált kábítószer következő állomása a németországi Trier lett volna, majd a betonlapokat árusító cég londoni raktára, ahonnan a kábítószer piacra dobását szervezték.

A montenegrói kapcsolat

A nyolc letartóztatott személy közül kettő a belgrádi Vračarci csoport tagja, a többiek közvetlenül a kavači klánnak „dolgoztak”.

A bűnözői csoport valójában a montenegrói kavači klán nyugati nyúlványa, a nyolc őrizetbe vett személy közül kettőnek felmenői is ismertek voltak, így vagy úgy.

Az egyik Dušan Petković, aki a Kis-Jugoszlávia focicsapatában vett részt a 2006-os világbajnokságon, a csapat szövetségi kapitánya édesapja, Ilija Petković volt.

A másik őrizetbe vett személy Damjan Roganović, akinek az apja, Milan Roganović az alvilágból „emelkedett ki”, és Rogo néven tevékenykedett az Amerika nevet viselő bűnözői csoportban, amíg 1997-ben nem ölték meg Belgrádban.

Ez a gyilkosság része volt a 1997-ben dúló bandaháborúnak, a most őrizetbe vett Damjan Roganović mindössze három éves volt, amikor a két támadó több tucat golyót röpített az apjába.

Petković – aki évek óta Roganović anyjával élt együtt – korábban az OFK labdarúgó csapat vezetésével működött együtt, de már régen nincs a klubban.

Belgrád és Dubaj

Szombaton Belgrádban kapták el a szerb sajtóban Vuk V. néven emlegetett férfit, aki a fent említett nyolc személy egyike.

Vuk V. szerb állampolgár, de életvitelszerűen régóta Luxemburgban tartózkodott, Belgrádban bérelt lakása volt, amelyben elfogták. A lakásban több laptopot és telefont találtak, amelyek titkos kódokat használtak, ezek megfejtése folyamatban van.

A holland rendőrség és az Europol együttműködésének köszönhetően közben őrizetbe vettek egy boszniai számazású férfit, aki a volt jugoszláv diktátor, Tito nevét használta fedőnévként.

Az amerikai Kábítószer-ellenes Hivatal (Drug Enforcement Administration, DEA) már tavaly azt állította, hogy egy titokzatos balkáni férfi, aki a Tito nevet viselte, szervezi Közép-Európa kábítószerrel történő ellátását. Egy nagy nemzetközi akció során tavaly szeptemberben 2,6 tonna kokaint zsákmányoltak a rendőrök, és 61 embert vettek őrizetbe, állítólag ennek a kábítószernek a beszerzése is Tito nevéhez köthető.

Balkáni sajtóértesülések szerint a Tito név mögött a boszniai származású Edin Gačanin bújik meg, aki ugyan holland állampolgár, de Dubajban élt mindezidáig, és onnan szervezte a nagy szállítmányok célba juttatását, alakját a mexikói El Chapóhoz, vagyis a Köpcöshöz hasonlították.

Állítólag ő áll annak a piramisnak a csúcsán is, amely a kavači klánt és Vračarci bűnözői csoportot is magában foglalja, és „Tito és Dino”, vagy egyszerűen csak „Szuperkartell” néven vált ismertté.


zsoldos 1 ?c=4784&m=0&a=438898&r=&t=pi

Az olvasás folytatása

KÖVETÉS

Napi hírlevél


A szerző cikkei

B.A. Balkanac

Balkanac

Letöltések

Kultúra

Utazás

Egészség

KONTAKTLENCSÉK a legnagyobb gyártóktól 30-60 százalék kedvezménnyel, akár ingyenes szállítással, azonnal saját raktárról, 30 napos visszavételi garanciával az eOptika.hu kontaktlencse webboltból. Vásároljon most!

Hirdetés

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

A BALK a világban

Hirdetés

Nyári feltöltődés Hajdúszoboszlón!

Tíz nap legjava

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: