Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Montenegró

VAGY-VAGY: Állítólag megölték a kavači klán vezetőjét, vele Panamában végeztek, ha igaz

g panama zvicer
IZGALOM A BALKÁNON: Középen a meggyilkolt, vagy még életben lévő Zvicer, baloldalt Bajkeverő Velja, jobbról Marko Miljković Mesar (Mészáros)

Olvasási idő: 3 perc

médiajelentések szerint Panamában megölték Radoje Zvicert, a montenegrói klán (egyik) vezetőjét. Zvicerrel nem sokkal azt követően végeztek, hogy szeptember első felében Isztambulban meggyilkolták Jovan Vukotićot, a rivális škaljari klán első emberét. Zvicer alá tartozott annak a Veljko Belivuknak ( Velja, Velja Nevolja) bandája, amelynek egyes tagjait a napokban állították bíróság elé Belgrádban több bestiális elkövetése miatt. Legalább egy ilyen gyilkosságot követően állítólag emberhúsból készült csevapot küldtek Zvicernek. szerb az év elején azzal vádolta meg a kavači klán vezetőjét, hogy az életére akar törni. Ha még ezek után is felvetődne a kérdés, hogy Zvicer feltételezett/valószínűsíthető halála miért foglalkoztatja kimondott élénken a szerb médiát, arra nagyon egyszerű a válasz. Ennek az az oka, hogy a volt Jugoszlávia ugyan szétesett, de a bűnözés a térségben nemigen ismer határokat.

Megölték, vagy talán mégsem?

Szerb médiaértesülések szerint Radoje Zvicert Panamában ölték meg pénteken este, haláláról a szerb belügyminisztérium is tud, valószínűleg éppen a Vučić elleni állítólagos, vagy nem csak állítólagos okán. Ezzel kapcsolatban a közösségi médiában megjelent bejegyzések szerint Zvicer halálát követően fellélegezhet a szerb elnök, aki ellen elég sok állítólagos merényletet terveztek már. A maffiafőnök elleni gyilkosság helyszíne egyébként annyiban nem meglepetés, hogy már tavaly is elhangoztak olyan feltételezések, amelyek szerint a kavači klán vezetője Latin-Amerikában bujkál.

A Zvicer haláláról szóló hírt Belgrádban először a kormányközeli (nacionalista) Srpski telegraf napilap Republika nevet viselő hírportálja tette közzé. A Republika értesülései szerint Zvicert abban a házban gyilkolták meg, amelyben lakott, erről azonban további részleteket nem tudni.Néhány órával később a szintén kormánypárti Informer arról írt, hogy a panamai média szerint valóban történt egy maffialeszáás, és hogy egy fehér limuzinban ülő férfit lőttek le.

Közben a szerb média lázas nyomozásba kezdett, és éjfél körül megtalálta Zvicer jogi képviselőjét.

A család ügyvédjeként cáfolom, hogy Radivoje Zvicer meghalt, vagy hogy megsebesült. A család látta a médiában megjelenő cikkeket, és a hamis információk terjedésének megakadályozása érdekében el kell mondani, hogy az ügyfelem él

– jelentette ki Vladimir Zarić, aki a Kurir szerint Zvicer ügyvédje.

A montenegrói rendőrség közben megerősítette, hogy Panamában két férfi halt meg egy merénylet következtében, az egyik egy 40-45 közötti, és “Jai” néven ismerték.

A montenegrói rendőrség a Radoj Zvicer sebesülésének vagy halálának ét hivatalos csak azt követően tudják megerősíteni, ha erről megérkeznek az ottani rendőrségi vizsgálat eredményei, ami két-három napba is beletelhet, “figyelembe véve például azt is, hogy Zvicer valószínűleg nem a saját néven tartózkodott a latin- országban.Zvicer a kavači klán állítólagos vezetőjeként már évek óta véres háborút folytatott a rivális škaljari klán ellen, korábban ez a két banda alkotta a kotori klánt, de egy nagy értékű drogküldemény körüli vita miatt elváltak az útjaik, és azóta véres háborút vívnak egymással.

Zvicer ellen is több merényletet kíséreltek meg már, ezek közül a legnevezetesebb az, amely 2020-ban történt Kijevben, amikor kocogás közben támadták meg a lakása közelében.

Egyes állítások szerint az életét az mentette meg, hogy a felesége rálőtt a támadókra, akik beugrottak az autójukba, és távoztak a helyszínről. Az autót később felgyújtották. A támadásban egyébként összesen két szerb és két montenegrói bűnöző vett részt, őket az ukrán hatóságok el is kapták, ezt tartalmazza a mellékelt videó.

Tamara Zvicer tehát férje védelmében közvetlenül részt vett az ukrán fővárosban történt lövöldözésben, majd sikerült úgy eldugnia a fegyvereket, hogy az ukrán hatóságok nem találták meg.

A bandaháborúban általában a škaljari klán tagjai húzták a rövidebbet, miután Zvicer rendőrökkel és titkosszolgálati személyekkel is kapcsolatban állt, miközben kábítószer- és fegyvercsempészettel is foglalkozott.

A belgrádi Informer szerint a montenegrói Különleges Állami Ügyészség (SDT) tudomása szerint Petar Lazović (32) titkosügynök és a Ljubo Milović (39) rendőr követte a škaljari bűnözői csoport tagjait, akiket a Zvicer által vezetett rivális kavači klán meg akart ölni. A szerb sajtóban is jelentek meg olyan hírek, amelyek szerint, hogy az utóbbi bűnözői csoportnak voltak kapcsolataik a szerbiai rendőrségnél.Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: