Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Menekültek

ELNÖKI SEGÍTSÉG: Találtak a szerb elnöknek néhány ukrán menekültet, viszont oroszra fordítottak nekik

VUCIC VOLT A KAPUS
A SZERB ELNÖK VOLT A KAPUS: Focizott a az ukrán menekültek gyerekeivel a szerb elnök, aki minden segítséget megígért nekik (Forrás: a szerb elnök Instagram-oldala)

Olvasási idő: 2 perc

A elnök beváltotta ígéretét, amelyet nemrégiben tett újonnan Belgrádba kinevezett ének. Aleksandar május 18-án vette át Volodimir Tolkacs megbízólevelét, és akkor megígérte, hogy közösen keresik fel a Szerbiába érkezett menekülteket, így most együtt mentek el a dél-szerbiai Vranjeba. Az ott tartózkodó egy része Bucsából érkezett Szerbiába.

Alig vannak

A BALK akkor megjegyezte, hogy ukrán menekültből – őszintén szólva – nincs túl sok Szerbiában. Nem akartunk politikai összefüggéseket keresni azzal kapcsolatban, hogy miért nincs, mivel tudjuk, hogy az ukránok számára semmiképpen sem számít célországnak, és nem is logikus útvonal a célországok felé.

Lehetne itt Szerbiával kapcsolatban mindenféle összefüggéseket keresni pro és kontra, de túl sok értelme nincs. Ugyanakkor visszatetsző a szerb elnök igyekezete, hogy medializálja, és a maga, illetve hazájára fényezésére használja fel annak a kevés ukrán menekültnek a ét, aki valamilyen érthetetlen okból Szerbiába tévedt. A látogatásról a Tanjug ügynökség közel egy órás videót tett közzé, aligha van ember Szerbiában, aki azt végignézte.Vučić pénteken, június 3-án Volodimir Tolkacs ukrán nagykövet társaságában kereste fel a szerbiai vranjei befogadó központját, ahol 67 ukrajnai menekült tartózkodik. A szerb elnök “békét és hazatérést” kívánt nekik, majd kijelentette, hogy aki akar közülük, az “élhet és dolgozhat” Szerbiában, s ezt bármikor megteheti.

Vučić szerint rettenetesen fontos, hogy az ukrajnai gyerekeknek “normális és tisztességes” gyermekkoruk legyen Szerbiában, az idősebbek pedig emberhez méltó életet élhessenek. Ehhez igyekezett személyesen is hozzájárulni, és focizott egy kicsit az ukrajnai gyerekekkel.

Érezzék magukat otthon, mi pedig további segítséget adtunk a vranjei befogadó központnak

– mondta a szerb elnök, és hazájára részéről a sebesültek ellátását is bevállalta. Később kiderült, hogy a menekültek között van egy orvos is, a szerb elnök azonnal intézkedett az őt elkísérő Zlatibor Lončar egészségügyi miniszternél, hogy a doktornő státuszát hétfőn rendezzék.

Ha szükséges, akkor bármilyen módon készek vagyunk segíteni, sok embert fogadni Ukrajna területéről, orvosi ellátást nyújtani, és mindenben, amiben csak tudunk, segíteni a jövőben, a betegeken, a sebesülteken és a sérülteken, vagyis mindenkin

– nyilatkozta a szerb államfő, aki arról is beszélt, hogy honfitársai tökéletesen megértik az ukrajnai menekülteket, merthogy sokan közülük maguk is voltak hasonló helyzetben. Mondjuk, nem teljesen ilyenben, de a menekültsors senkinek sincs ínyére, még akkor sem, amikor az embernek netalán magába kellene néznie.Remélem, érzik, hogy szívük van az Önök jó házigazdáinak, és látják, hogy mennyire szeretjük Önöket, és megértjük az Önök nehéz sorsát, mert a mi nemzetünk is sokszor átélte a menekültsorsot, a súlyos kínokat és a nagy szenvedéseket

– jelentette ki Vučić, aki elnézést kért azért, hogy a tolmács oroszra, és nem ukrán nyelvre fordította, néha pedig “szenvedte át” a szavait, úgy hogy végül maga váltott oroszra, majd nyelvészeti fejtegetésekbe bocsátkozott a szláv nyelvek közötti átjárás tekintetében. A tolmács azonban nem hagyta magát lerázni, rendületlenül fordított oroszra.

Szót kapott Volodimir Tolkacs nagykövet is, aki köszönetet mondott a szerbiai hatóságoknak és a szerb népnek az ukrajnai polgárok iránt tanúsított vendégszeretetért és törődésért.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: