Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Bosznia

NEM ÉRDEKLI BRÜSSZEL: Összevonná Bosznia-Hercegovina és Ukrajna uniós csatlakozását a horvát elnök

milanovic koszoru
KOSZORÚZÁS a bosznia-hercegovinai Livnóban a "koszorú szemszögéből" nézve (Forrás: Horvát Elnöki Hivatal)
Olvasási idő: 2 perc

államfő, aki korábban a NATO-ból már kitiltotta Ukrajnát, amiért az ukrán szélsőséges Mirotvorec Központ azonnal fekete listára tette. Az általunk gyakran Zoki Bondnak nevezett horvát államfő ismét “osztotta a tutit”, most Ukrajana uniós ával kapcsolatban, de ezúttal eltekintünk a ragadványnév használatától.

Az ősi föld

A horvát köztársasági elnök Livnoba látogatott, ahonnan ősei származnak, hogy részt vegyen a bosznia-hercegovinai városban tartott “háborús megemlékezésen”, amelyet a harminc évvel ezelőtti események indokoltak.

A városi tanács ünnepélyes ülése után Milanović koszorúzott, majd gyertyát gyújtott a “horvát nép szabadságáért elesettek emlékműve” előtt. Az ünnepi ülésen alkalmi beszédet mondott, az ilyen megnyilvánulásai igazi kincsesbányának számítanak.

A horvát köztársasági elnök beszéde elején azt javasolta, hogy legközelebb a mostanihoz hasonló összejöveteleken Bosznia- és himnusza után játsszák el az Európai Unió himnuszát, az Örömódát is, hogy ezzel is kifejezzék, hogy hova tartanak, és hogy hova tartoznak.

Nincs olyan ország, amely jobban szeretné Bosznia-Hercegovina át, mint Horvátország, szentimentális okokból, de ha úgy tetszik, akkor önző szempontok alapján

– mondta a horvát köztársasági elnök, aki úgy fogalmazott, hogy szereti Svédországot és Finnországot, de Horvátországra esküdött fel, “ebből a cipőből pedig nem lehet kilépni”.

Milanović már korábban tanúbizonyságot tett arról, hogy Ukrajnát kevésbé szereti, most viszont önző szempontok is felmerültek.

Ha felajánlják, hogy írjam alá a kelet- és közép- levelét, amelyben követelik, hogy Ukrajna azonnal kapja meg a tagjelölti státuszt, azt mondom, hogy lehet, de nem Bosznia-Hercegovina nélkül. Ez olyan, mintha valaki levágnák a karomat

– mondta a horvát elnök, aki úgy fogalmazott, hogy az “európai Boszniáért” sokkal “szaporább a levegővétel” Zágrábban, mint nagy részében.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Kettős mérce

A horvát elnök elutasította a Németországból és más országokból származó “úgynevezett európai politikusok” vádjait, hogy nacionalista, vagy hogy szélsőséges nacionalista, véleménye szerint az ilyen megnyilvánulásokhoz “alacsony formát” kell hozni az életben.

Ha valami nem vagyok, akkor nem vagyok nacionalista. És ha valami nem vagyok, akkor nem vagyok soviniszta

– jelentette ki Milanović, aki megjegyezte, hogy a maga politikai útját eddig Horvátországban építette, és ezentúl is ezt kívánja tenni.

Nem érdekel , ott nincs perspektívám, de ez nem jelenti azt, hogy Horvátország számára nem látok benne óriási esélyt

– jelentette ki a horvát , aki Livnoban összehasonlította az ukrajnai háborút a kilencvenes évek balkáni eseményeivel, és ezt nem először tette.

Ha nekünk annyi (fegyverünk) lett volna, ami most Ukrajnának van, Vukovár nem esett volna el. A tankok nem keltek volna át a Dunán


– mondta Zoran Milanović, aki ismételten fájlalta, hogy annak idején Horvátország és Bosznia-Hercegovina nem, hogy nem kapott nyugati fegyvert, hanem fegyverembargót vezettek be ellene.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: