Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Szerbia

DÉLHÍR: A VMSZ inkább olvadjon be a Szerb Haladó Pártba!

pasztor csokkeno
GONDOLKODIK: Összement körülötte a bázis (Forrás: Alo.rs)

Olvasási idő: 1 perc

A Vajdasági Szövetséget gyakran kritizáló Délhír hírportál most azt javasolja a -nek, hogy a mostani választási eredményekre tekintettel jobban tenné, ha beolvadna a Haladó Pártba. A témához kapcsolódó egyik cikkünkben mi azt írtuk, hogy a szerbiai választásokat követően a Vajdasági Magyar Szövetség 3-4 mandátummal kevesebbel rendelkezik majd az új szkupstinában (parlamentben), mint eddig, aminek egyik okát a magasabb választási részvételben kell keresni. A nagyobb részvétel egyúttal elfedi a többi okot, például a vajdasági át, esetleg a VMSZ vezetésétől való eltávolodást. ugyanakkor elégedett.

A Délhír erőteljesebben fogalmazott

A VMSZ-t tehát gyakran bíráló Délhír a “Jókora politikai pofon csattant Pásztorék orcáján: A VMSZ két év alatt közel 13 ezer szavazót vesztett!” című cikkében azt írta, hogy a Vajdasági „Magyar” Szövetség a mögöttünk levő köztársasági választásokon 58 714 szavazatot kapott, a VMSZ nevében szereplő “magyar” szót pedig idézőjelek közzé tette.

A Szerbiára erőteljesen koncentráló hírportál arra emlékeztetett, hogy “két évvel ezelőtt a VMSZ-nek 71 893 voksot sikerült besöpörnie”, ami azt jelenti, hogy a VMSZ “két év alatt közel 13 ezer szavazót vesztett”!A 2011-es évi adatai szerint Délvidék 250 ezer magyar polgárt számlál(t). Ha az elvándorlás következtében a nemzettársaink száma az elmúlt időszakban 15-20 százalékkal csökkent, a VMSZ akkor is – a számára legjobb esetben – a délvidéki magyarság maximum 20-25 százalékának a bizalmát élvezi

– jegyzi meg a Délhír, amely rendszeresen Délvidéknek nevezi a Vajdaságot, habár két külön fogalomról van szó, amely nem teljesen fedi egymást.

De a mostani választásoknál maradva a Délhíren azt olvashatjuk, hogy “ilyen katasztrofális eredmény után minden normális pártnál komoly felelősségre vonás, lemondások, tisztogatás következne. A VMSZ-nél nem fog”.

A legkevesebb, amit ezek után elvárhatnánk a VMSZ-től, az, hogy soha, de soha többé ne beszéljen a délvidéki magyarság nevében. Inkább olvadjon be a Szerb Haladó Pártba. Oda tartozik

– állapítja meg cikkében a Délhír a szerbiai választásokon történt vajdasági (nem délvidéki) magyar részvétellel kapcsolatban.

Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022


Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: