Connect with us

Írd be ide, amit keresel!

Magyarország

A VMSZ ELÉGEDETT: Pásztor István szerint megvalósították, amit szerettek volna

pasztor szavaz
A VMSZ elnöke szavaz a szerbiai választásokon (Forrás: Facebook)
Olvasási idő: 1 perc

A szerbiai választásokat követően a Vajdasági Szövetség 3-4 mandátummal kevesebbel rendelkezik majd az új szkupstinában, mint eddig, aminek egyik okát a magasabb választási részvételben kell keresni. A nagyobb részvétel egyúttal elfedi a többi okot, például a vajdasági át, esetleg a vezetésétől való eltávolodást.

a kisebb parlamenti jelenlét ellenére elégedett a szerbiai eredményével.

Elértük céljainkat, megvalósítottuk, amit szeretnénk

– hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján a Szerbiában aznap tartott választások eredményeit kommentálva.

Kiemelte, a VMSZ azt szerette volna elérni, hogy Szerbiában Aleksandar Vučić maradjon a , és az előzetes szerint ez a cél megvalósult. Pásztor István azonban nem csak Szerbiára gondolt.

A másik fontos célkitűzés az volt, hogy Magyarországon a Fidesz-KDNP maradjon kormányon, és ez is megvalósult. Ehhez mi úgy járultunk hozzá, hogy (.) az ide megérkezett levélszavazatoknak megközelítőleg a 75 százalékát juttattuk vissza a főkonzulátuson ül

– húzta alá Pásztor, aki ezzel a nyilatkozattal nem oszlatta el a levélszavazatok körüli bizonytalanságot.

Hétfőn Budapesten más oldalról közelítette meg a kérdést, amikor azt mondta, hogy minden ötödik levélszavazat – választóik kérésére – a Vajdasági Magyar Szövetség segítségével ért célba. Pásztor úgy gondolja, hogy ez “tisztességes hozzájárulás” a magyarországi választásokhoz.

A szerbiai választásokra visszatérve Pásztor a célok közé sorolta még azt is, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség megőrizze a legitimitását, és ne törjön meg az érdekérvényesítő ereje.


kis festett kabatok222kis festett kabatok

Azt szeretném Önöknek mondani, hogy ez a három cél maradéktalanul megvalósult

– szögezte le a legnagyobb délvidéki magyar elnöke az szerbiai választásokat követően.

Pásztor István kiemelte, a VMSZ 5 vagy 6 mandátum megszerzésére számít a 250 tagú szerbiai parlamentben. Az utóbbi két évben 9 képviselője volt a magyar pártnak Belgrádban.

A Vajdasági Magyar Szövetség 2014 óta tagja a kormánykoalíciónak, és a következő időszakban is ilyen szerepre számít. A kormányzati munkában államtitkári szinten kíván részt venni.

Napi hírlevél


Mi munkát teszünk bele, legyen a megosztás a fizetség!


🚗 H-1089 Budapest, Delej utca 51

📬 contact@balk.hu

☎️ +36 30 631 3104

💁‍♂️ Rólunk - About us

📰 Impresszum

💰 Szponzorált tartalom

🏁SEO-partner

BALK Magazin © 2019-2022

Helyesírási hiba jelentése

A következő értesítést küldjük a szerkesztőnek: